Sants Innocents...

.

Bé, com ja us podieu imaginar molts de vosaltres, al final ni pista polivalent, ni piscines, ni pista de tenis, ni màquines ...ni res! Continuarem tenint els nens sorollosos com a veïns, que hi farem! :P
.

... Però no digueu que la idea no era bona! xD ! Hauria estat genial que fos cert :D!
.

Nova seu "Esports UB": Campus Sants!

.

Alguna vegada heu sentit que estar al "Campus Sants" us margina de la resta de la comunitat UB? Tranquils, que la cosa poc a poc va canviant! Avui s'ha fet pública la noticia: "la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de Barcelona ha finalitzat els acords amb l'escola del costat per convertir-la en una nova seu d'"Esports UB".

.
El Rector de la UB, Màrius Rubiralta, s'ha reunit aquest matí amb el degà de la nostra facultat, Cristóbal Urbano, per iniciar els tràmits i determinar el calendari d'obres.
.
.
L'equipament constarà de pista polivalent, dues piscines (una exterior i una interior, més petita), pista de tenis i sala de màquines per a fer musculació diversa.
. Amb aquesta inversió es preten que l'alumnat de la facultat de Biblioteconomia es senti més UB que mai.


(nens que ben aviat es traslladaran d'ubicació)
.

Bon Nadal companys


Sentim ser repetitius amb la imatge... Però ens encanta XD
.

Hem de reconèixer el nostre amor cap a les anglos. Oh si, per molt que ho neguem, formen part de la nostra vida. Dir "21.1B2" és casi com dir el nostre propi número de telèfon o la nostra pròpia data de naixement. Ens les mirem i a vegades pensem: "perquè deuran servir realment"? i tot i així les portem sempre amb nosaltres, sense notar el seu pes dins les nostres motxil·les,... les cuidem, hi enganxem les esmenes, hi apuntem cosetes importants q no cal oblidar... i per que tot això? Perquè son les nostres estimades anglos XD!!! I tots sabem que quan deixin (ben aviat?) d'utilitzar-se per donar pas a unes noves regles de catalogació... les trobarem a faltar!
-
Bon nadal xD!!!!
.

Brindis et al.!


Un any més, la facultat ha celebrat unitàriament el seu brindis nadalenc envoltat de nadales i cava.

Aquest cop hi havia la novetat de la presentació de la coral de la facultat. En total van cantar 10 cançons, entre les quals hi havia nadales de sempre (joia en el món, el noi de la mare, el dimoni escuat...), cançons no-nadales (üskudara...) i fins i tot es van atrevir a cantar dues cançons que incloien coreografia: Nesi-PoNoNó i la de I Paradisi (no sabem amb certesa si s'escriu així)


Tot seguit, es va procedir a realitzar el sorteig que havien preparat els de segon de diplomatura pel seu viatge a Londres. El número afortunat va ser: [En procès d'incorporació]. Felicitats al guanyador/a!!!
.

Pau Solsona i Albert Ventura fent el sorteig, utilitzant a Nora Vela com a mà innocent. Sorteig realitzat davant notari degà

BONES FESTES!


Primer aniversari


.

Ja hem arribat al primer any de vida!! (i a les 20.000 visites)

Gràcies a tots vosaltres!

http://blogdeldijous.blogspot.com

El blog no-oficial dels estudiants BID

Bibliofarra, panera i brindis amb la coral

.
S’acosta l’última Bibliofarra de l’any i la primera d’aquest nou any acadèmic 2007-2008. Enguany, està organitzada per un col·lectiu d’estudiants de 2on de diplomatura per tal d’ajudar-se a financiar el viatge a Londres que faran pel febrer.
Aquest cop la Bibliofarra es farà a la discoteca Skyline (antic Saint Tropez & Music Box). En el cartell podeu veure la seva situació (Av. Diagonal amb Beethoven).
Al costat de la mateixa discoteca hi ha un bar on les consumicions us costaran 4€.

El preu de les entrades és el següent: 1 consumició 10€, 2 consumicions 12€. A continuació disposeu del cartell de la Bibliofarra.
.


D’altre banda els mateixos alumnes de 2on han preparat el sorteig d’una panera que inclou el llibre de les mil i una nits (en 3 volums) a més a més del tradicional cava, turrons, ... Cada tiquet costa només 0’50€ . El sorteig de la panera es realitzarà el proper divendres dia 21 de desembre després de la cantada de la coral i el brindis del Nadal davant del vestíbul de la facultat.



Tant les entrades de la Bibliofarra com els números de la panera els podreu comprar al vestíbul de la facultat. Cada dia hi trobareu els alumnes de segon tant matí i tarda venent-los.

Ja per últim destaquem la segona victòria dels Futbid que es van imposar davant de l’equip de Física per 5 gols a 3 el darrer dijous.
.

El Nadal ha arribat a la facultat!

.
Doncs si! Ja tenim l'arbre de Nadal donant-nos la benvinguda cada matí:
-.


I pensareu... "però si és el mateix de cada any!", no? Doncs no! Mireu com era el de l'any passat! Aquest any ja no predominen les formes verticals :)

.

I amb el Nadal.. els reis! I sembla que per Sants han passat abans i han deixat pantalles d'ordinador noves... (o almenys això sembla des de fora):


Assaig de Nadales

...
....
El 25 de Desembre fum fum fummmm
Si t'agrada cantar nadales... vine avui a les 19h a la Sala d'Actes!
.
.

Fotografia Futbid

.

Per fi disposem d'una fotografia de l'equip masculí de futbol sala al complet!

D'esquerre a dreta i començant per dalt els integrants són:

Carlos Ortiz, Marc Ralda, Jordi Vinyals, Elias Serhed, Andreu Prats, Pau Solsona, Albert Ventura i Alberto Quevedo.
En el darrer partit s'aconseguí la primera victòria de la temporada davant d'ADE per 5 gols a 2.

Recordeu que l'equip disposa d'un espai web propi: (
http://www.futbid.tk/). Aqui hi podreu conèixer una mica més els integrants, els resultats i altres informacions variades.

.

II Cinefòrum del Curs 07/08

.
AVUI A LA 210, ...
.


L'hora és la mateixa de sempre... les 14h! Aquest cop però, novetat: en comptes de crispetes gratis, els nostres companys de segon vendran pastissets per finançar el seu viatge a Londres!

Crònica FUTBID, Dansa del ventre, Pastissets un altra vegada!

.
Comencem per la crònica setmanal de l'equip de futbol sala de la facultat, Futbid:

Males notícies. Derrotes en el segon i en el tercer partit de la competició. Cal destacar el debut de Carlos Ortiz com a nou porter dels Futbid amb una gran actuació. En el darrer partit el resultat final va ser de 6 a 9 davant l’equip d’Economia que es va endur el partit en els últims 5 minuts. La sort no va jugar a favor dels Futbid que tot i això fins al final van provar de capgirar el resultat. Tot i això, l’equip encara disposa de possibilitats per classificar-se per a la següent fase. Ben segur que els resultats que tots volem arribaran.
.
La crònica ens l'ha enviada Albert Ventura, capità i cronista oficial de l'equip. Cal esmentar que l'Albert s'incorporarà pròximament al equip redactor del BlogdelDijous, per explicar-nos de primera mà tot el que va passant a l'equip.
.
.
En segon lloc, DEMÀ COMENÇA DANSA DEL VENTRE! una novetat molt gran a la nostra facultat, ja que creiem que no n'existeixen precedents. Si us voleu apuntar, agafaeu un mocador gran, roba còmoda i dirigiu-vos cada dimarts a la sala d'actes (de 17h a 18:30h)
.
.
I finalment... Gràcies als de segon de diplomatura, les persones que s'oblidin l'esmorzar a casa ja podran tenir una alternativa sana i natural: pastissos i galetes!
Es tracta d'una de les activitats que duen a terme per finançar-se el viatge a Londres, que tindrà lloc al acabament del segon semestre (del 4 al 7 de Febrer)
.

Oferta de feina!

.
Ens ha arribat una nova oferta de feina (no conveni)
.
Es necessita bibliotecari/bibliotecària per la Biblioteca de Comissions Obreres (CCOO), a Via Laietana. Es un contracte laboral per substitució, que té una duració d'un any.
L'horari és partit: de 9 a 14 i de 16 a 18h.
.
Si voleu enviar el currículum, feu-ho a: biblioteca@ccoo.cat
.

Llocs amagats de la facultat. Cap 2: Sales especials

.
Us enrecordeu d'aquesta entrada? En aquell moment us mostràvem la cuina amagada que té la facultat.
Avui, el nostre equip de reporters novament ha anat més enllà dels limits per oferir-vos imatges de llocs més inexplorats de la nostra facultat:

1. La sala del piano: On hi ha... un piano, clar:
.
.
2. La sala "David el Gnomo": On, certament, hi ha un "David el gnomo"!!!! Si algú sap la història, ...ens la podria explicar? ningú sap d'on ha sortit!?? xD És 100% real!
. .

LLiga de debat UB


Desde l'any passat, la Universitat de Barcelona organitza una lliga de debat universitari entre els seus estudiants. Les lligues de debat són competicions on es posa a proba la capacitat d'oratòria, d'improvització,la capacitat de escoltar i també la d'argumentar.

.Enguany, els equips cal que estiguin formats per 2 o 3 persones, que debatrán contra altres equips aplicant les normes de la competició (temps limitat, torns de paraula alterns, posició a defensar per sorteig) entorn a la següent pregunta: Contribueix el procés d'integració en l'Espai Europeu d'Educacióa la millora de l'ensenyament universitari?
.
Si creieu que sou bons oradors, capaços de parlar en públic i prepar un tema de debat per a defensar-lo tan a favor com en contra, aquest convocatoria de desembre pot ser la una bona oportunitat de demostrar-ho.
.
Trobareu més informació sobre el procés d'inscripció, els premis en metàl·lic i la reglamentació a la pàgina web oficial: http://www.ub.edu/lligadebat/aboutme12.htm
.
.
.
Onofre Pouplana [alumne de la facultat] va participar a la lliga de debat de l'any passat i per a la propera lliga (que es celebrarà a Barcelona els propers 10 i 12 de Desembre) busca a un o dos companys per representar a la facultat en aquesta competició. Si algú està interessat en participar o vol saber-ne alguna cosa més, podeu enviar-li un correu: onoper@hotmail.com
.
Cal esmentar que, tal com ens informa el Full del Dijous, l'Onofre ha participat aquest darrer cap de setmana al "Torneo Pasarela" (campionat d'oratòria en el marc de la comunitat universitària), formant equip amb d'altres alumnes de la UB.
.

Primeres cròniques de l'equip de futbol

.
I del cant coral passem a una de les altres activitats estrella: l'equip de futbol sala masculí.

L'Albert Ventura, capità de l'equip i cronista oficial, ens envia la crònica d'aquests dos primers partits:


"El debut dels Futbid en aquesta nova temporada no ha sigut gaire positiu.
Els nostres han perdut els 2 primers partits per golejada davant els equips d'Empresarials i l'Abat Oliva respectivament tot i donar una bona imatge en el darrer partit. També és cert que no han pogut comptar amb tots els membres de l'equip en cap dels 2 partits i que esperen tenir més sort de cara al gol.
Els nous fitxatges han debutat a un gran nivell, cal destacar el Pau Solsona (2on de diplomatura) que ha donat mostres d'un nivell gegant. La valoració de l'equip en general és positiva tot i haver perdut.
Jugadors de la temporada passada com Andreu Prats afirmen que aquest any el nivell ha pujat molt més, i que possiblement el grup que ha tocat (Grup J) als nostres compatriotes és un dels més difícils de la competició.
Desde el mateix equip s'està elaborant una pàgina web per tal de que la gent pugui conèixer millor el món dels Futbid i estigui al dia sobre els resultats, classificació, notícies i tot allò relacionat amb l'equip. La pàgina què és autoria d'Albert Ventura és la següent:www.futbid.tk (de moment encara en construcció)."
.
.

(captura de la pàgina web de futbid)


Primer assaig coral

. Avui han començat els assajos del grup de cant coral de la facultat.
L'assistència ha estat d'una quinzena de persones.

Primer han començat fent exercisis d'entrenament de veu (respiracions, ritme...) i tot seguit han iniciat la primera cançó: "Üskadara".

Si voleu apuntar-vos, no ho dubteu! No cal saber cantar ni tenir una bona veu..! ;)
Va animeu-vos!

Dimecres de 19h a 21h, a la Sala d'Actes!

La facultat ja té coral


Sembla ser que la nostra facultat ja té coral. :-)
Pels passadissos i per la web, trobem cartells amb la següent informació:

T'agrada cantar?
La nostra facultat ja té coral , què esperes?
Vine els dimecres de 19-21h a la sala d'actes de la facultat!
Encara no t'has decidit? No cal que sàpigues cantar! només
et calen les ganes de passar-ho bé...
ESTEM ESPERANT LA TEVA VEU
(Reconeixement de 4,5 crèdits de Lliure Elecció)

...Caresse sur l'océan

Oferta de feina (conveni)

.
L'empresa IndianWebs necessita a una persona (en conveni) per realitzar feines de disseny de pàgines webs.
.
Es tracta d'una feina dinàmica. L'horari és de dilluns a dijous, de 4 a 7 de la tarda (6 euros l'hora).
Els requisits són mínims: Haver fet alguna optativa de disseny de pàgines webs o tenir-ne coneixements bàsics.
.
Si esteu interessats, no dubteu en trucar: 93.318.54.36 i pregunteu per l'Anna.
.
.
Totes les ofertes de feina (tant convenis com no) publicades al blogdeldijous no són copiades de cap web, sinó de que ens ho fan arribar persones que estan treballant allà (normalment estudiants que deixen un conveni i busquen algú per substituir-lo o bé persones que estan treballant a una empresa i saben que busquen a més gent per cobrir places buides).

1er Cinefòrum 07/08: Silent Hill

.
Com ja debeu saber alguns, l'Assemblea d'Estudiants de Biblioteconomia i Documentació [AEBiD] organitza, entre altres coses, un cinefòrum. L'any passat van ser un total de tres pel·lícules (Salvador, El viento que agita la cebada, El odio).


La pel·lícula per iniciar el cicle enguany ha estat "Silent Hill", per passar una mica de por... ;-)

.
Serà aquest dimecres 31 d'Octubre, i es mantenen les mateixes condicions i circumstàncies que l'any passat:

.

AULA 210, 14:00h, CRISPETES GRATIS!

.

Com es cataloga un blog?

.
Això mateix, com es cataloga un blog? i no un blog qualsevol: el blog del dijous! Doncs ahir, els de tercer de diplomatura ho van poder comprovar a la classe d'OCL, on un dels recursos a catalogar amb Virtua era aquest blog. Us portem, en exclusiva, una captura d'una alumna que ahir va fer l'exercici(que ha volgut mantenir l'anonimat, per si hi ha errors):



Actualització!

Acabem d'assabentar-nos que ahir el blog va arribar a les 185 visites! Haurem de procurar més pactes amb altres assignatures!
.

Oferta de feina!

.
Ens ha arribat aquesta oferta de feina:
.
L’empresa de serveis educatius Entorn sccl. necessita bibliotecaris per dinamitzar biblioteques de centres educatius de Badalona, en horari de tarda.

Els interessats haurien d’enviar el seu curriculum vitae, el més aviat possible, a la següent adreça electrònica: jsala@entorn.coop

-- No són pràctiques.
.
.
....I canviant de tema, heu vist la nova imatge de MòbilsBID?

Nova adreça del repte!



El repte del divendres no deixa de sorprendre'ns!

Per facilitar l'accés a tots els reptaires (que cada cop són més) la nova adreça (la podeu posar a "els meus favorits") és:
http://www.ub.edu/biblio/repte/

I en paraules de l'Amadeu Pons:


(La podeu comunicar entre els vostres familiars, amics i saludats.)

Aprofitem l'avinentesa per a animar-vos a participar! Cada setmana us podeu endur un lot de llibres i -novetat- una tapa i una beguda al Bar Kraf! Com a mínim, intenteu-ho, al fòrum hi ha molt bon ambient, i les pistes volen!

.

Bases per a la concessió d’ajudes econòmiques a alumnes o col·lectius d’alumnes de la Facultat

.
.Ja han sortit les bases per la concessió d'ajudes ecònomiques a estudiants de la facultat.

.Es tracta d'unes ajudes que estan destinades a finançar activitats culturals, lúdiques o esportives que fomentin la participació de l'alumnat de la Facultat.

.Són un màxim de 200 euros, i si voleu presentar algun projecte (de manera individual o col·lectiva) heu de seguir les instruccions que trobareu aqui:


.

Foto de la biblioGimcana, organitzada per AEBID per Sant Jordi del curs 2006/07

Estudi COBDC

.
Si llegim el Full del Dijous d'aquesta setmana, hi veiem la següent notícia:


ESTUDI DE VALORACIÓ I EXPECTATIVES PROFESSIONALS
.
El Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya ha publicat l’estudi de valoració i expectatives dels professionals respecte del Col·legi. L’estudi és el resultat de l’encàrrec que la Junta del Col·legi va fer a l’empresa MetraSeis, especialitzada en estudis d’opinió, i en el qual es dibuixa a través d’una investigació quantitativa (650 enquestes a una mostra de professionals i estudiants, bona part dels quals eren alumnat de la nostra Facultat) què és el que valoren i què és el que esperen del Col·legi els professionals del sector. Més informació pàgina web del COBDC (www.cobdc.org). Disposeu també d’un resum de l’estudi al Document (núm. 167) que és disponible a la web del Col·legi i que rebran en breu els col·legiats.
.
De les 650 persones, 100 eren estudiants (i un gran percentatge eren alumnes de la nostra facultat, tots de tercer). Algú recorda aquestes enquestes? Van ser més o menys al Maig de l'any passat...
Per qui les recordi, potser dubtarà de la fiablitat de les respostes (i atenció, que estem parlant només de la part que toca als estudiants, i de la facultat, no de les casi 600 persones restants).
.
El cas es que un dia, sortint de classe, hi havia una dona fent preguntes sobre el COBDC (coneixements que teniem de la seva existència, serveis que ofereix, intenció de col·legiar-nos...)
Només observant una mica podies veure les respostes dels estudiants...: a vegades amb presses, a vegades sense saber que dir... L'enquestadora, que també tenia pressa per acabar, feia certa manipulació dels resultats... per exemple... a la pregunta "Quins serveis valoreu més del Col·legi?", si l'estudiant responia: "mmm", o "no sé ara mateix"... doncs ella mateixa deia (sempre el mateix únic exemple): "Ofertes de feina, oi?"
.

El teu espai! Crea, expressa't, dibuixa..

.
L'Assemblea d'estudiants de la Facultat [AEBID] ha començat a preparar algunes activitats que es duran a terme al llarg del curs.


De moment, aqui tenim la primera:


Un mural perquè pogueu dir la vostra, expressar-vos lliurement i posar el que volgueu! El trobareu a la sala dels estudiants (on hi ha les màquines dels phoskitos, les aigües i les xocolatines kinder)


AEBID
aebidbcn@hotmail.com
Bústia 48

I s'ha acabat...

.


I la nostra cultura catalana, més singular i més plural que mai, s'ha fet un lloc encara més gran al món.

Taquilles, futbol i expedicions

.
Nem a pams:

En primer lloc, les "guixetes" o "taquilles". Resulta que aquest matí han aparegut per art de màgia molts cartellets a diverses "taquilles" informant que s'ha de regularitzar la situació. És a dir, per la gent que teniu "guixetes" de l'any anterior, ara toca renovar-se o morir.

.


Textualment, l'anunci diu això:


A partir del dia 1? Però el dia 1 no és festa? :P

.

Ara, canviem de tema i parlem del tema futbol.

Si fa uns dies des de l'equip de futbol sala (masculí) de la facultat es demanaven jugadors per a poder completar l'equip, cal dir que ja tenen els 5 jugadors mínims necessaris. Però atenció! Anirien molt bé uns quants jugadors més (sobretot un porter!!!), per tant, si teniu ganes de jugar, no dubteu en fer-ho saber!

.

I finalment, toca parlar de la famosa expedició al 4art pis. Des del blog "Ratones de bibloteca" s'està duent un projecte d'expedició cap al pis més desconegut de la nostra facultat. No us he preguntat mai perquè hi puja i baixa tanta gent? Perquè no hi arriba l'ascensor? perquè quan mires des de les finestre de les classes... no es veu que hi hagi cap pis més a la part superior?

Passeu un bon cap de setmana!!

Llocs amagats de la facultat. Cap 1: Cuina

.
A falta de notícies per comentar, avui iniciem una secció: "llocs amagats de la facultat".

I començarem per la cuina:
.

(normalment suposo que no està coberta de patates xips i amanides, però no tenim cap foto millor)

Està situada a la planta baixa (o sigui, al pis -1, però a l'altre costat). Disposa de taules i cadires de fusta, un parell de neveres i un microones.

.

La llàstima? No és per als estudiants.

.... Però nosaltres tenim la famosa sala de les màquines (sala phoskitos), amb un parell de microones i també moltes taules! (quina pena que no tinguem també fogons per fer-nos macarrons :D)

.

Visites i tempestes

.

Avui començarem parlant dels alumnes de primer!:

Aquest matí han fet una visita a dues biblioteques de Barcelona (dins el programa de l'assignatura "Biblioteques públiques"). Els estudiants podien escollir entre la biblioteca de Les Corts-Miquel Llongueras (aqui prop) o, la Jaume Fuster (a Lesseps). Les visites han tingut una durada aproximada d'una hora cadascuna, i han consistit en una explicació i una visita per les instal·lacions.

I ara, continuem amb el tema visites:

*Avui al migdia, ha aparcat un camió ben gros a la porta de la facultat... I han descarregat una capsa metàl·lica molt grosa!:


De fet, semblava ben bé que per fi la facultat s'havia decidit a comprar
la font que tant esperem..., però no. Desil·lusió al veure el camió:




No es tracta d'una empresa de fonts d'aigua a domicili... sinó una empresa de gestió d'arxius...
Seguirem esperant....


Com a últim punt, comentar la gran pluja que ha caigut avui (cap a les 6 de la tarda). En poc menys d'una hora, ha caigut moltíssima aigua, molts llamps, i molts trons (la facultat no ha tingut cap problema... cap apagón, res...). Pels desgraciats usuaris diaris de Renfe-Rodalies, un altre cop s'ha fet emulació de llauna de sardines (+queixes, +males cares). I retards en tres línies... mmm alguna cosa més? Fet real:

-Passatger renfe al conductor tren: Podria obrir l'aire?
- Conductor tren: No entiendo catalán!
- .....

Bé, no és un tema que s'hagi de parlar en aquest blog, però .... bé, ....és que tampoc sé que dir. És injust! No és normal!
.
Foto pluja:
.

.

El perill d'aparcar a prop de la facultat

.
El passat dia 1 d'Octubre, (cap a les 12:15 del matí) un camió que no va tancar bé les seves portes del darrera va causar un accident a un altre cotxe que hi havia aparcat:

Com es pot observar, la finestra del darrera va quedar tota petada, com també la del lateral (la finestra q correspon al lloc del conductor).
Va ser qüestió de dos segons. Moltíssima gent ho va veure (doncs es tracta d'una hora en que els estudiants baixen al bar o a les escales per fer pausa entre classe i classe....). Cap ferit.

No sabem de qui era el cotxe (d'algú de la facultat potser?), però esperem que tot s'hagi arreglat!




Gràcies Nuria Mampel per la fotografia! :D ...Des del blog ja ens pensàvem que ningú havia fet cap foto... jeje (bé, mai subestimeu a una facultat plena de bibliotecaris i documentalistes... la informació és poder jajajaj)
.

Urgent !! Equip de futbol !!

.
.

AQUESTA EQUIPACIÓ LA POTS OMPLIR TU !

L'equip de futbol sala masculí de la facultat (Futbid) busca jugadors!
Porter, defenses, davanters,...juguis del que juguis!
T'agradaria jugar un dia a la setmana un partidet a les instal·lacions de Zona Universitària de la UB? Només per apuntar-te rebràs 4'5 crèdits de lliure elecció al final de curs!
Si t'agrada el futbol i fas Biblioteconomia no ho dubtis, aquesta és la teva oportunitat.

No dubtis en escriure'ns: futbid@hotmail.com

Albert Ventura. Capità i cronista futbid.




(detall samarreta)

L'Istituto Unuiversitario Europeo (FLORÈNCIA)

.
Ja s'ha fet pública una de les convocatòries més esperades de l'any:


CONVOCATÒRIA D'ESTADA EN PRÀCTIQUES A LA BIBLIOTECA DE L'ISTITUTO UNIVERSITARIO EUROPEO (FLORÈNCIA)

Es tracta d'un centre de recerca en ciències socials d'abast europeu, instituït per la Unió Europea i situat a San Domenico di Fisole, a Florència. Aquest institut (
web oficial) ja fa uns quants anys que ofereix una beca a un graduat recent de la Facultat

La informació sobre les condicions, els mèrits i els requisits, ho podeu trobar a la web de la facultat (
aqui), per tant, no ens dedicarem a copiar i enganxar les dades.... No cal, no?

... Penseu que viure a Florència un any és una experiència màgica! Viureu envoltats d'art i cultura, i estareu a prop de moltes altres grans ciutats italianes que han format part de la història de la humanitat. ...I també estareu a menys d'una hora de Pisa!!! així us podeu fer la típica foto on feu veure que aguanteu la torre perque no caigui.... :-)


Si voleu saber més coses, recordeu que la facultat disposa d'un bloG de biblio-viatgers, és a dir, un punt de trobada entre estudiants (i ex-estudiants) de la facultat que han tingut experiències internacionals (o nacionals, clar), ...ja sigui mitjançant beques com aquesta, pràctiques a l'estiu o beques erasmus :)

La direcció és: http://mobilsbid.blogspot.com, i si busqueu bé, trobareu experiències de gent que ha estat a Florència.

.

I bé, ja sabeu, si creieu que sou possibles candidats a optar per aquesta beca, les instruccions són:

...presentar una sol·licitud a la Secretaria, juntament amb una carta de motivació i el currículum. La carta i el currículum s'han de presentar en català i en anglès, impresos i en fitxer electrònic (disquet, CD o correu electrònic a pons@ub.edu), fins el dia 5 de novembre de 2007. (Per a més informació: pons@ub.edu)

.

Curs 07/08: I encara estem sense font!


El 90% dels estudiants de la nostra facultat (dades purament inventades) que provenen o han vist altres facultats d'arreu de Catalunya estan d'acord en un fet: aquesta facultat necessita una font per abastar la set dels seus estudiants.
Recordem la campanya no-oficial llençada l'any passat:


La font de la fotografia correspon a la Facultat d'Història. De la UAB? de la UdG? Noo! de la UB! UB com nosaltres!

Diverses teories corren per la facultat...

Serà veritat que els proveïdors de les màquines de la sala d'abaix paguen d'amagat a la facultat perquè no comprin una màquina d'aigua i així tots els estudiants comprin a les seves màquines? :-P Serà cosa d'una conspiració secreta per part de tots els bars de les rodalies ?


Potser es que realment aquestes màquines no són estèticament adequades per l'imatge de la nostra facultat! Clar! Deu ser això!

Per aquest motiu, des d'aqui fem alguna proposta:

.
MODEL 1: Font de pati de col·legi de monges. Ideal per col·locar a un raconet de la facultat, fins i tot a la entrada. Potser fins i tot a la sala de les màquines. Com es pot comprovar, funciona amb una mena de recargardor de mòbil.

.



MODEL 2: Aquest model és més de caire exterior, (potser s'hauria d'instal·lar al pati interior). Com es pot comprovar a la imatge, per poder beure aigua s'ha de fer una mica d'exercici, però res greu (a cas no ho feien els protagonistes de la casa de la Pradera?)

.

Aviam si per al curs 2008/09 tenim alguna sorpresa...

.(merci Antonio per recordar que no tenim font!) :)

Torna el REPTE DELS DIVENDRES!

.

I comença l'edició d'hivern del Repte!
.
Com a novetat d'aquest any, el repte es trasllada al campus virtual. Hi ha altres novetats, com per exemple, la col·laboració del Bar Kraf (si voleu saber la relació entre el Kraf i el repte, haureu d'entrar al Campusvirtual :D).
.
La pregunta de la setmana la podeu trobar aquí i el premi, aquí
.
Tal com l'edició anterior, hi haurà un sorteig a final de curs per a un premi "gran":
Premi especial de fi de curs: Al final del curs se sortejarà un premi especial entre els participants que hagin respost correctament un mínim de tres edicions durant el curs. Cada concursant rebrà un número per cada tres edicions que hagi encertat al llarg dels dos semestres.
Una vegada s’hagin fet públics els resultats de la darrera edició del curs, a primers de juny de 2008, s’assignaran els números corresponents a cada concursant, per ordre alfabètic.
.
Animeu-vos a participar!
.

Jo bolognesejo, tu bologneseges, ell bolognoseja

.
(Missatge original publicat a ratonesdebiblioteca, cedit i traduït per l'autora mateixa del blog)


"Jo bolognesejo, tu bologneseges, ell bologneseja"

Bé, inici de curs i amb un curs nou, un pla d'estudis nou... frase que es porta repetint (en el meu cas) des de la més tendra infància, amb l'ESO, els crèdits variables, no BUP, no COU, batxiller, selectivitat sí, selectivitat no, revàlida sí, revàlida no, selectivitat sí, i un llarg etcètera.

Total, arribem a la universitat i per a que ens sentim com a casa: a primer la cosa va amb les seves troncals, les optatives i l'estafa dels crèdits de lliure elecció (que més endavant a algun blog d'aquests mereixeran un post per a ells solets) i es fa el que es pot. A segon ens enterem que els de primer (els d'un curs menys) tenen tutors, tuturies i personal disposat a explicar-los les coses, i, a més, substitueixen els nostres ESTIMADÍSSIMS dossiers electrònics per un acolorit però incòmode moodel (i per als que no són tan guays, campus virtual), de sobte el treball en paper és un pecat i tot s'ha d'enviar via e-mail... gràcies a cel, a Déu o a Ranganathan, alguns profes s'hi van negar.

I ara, a tercer, el que vindria a ser l'últim (jaja) any de diplomatura, ens venen amb que tenim dues opcions d'avaluació: continuada, que es basa en inflar-nos de treball durant tot el curs i després fem un exam... o única, on ens inflen de treball i després fem un exam, amb la diferència que els treballs s'entreguen el dia de l'examen final i a més, ets molt mala persona perquè t'oposes al sistema europeu, et creixeran les orelles i per la nit vindran uns follets del bosc inmigrats a Barcelona que et mossegaran els dits petits dels dos peus.

Com dir-ho? si desitges l'avaluació contínua ets una bona persona. Si no, tens que emplenar un formulari, fer cua a secretaria (sí, hi ha cua i un home, molt amable i eficient però ràpid, ràpid, el que se'n diu ràpid, no), i presentar-te amb més cara que vergonya a l'exàmen.

En resum, que de sobte i sense que vingui a "cuentu", som conillets d'índies (o, com deia el mail de l'any passat, "plans pilot") d'aquest nou sistema, en el que els alumnes donen menys hores de classe (o això ens han dit però acabem més tard), un crèdit són 25 hores de treball i els alumnes expliquem la lliçó als nostres amiguets (que estan encantats de no entendre-la). Això, que "bolognegem" (sí, mola més que boloniejar", pq així sona més a macarró) amb una il·lusió i alegria decreixent al llarg del curs.

bé,estimats macarrons (a la bolognesa, clar) ens anirem veiem...

....


PD. tots aquells interessats a participar/promocionar la expedició al 4t pis, no deixeu de passar pel blog
http://ratonesdebiblioteca.blogspot.com
.

Campanya de donació de sang


Demà dimarts 25 de Setembre:

Campanya de donació de sang

. Cada segon, algú del món necessita sang. Donar sang és salvar vides.

--> Podeu fer-ho de 10:30 a 15:30, a l'aula Valverde (la que hi ha al costat de l'aula de les màquines de menjar i microondes).

.

Canviant de tema: Heu vist que a la biblioteca hi ha una novetat?:
.

Abans només hi havia la caixa de reciclar i no s'aprofitava casi res! Ara si algun dia necessiteu fulls, aquí en trobareu :-). I si no teniu ganes de baixar fins abaix per un parell de fulls, també podeu anar al tercer pis, a les aules d'informàtica (on estan els becaris d'informàtica també hi ha una caixeta amb fulls per reutilitzar).
.

Treballar i estudiar

.
Està clar que cada cop menys persones podran estudiar biblioteconomia a la nostra facultat i treballar a l'hora.
Imaginem una persona que treballa jornada completa però tot i així té algunes hores lliure per assistir a algunes assignatures. Fins ara, aquesta suposada persona podia fer les dos coses a l'hora, anant una mica a classe, fent les pràctiques a casa (de manera individual o en grup) i amb les fotocòpies dels apunts que algú li ha passat. Però ara ja no. Una persona que només pugui vindre a hores comptades a la facultat ja no podrà fer tot això perquè no li servirà de res:
.
Al no poder anar casi mai a classe, no podrà acollir-se a la superfantàstica avaluació continuada, per tant, haurà de fer la instància conforme s'acull a l'avaluació única. Un cop arribi Gener, aquesta persona haurà de fer un exàmen i jugar-s'ho tot a aquella carta, i sempre tenint en compte que l'exàmen serà -suposadament- més dicifil que el de la resta dels seus companys.
.
Com diuen molts professors, "això no és la UOC", i bé que ho sabem. De fet, està clar que som una facultat molt "presencial" (més que moltes d'altres facultats de Catalunya), però una cosa no treu l'altra.
Tenint en compte que es tracta d'una carrera amb molt feina a fer (molts treballs per entregar, etc) i que la majoria d'estudiants d'aquesta facultat treballen (només un 15% es treu la diplomatura en el termini establert) s'hauria de mostrar una mica més de flexibilitat. Cada cop els joves necessiten més diners per sobreviure en condicions i sembla que cada cop ho posen més dificil (i ja no parlem de la nostra facultat en sí, perquè entenem que no és una mesura que només ens afecti a nosaltres; sinó del sistema universitari en general).
.
continuarà...

Inici de classes

.
Avui la major part dels alumnes ha començat les classes.
.
Tot ha seguit la tònica de sempre: Voltes pels passadissos fins a trobar la classe correcta, veure cares noves, cares conegudes...
.
La gran novetat però, ha estat el mètode d'avaluació: ara podem triar entre una avaluació continua o única. De fet, la opció és més aviat així: O tries avaluació continuada o ja pots començar a preucupar-te de com ******* aprovaràs l'assignatura O_o. Tot són desventatges! Més feina, més risc, menys oportunitats, menys facilitats, més complicat.
.
Tot el referent al nou sistema d'avaluació, podeu trobar-ho aquí

Novatillos per la facultat i problemes d'automatrícula

.
Us heu fixat que avui hi havia molts estudiants passejant pels passadissos? Eren els nous alumnes, els de primer :)
.
Han començat a les 10:00h, amb una benvinguda del degà, i tot seguit han tingut una explicació de com funciona la facultat i els serveis que s'hi ofereixen. Finalment han fet una visita a les instal·lacions: biblioteca, sales d'informàtica... És per aquest motiu que si avui ereu per la facu, us els anèssiu trobant.
.
Per altra banda, avui hi ha hagut matriculacions (ahir també, i dilluns també n'hi hauran). L'Automatrícula és un sistema que està ben pensat però que a fets pràctics, no acaba de funcionar: els ordinadors estàven col·lapsats i cada cop que volies entrar, donava error. Cal dir que alguns afortunats han pogut fer-ho bé des de les aules d'nformàtica, però era força la gent que feia cua a secretaria per fer-ho manualment. I no és el primer any que passa.
.
El personal de secretaria havia d'atendre a estudiants que trucàven per telèfon informant dels errors que apareixien en pantalla i a part, atendre els estudiants que provenien del tercer pis (pc's). A banda d'això, hi ha hagut algunes sorpreses, ja que aquest any, per igualar els grups de matí i tarda, molta gent s'ha quedat sense plaça al grup que volia, i han hagut doncs, de replantejar-se els propis horaris. Una de les optatives amb més èxit,ha estat "material no llibre", que ha esgotat les places força ràpid.
.
Finalment dir que avui començava el periode de matriculació dels CRÈDITS UB EN LÍNIA. Són molt útils si us queden crèdits de lliure elecció per enllestir.
Si voleu veure'n l'oferta i matricular-vos d'algun, podeu anar a:
.
Tot i que el periode de matriculació acaba el 19 de setembre, ja són forces els cursos que han esgotat places, com el de "Abús d'estimulants, al·lucinògens i drogues de disseny" o el de "Introducció a la Dieta Mediterrània". Com a novetat d'aquest any, n'hi ha un titulat: "Second Life: noves maneres d'aprendre i relacionar-se". :)

Els nous pc's



Aqui tenim una foto dels nous ordinadors, ja col·locadets (teníem la foto dels ordinadors dins les caixes i voliem fer l'abans i el després, però per problemes tècnics, ara només disposem de la foto del després xD)



Que moderns! Esperem q funcionin! Els que hi havien abans en aquesta sala ... funcionaven FATAL... perquè negar-ho!! Els obries i trigaven més de cinc minuts de rellotge en iniciar-se, es quedàven encallats, intentaves obrir el navegador i la pàgina no carregava...

Oferta de feina (conveni)

.
I tornen també, els convenis (la infromació d'aquest conveni ens l'ha passat l'estudiant que hi estava fins ara treballant, però si voleu més ofertes, mireu el la vitrina dels convenis, al costat del lavabo unisex del pis zero)
Recordeu que per a poder treballar amb un conveni necessiteu el 50% dels crèdits :)
.
Biblioteca Judicial de Barcelona Comarques
.
[Per a incorporar-se el proper Octubre]
Es tracta d'una biblioteca especialitzada en dret i documentació jurídica. La seu es troba als jutjats de Sabadell, però els estudiants que estiguin interessats han de tenir disponibilitat per desplaçar-se.
.
L'horari és de 9 a 14 de dilluns a divendres i la remunareció és de 11 euros l'hora.
.
Es valorarà:
.
- Capacitat de treball en equip. Flexibilitat i iniciativa
- Coneixements de dret i/o documentació jurídica
- Coneixements del programari de gestió bibliotecària ABSYS
- Coneixements en la realització de butlletins de sumaris i reculls de premsa
- Descripció de publicacions seriades
- Internet. Microsoft Word. Microsoft Acces
- Coneixement de català
.
.
Els interessats podeu enviar currículum a Diana Campos
dcamposb@xij.gencat.net, o trucar al telèfon 937 458 111.

.
.

I seguim amb les novetats...

.
I com vam dir, tot torna: El primer full del dijous del curs ha arribat! Full de la setmana!
.
Del full cal destacar una noticia: Aquest mes de setembre es duu a terme la renovació de tots els PCs de l'aula d'informàtica 304.
.
Ben aviat us posarem la foto dels nous ordinadors! (de moment encara estan a dins les capses, o almenys, així era fa un parell de dies...)
.
Si mireu la web oficial de la facultat, veureu que hi ha moltes novetats, entre elles, les llistes d'horaris de l'automatrícula (per Dilpomatura, Llicenciatura i Complements), els horaris definitius i algun avís.
.
.
Fins aviat!

Nova temporada!

Avui, 3 de Setembre, la facultat s'ha omplenat de gent. I és que tot torna: L'Ana Rosa Quintana, la Mònica Terribas, CSI... La facultat no serà menys!
.

.

Però quin és el motiu real de que avui hi haguèssin tants estudiants? Les ganes de tornar a trepitjar la facultat? NOOOOOOOOOOooooooooooooooooo! ...Sinó el famós exàmen de CLASSIFICACIÓ & INDEXACIÓ (un dels més xungos de la carrera, s'ha de dir). Pel matí, el grup de l'Aurora i del Gascón (m1,m2) i per la tarda, el del Burguillos (t1/t2, crec, tots junts).

Pels voltants de la facultat, també alguns canvis:

- El bar Kraff està tancat, però aviat tornaran a obrir. És qüestió de dies.

- La botiga "Hardcore gamer" està tancada! Són vacances ??? Esperem que si! Desde que van tancar la firkibotiga de la cantonada per posar-hi un kebab, la Hardcore gamer és la única alternativa! :) On sinó comprariem xiclets japonesos d'importació i clauers dels nostres videojocs/personatges preferits? :D

- L'estació de Sants: Q maca! Q moderna! :O

.

---------- Últim repte de l'estiu fet per estudiants! PARTICIPEU-HI!--- I... Podeu guanyar 4 llibres! Recordem que aquest estiu el repte del divendres ha tingut una versió estiuenca, i diferents estudiants han provat de fer-ne: Eduard Solà, Núria Cangròs, Antonio Martín, Enric Zapatero i aquesta última quinzena, Eli Ramirez.

Exàmens, exàmens...



S'acaba l'agost, i inevitablement, comencen els exàmens de setembre...

Exàmens, entregues de treball, hores d'estudi, feina davant l'ordinador, poques ganes de tornar a mirar-se els apunts oblidats, etc.

El millor que podriem fer ara és agafar el radar màgic i anar a la recerca de les boles de Drac. Ja sabeu que el Drac Xeron satisfà qualsevol desitg!
.



Val, si, és una mica friki.... ;-)

.

Aviat tornaran els continguts "normals"... I per cert, si us fixeu aquí a l'esquerra, on posa "autors", veureu que aquest any som una persona més. Donem la benvinguda a la docugirl! La nostra corresponsal de llicenciatura!

Horaris 2007/08

.

Si busqueu els horaris per al nou curs, són aquí --> horaris

No estan penjats a la secció de "novetats" de la web de la facultat, però si aneu a "atenció i serveis a l'estudiant" i després "Guies de l'estudiant", ho trobareu!




EDITANT: Ens haviem oblidat dels altres... Aqui teniu:
- Horaris llicenciatura

gràcies virwoolf!


* TENIU JA LA QUARTA EDICIÓ DEL REPTE DE L'ESTIU. AQUEST COP A MANS D'ENRIC ZAPATERO. Animeu-vos a participar!

Related Posts with Thumbnails
El blog no-oficial dels estudiants BiD!
.
.

Cerca!

Carlota Abad
Laura Jurado
Virgínia Martínez
Eli Ramirez
Inma Tortosa
Albert Ventura
Enric Zapatero



Enllaços amics