Bibliojocs (1)

Recordeu l'article de l'últim número de BiD sobre "50 idees per sorprendre a la biblioteca pública"? Nosaltres sí, i ho vam mencionar fa uns mesos.

Aquella idea número 44 ens va fer pensar ja que, nosaltres. fanàtics com som dels vídeojocs, vam veure clarament el futur de les biblioteques en l'oci digital. Perquè si ens hi parem a pensar, perquè podem oferir cinema i no jocs? o realment, està tant denigrat i infantilitzat el món dels vídeojocs com perquè es prefereixi tenir tot tipus de llibres (amb bastanta palla per no dir brossa literària) abans que un bon joc de rol, on jugui amb la imaginació de l'usuari, on pugui decidir com acabar la història i visqui aventures inoblidables?
Bé, aquest seria un tema a tractar profundament, però no és el cas. Volem mostrar-vos un recull de jocs i aplicacions que podrien funcionar en biblioteques públiques i fins i tot escolars. Caldria tot un seguit de normes i limitacions per no convertir la biblioteca en una sala de jocs, però seran fàcils d'assolir. D'aquesta manera, els usuaris poden aprendre de diverses maneres, i alhora ens obriríem a tot un grup d'usuaris potencials que potser mai trepitjaríen una biblioteca, però que quan hi siguin s'interessaran per tots els serveis.
Deixem de banda totes les introduccions i passem al que ens interessa: els jocs!

Wario Wii



Pocs jocs serien tan idonis per a una biblioteca com aquest. Un compendi de microjocs (no arriben a durar ni 5 segons) en els quals l’usuari haurà de manegarse-les per a endevinar la intenció del joc en qüestió. El comandament de la Wii es convertirà en una batuta, en un pal d’escombra, en una trompa d’elefant... Amb uns gràfics d’allò més vistosos i mode per a dos jugadors. Sens dubte, la millor opció per a divertir a grans i petits. Tothom s’enganxarà!




Brain Training i derivats

A més dels reflexes, ara està de moda entrenar el cervell. Mentre esperen el torn per a jugar a algun altre joc més actiu, podríem oferir als usuaris calcular la seva edat mental. D’aquesta manera els fidelitzaríem segur! Vindrien cada dia a comprovar el seu nivell, convertint-ho en tot un repte personal.





LocoRoco


Joc de plataformes per a la PSP. Partides curtes, de 5 minuts, on en un món pla i colorista movem els personatges rodonets... o no? Clar que no! El que movem és l’escenari! D’una manera molt original, el plantejament del joc ens situa davant els botons L i R per a moure l’escenari obrint pas al LocoRoco. Tot amenitzat amb una banda sonora, cantada en un idioma inventat i guanyadora de premis de prestigi!


Dance Dance Revolution


Qui no ha estat temptat mai de ballar a sobre d’aquelles catifes metàl·liques que tant de moda han estat els últims anys? Habilitant un espai de la biblioteca per evitar el soroll excessiu, o dedicant un dia en especial, muntar un torneig no seria gaire difícil. A més, últimament ha sortit a la venda un joc d’aquest estil que permet utilitzar qualsevol CD de música, permetent-nos fer tornejos temàtics! Us imagineu el “Torneig Beethoven” o el “Torneig Beatles”?? a gust del bibliotecari!



(Nosalters fent ús del joc, foto cedida per cortesia d'Oriol Bras)

EyeToy


Permetre a l’usuari jugar a un joc en el qual ell és el protagonista, en el sentit més literal, no té preu. Poder moure’s amb llibertat i fer tot tipus d’activitats mentre es veuen en pantalla tindria un èxit abrumador. Són tan diverses les possibilitats i jocs que ofereixen aplicacions amb aquesta càmera de Sony que no entrarem en totes les tipologies.




Aviat continuarem amb la segona part, amb més jocs per a obrir les biblioteques al futur!

ACTUALITZACIÓ

Bé, aquí comprovem que la sempre "meravellosa" Library Of Congress ens ha robat la idea... Aquests americans no tenen nom...

3 comentaris:

Anònim 16 de març, 2007 23:09  

El millor el LocoRoco!!! I amb diferència!

Wario Wii? Puaj! Wario DS!

Eli Ramirez. 16 de març, 2007 23:34  

Nooooooo!! El millor és el DDR "dance dance revolution" és la canyaaaaaaaa

Ara falta posar el BUZZ XD!!!! i l'animal crossing? jolin! en comptes d'anar al tom nock a canviar pomes per samarretes i tirachines es podria incloure una biblioteca al joc i que els personatges agafin llibres en préstec i demanin al protagonista que si ho pot tornar ell :D

power power videogames

Anònim 17 de març, 2007 01:18  

Al article que has penjat (adn digital) mira que hi posava de comentari:

Quería corregiros una errata del ADN en papel de hoy. Veo que en la versión digital no aparece, quizá ya la habréis detectado: la traducción correcta de Library of Congress es "Biblioteca del Congreso", no Librería. (Soy bibliotecaria y la consulto a menudo)

Els bibliotecaris sempre alerta ehhh! que ningú ens toqui la Library of Congress!!!

muahahahahaa

Related Posts with Thumbnails
El blog no-oficial dels estudiants BiD!
.
.

Cerca!

Carlota Abad
Laura Jurado
Virgínia Martínez
Eli Ramirez
Inma Tortosa
Albert Ventura
Enric Zapatero



Enllaços amics