Viatges

.

Avisos "saludables":

Estarem uns dies de vacances i per tant el blog no s'actualitzarà fins la setmana que bé. Marxem a Tunez!!!!!!!!!!!!!!

Els alumnes estem mogudets aquests dies. De tercer hi ha dos viatges: Els que van a Tunez i els que van a Tenerife.
Per altra part, els de 2on, com mana la tradició, marxen a Madrid, però aquest any també han fet dos grups, com els de 3er, i visiten més coses! [archivo regional de Madrid, Archivo de imágenes de TVE...]

Molt bon viatge a tothom :) Volem veure fotos!
-------------------

* Un altre avis:

Demà, en primicia a Espanya de forma legal, comença l'emisió de la super serie

HEROES

De moment al canal Sci-Fi, però -... rumore rumore, aviat en català! De que va? Doncs d'unes persones normals i corrents... un infermer, un drogadicte, una showgirl, un geek, un près, un policia i una animadora. (que dius, ¿on és el bibliotecari?) Que de cop i volta descobreixen que tenen poders!!! I han de salvar el món i tal. No us la podeu perdre!

Ara en serio, em pregunto perquè a les sèries aixi guais no hi ha bibliotecaris. Que pasa, que els bibliotecaris no van en avió i es poden perdre en una illa deserta plena de misteris? No podem tenir super poders?

FEEL THE POWER, BE HERO MY BIBLIO-FRIEND! jijiji





I avis per a frikis! La revista Fotogramas aquest mes us regala la pulsera oficial ;)

Are you a hero?

Llibres frikis i Setmana del llibre infantil.

.

Com van els exàmens?

Avui us posem una altra aportació de la Marta Reyes (diplomatura). Es tracta de dues edicions en llatí de dues obres molt famoses:


(bibliotecosas.blogia.com)


I es que de llibres curiosos i frikis n'hi ha a per tot arreu, i a vegades val la pena comprar-los i conservar-los i admirar-los :D

*Per cert, ja que parlem de llibres, recordeu que del 26 de Gener al 4 de Febrer s'està celebrant a Barcelona la "Setmana Internacional del Llibre Infantil i juvenil = Internationale Kinder-Und Jugendbuchwoche", al CCCB.
.

Al tríptic oficial han posat el títol en dos idiomes perquè com que ara a l'Octubre Catalunya serà la convidada de la Fira del Llibre [Buchmesse] de Frankfurt, doncs ara toca fer una mica de amiguisme, com ja van fer al II Saló del LLibre. L'acte està organitzat per diferentes entitats, una d'elles l'Institut Alemany de Barcelona, Goethe Institut.

De fet, és una gran oportunitat per Catalunya. La Fira del llibre de Frankfurt és una de les més importants del món (o és la més important? I don't know!). I sempre havien convidat a països i és la primera vegada que conviden a una cultura com a tal. Aquest 2006 va ser la India, i tot Frankfurt és va dedicar a potenciar-ho: Els centres comercials rollo "Corte Inglés" tenien aparadors dedicats a tal país, i fins i tot van nar nens de la India a fer obres de teatre (en indio) a escoles de Frankfurt. Curiós, oi?



I sabeu que a Frankfurt hi ha una biblioteca catalana? Bé, això ja ho deixem per algun altre dia! [Haurem d'inciar l'apartat "biblioteques del món"]

Que vagi be!




I ja hem arribat als mil!

.
En menys d'un mes (des del 19 de Desembre, ara estem a 25, però el comptador el vam posar més tard) hem aconseguit arribar als 1000 visitants!! I estem molt contents!!
Us deixem amb el tros del Full del dijous que ens anunciava [21.12.06]:
.
Gràcies a tots :)

A dissenyar carpetes!

.

Actualitzem el blog amb una molt bona noticia!

Segons la web oficial de l'Universitat (
www.ub.edu):

Tots els alumnes de la Universitat de Barcelona matriculats en estudis de primer i segon cicle, doctorat i màsters oficials poden presentar-se fins al 9 de març, individualment o en equip, al I Concurs per triar el disseny de la carpeta de la UB corresponent al curs 2007-2008. El projecte guanyador del certamen s'emprarà en la producció de la carpeta per al curs vinent, amb la distribució corresponent a tota la comunitat universitària, i el guardonat o la guardonada rebrà, a més, un val de regal d'Abacus per un import de 300 euros.

És fantástic!!! Per fi deixarem de tenir carpetes blaves amb les dues boletes de la U i de la B! Ara ens posem al nivell de la UPC, que ja fa anys que fan aquest concurs!!
Veiem un dels millors dissenys que han tingut:[Coses a fer amb una carpeta]

I ara una de les pitjors que han tingut: [Carpeta fina i segura]


I bé, nomès afegir que faran un procès de selecció de 6 escollits posibles a premi i es deixarà a votació popular
Sort als exàmens! :)

Erasmus

.

Uns que marxen i altres que es queden.. :-)
Avui dediquem el blog a tots aquells afortunats que marxen d'erasmus!!!!! (quina enveja fan tots ¬¬)

Aquest any els afortunats son (i corregiu-nos si ens equivoquem, que hem mirat el Full de l'any passat i potser hi han hagut canvis...):

· Javier Aparicio (Roma)
· Núria Ardèvol (Tessalònica)
· Silvia Campillo (Parma)
· Carme Egea (Grenoble)
· Rosa Fortes (Oslo)
· Gemma Masdeu (Aberystwyth)
· Rosa Martí (Roma també)
· Rosa Padrós (Brusel·les)
· Adriana Zarzúa (Groningen)

Com que van sobrar algunes places (i pensar que a moltíssimes facultats fan falta més places!!!animeu-vos, que val la pena!!!!), s'hi van afegir un parell més:

· Daniel Peral (Viterbo) (MAGNIFICA ciutat i gran desconeguda..)
· Montse Vilarrasa (Roma)

No volem ser subjectius ni crear favoritismes, però com que una de les escollides és companya nostra, hem aprofitat per fer-li un video:

editat: No sabm perquè surt el video tirant a la dreta... Pels que feu servir Firefox, podreu veure el video sencer però desplaçat, pels d'Internet Explorer, el veureu tallat.. (altres navegadors no comprovats)



Si algu vol aprofitar aquest blog per penjar coses similars, nomès cal que ens ho digueu!!! Estarem encantants!

SORT A TOTS, DISFRUTEU AL MÀXIM I NO DUBTEU EN RES: HEU ESCOLLLIT EL MILLOR CAMI!!!!

Perills de la Biblioteca Escolar. Cap. 1: Els polls

Ser bibliotecari escolar té els seus perills.


A vegades pots veure nens amb el cap ple de polls (si, polls caminant, res boletes blanques, no! caminant i passejant). És llavors quan t'entra picor per tot el cos i per tot el cap i penses: Tindré jo també polls caminant entre els meus cabells?


Biblioboy & bibliogirl, bibliotecaris escolars de professió, advertim a tots els que esteu treballant en biblioteques escolars que ara és temporada de vigilar que els nens no tinguin el seu cap prop del teu. De moment nosaltres estem sobrevisquent! :)

Consells principals: No us moveu del vostre taulell, els llibres al mateix nivell dels nens que se'ls agafin ells... mantenir distàncies és primordial xDD

I com que som bons bibliotecaris, us deixem una petita bibliografia ^^:


- Caffey, Donna. ¡Tengo piojos! Barcelona, Joventut. 84-261-3098-4
- Moss, Miriam. Pica, rasca. Barcelona, Serres. 84-8488-038-9
- Ulises tiene piojos.
- Stamboulian, Cristina. ¡Guerra a los piojos!

Si , d'acord, la regla ISO 690 diu que les referències no és fan així, però amb la informació que us hem donat, sabreu trobar els llibres si algun dia els volguèssiu, oi que si? :)

Goku i els llibres

(en Goku mereix una entrada exclusiva i més xD!)

i dema... "Els perills de la biblioteca escolar, cap.1"


Defenses de les memòries del pràcticum

.

Abans de començar, espero que us agradi la nova imatge del blog! Hem inclòs un petit detall: Ja tenim IBSN! Un número identificador de blogs! Sent un biblioblog com som, és imprescindible!

Estem molt contents perquè ja tenim gent que ens escriu al correu i ens deixa idees i propostes!

La Marta Reyes de la diplomatura ens envia informació sobre les defenses de les memòries del pràcticum que es faran pròximament:

- dimecres, 24 de gener, 16 h: biblioteques universitàries i especialitzades (grup de J.Gascón)
- dijous, 25 de gener:, 10 h: arxius
- dijous, 25 de gener, 16 h: biblioteques públiques
- divendres, 26 de gener, 10 h: centres de mitjans de comunicació i audiovisuals
- dilluns, 29 de gener, 10 h: biblioteques especialitzades (grup de Yolanda Villalón)

Es faran a l'aula 206 (sala de juntes).

Hi pot anar qualsevol persona a veure com es fan, ideal pels de segon i pels qui ara començaran el pràcticum.

Bé, per avui ja prou! No se si algu ens segueix (si
Jordi, tu si!), la veritat és que actualitzem casi diàriament! Suposo que sent época d'exàmens, no és gaire bona idea...
Ens agradaria que de tant en tant deixèssiu algun comentari, perquè veiem que el comptador va pujant.. aviat arribarem a les 1000 visites!

Si teniu idees per alguna secció nova, o voleu enviar-nos noticies de coses que pasen al vostre biblio-entorn, ja sabeu!!! I si teniu idees per la secció del "bibliotecari de la setmana", només cal que ens ho envieu!

:)

Nova secció!

.
Estrenem secció! Com en tots els àmbits professionals, fa il·lusió veure la teva faceta reflexada al cinema, a la televisió, a la música... Qui sap si molts de nosaltres no hem decidit el que volíem ser de grans fascinats per algun personatge de ficció al qual admiràvem? Per això, al blog dels dijous no volem ser menys, i volem fer una repassada, que intentarem que sigui setmanal i fins que ens quedin personatges per explotar. Recordeu que podeu enviar-nos a blogdeldijous@hotmail.com les vostres suggerències sobre bibliotecaris famosos de ficció! (i si us animeu, escriure l’article!). Bé, així doncs, estrenem amb tots els honors la nova secció:

Bibliotecaris famosos!!! (de ficció!)

Bibliotecari #1


Nom: Rupert Giles
Nacionalitat: Britànic
Conegut per: ser el bibliotecari de capçalera de la caçavampirs més famosa del món

Si preguntèssiu quin és el bibliotecari de ficció al qual el biblioboy voldria assemblar-se, aquest seria en Rupert. Potser pel seu tarannà, per ser tan seriós i ordenat amb la seva feina, pel seu marcat accent britànic... tot i que el que realment atreu d’aquest personatge és el fet de poder compaginar aquesta feina amb la de vigilant de la caçavampirs. Ell l’entrena física i mentalment, per a lluitar contra els innumerables monstres que surten setmana rere setmana de la Boca de l’Infern©. Ningú coneix millor les raçes de dimonis, les llengües ancestrals i, per suposat, ho troba tot sense la CDU. Si coneix dotzenes de idiomes infernals, com necessitarà la CDU!


Mai l’hem vist catalogar, ja que suposem que deu ser força difícil trobar l’editor d’un llibre d’una altra dimensió, o saber si els propis dimonis tenen ISBN o algun codi similar...

La biblioteca de la sèrie Buffy The Vampire Slayer és utilitzada com a centre de reunions per a lluitar contra el mal. Molts cops en resulta l’escenari d’aquestes lluites, fet que evidencia que ni l’alumnat ni el professorat es prodiguen molt per aquella zona. A més, la biblioteca de la High School de Sunnydale, Califòrnia, pot tenir l’orgull de ser la única biblioteca escolar amb una Boca de l’Infern© pròpia!

Actualment, en Giles es troba a Europa, després de salvar el món en l’últim apocalipsi ocorregut a Sunnydale. Juntament amb la Buffy, s’encarrega d’entrenar als milers de caçavampirs que hi ha al món. Esperem que en un futur pròxim, en Rupert es retiri de la dura feina d’heroi i torni al lloc on es sent més segur: les biblioteques.

Incloem un vídeo del capítol musical on, a més de combatre el mal, catalogar i fer prèstecs, en Giles canta i no ho fa gens malament! Bibliotecari 4X4!



Varies coses


Comencem la segona quinzena de l'any amb varies coses!


1. Ja ha sortit el nou número de la revista BID [Textos universitaris de biblioteconomia i documentació]. Mirant-lo aixi per sobre, ens ha cridat l'atenció l'article "50 Idees per sorprendre des de la biblioteca pública", concretament la idea número 44:


"OFERIU TAMBÉ VIDEOJOCS"


Però no videojocs del Pingu ni del Aprende inglés con Pipo. No! Volem jocs actuals, volem jocs de la Wii, de la PS, la DS o XBOX, això si que estaria be ;) Videojocs a la biblioteca!


(A la foto podem veure nens jugant a la pley en una biblioteca pública de qui sap on)

2. La Biblioteca de Collserola Josep Miracle torna a obrir. Ja estan acabades les obres de millora de l'edifici de la Biblioteca Collserola Josep Miracle. Passat aquest petit període, la biblioteca torna a obrir les seves portes dilluns 15 de gener, amb el seu horari habitual. (font: www.bcn.es/biblioteques)

3. També demà dilluns, a la facultat, "Seminari obert sobre repositoris i open access", a les 10:30h a l'aula 206. Es farà in english, a càrrec de Thomas Krichel.

Barcelona, ciutat de la ciència



(Font: www.bcn.es/biblioteques)

Barcelona commemora el centenari del premi Nobel atorgat a Santiago Ramón y Cajal posant en marxa un ampli programa cultural amb el nom Barcelona Ciència 2007, el qual posa un accent especial en el vincle entre les ciències, la cultura i la societat. A més, aquest programa té com a objectiu divulgar la ciència que es fa a la ciutat i facilitar que estigui present arreu: als centres cívics, als centres educatius, als centres culturals,... Enguany també es commemora el centenari de la creació de l'Institut d'Estudis Catalans i el de la Junta de Ampliación de Estudios, institució precursora del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC).

Amb motiu d'aquest programa cultural, Biblioteques de Barcelona us proposa un passeig per la ciutat per tal de conèixer diverses disciplines científiques i com aquestes han anat sorgint a través de la història de Barcelonat.

Aquest itinerari proposa un recorregut des de Ciutat Vella fins a la nova façana marítima, tot mostrant espais que han estat testimoni de petits i grans descobriments, tots ells relacionats amb la disciplina científica i un motiu històric diferent.

Amb la participació d'un actor i dels assistents a l'itinerari per tal d'acostar a tothom esdeveniments científics i tecnològics que tenim molt a prop, però que sovint passen desapercebuts i que han donat a Barcelona part del seu caràcter i la seva fesomia.

+ informació:

* Tots els dissabtes al matí, a partir del 3 de febrer. De 10 a 13:30h. Cada dia es farà el mateix itinerari.Explicacions de: Núria Pujol i Margarida Mas

* Lloc de trobada: Casa de l'Ardiaca (Plaça Nova). Inscripcions a la Biblioteca de Sant Pau i Santa Creu, i val 8 euros.


LOST

Prometem que, desprès d'això, deixarem estar les frikades... deu ser cosa dels exàmens... ;)

UN LLIBRE MAL CATALOGAT ÉS UN LLIBRE PERDUT:
(QUINA GRAN RESPONSABILITAT :-o)

Nit de Reis

Avui és la nit de Reis ^____^


Esperem que us portin tot allò que heu desitjat! I sino sabeu encara que voleu, preneu nota d'aquestes idees! xD


Una magnífica Barbie bibliotecària, amb els llapis, els llibres i les ulleres a joc. Curiosament no l'han pentinat amb el moño clàssic, però si observem la nina, veiem que te un cabell molt llarg i moldejable, per tant, estigeu tranquils, que li podreu fer el pentinat correcte ;D Ara ja nomès ens falta trobar la figura de "Ken usuari"...





Un "reposadits". Nois, noies, els exàmens s'acosten i algunes assignatures són molt feixugues i s'ha de llegir bibliografia. Per aquest motiu, un resposadits és el que necessites per aquestes festes!




I per als més carinyosos tenim també els regals més adients: L'osset "I LOVE LIBRARIANS". Suau i bonic.. serà el teu millor amic (rodolí!)

FELIÇ 2007

.
Amb una mica de retard, des del blogdeldijous us desitjem un feliç 2007.
Esperem que aquest any sigui millor que l'anterior. De totes maneres, això sempre és diu i, al cap i a la fi, els anys passen i són més o menys iguals: amb coses bones i coses dolentes.

Sempre hi haurà algú de nosaltres que aprovarà aquella assignatura que tant dificil li era, o al contrari, que torni a suspendre-la. Hi ha coses que s'encallen. També hi haurà que trobi la seva gran oportunitat laboral, com també hi haurà a qui li passi tot el contrari. Desitjar un bon any és tot el que podem fer des d'aqui, i si més no, esperem que arribi a la majoria.

Ens mereixem un bon any, i aquest 2007, serà el nostre any. L'any de tots nosaltres, ... el 2007 passarà a la història com l'any en què més gent serà feliç

Si, les utopies nomès són per als somiadors... però, ¿no ho hauriem de ser tots una mica?

auguri a tutti

Related Posts with Thumbnails
El blog no-oficial dels estudiants BiD!
.
.

Cerca!

Carlota Abad
Laura Jurado
Virgínia Martínez
Eli Ramirez
Inma Tortosa
Albert Ventura
Enric Zapatero



Enllaços amics