Voleu marxar d'erasmus?

.
Voleu saber com cataloguen els italians? Voleu apendre portuguès o millorar el vostre anglés? Voleu saber ballar danses gregues? Voleu agafar apunts en alemany? Voleu anar a festes universitàries belgues? Voleu passar fred noruec? Voleu cantar a un karaoke francès?
... Voleu passar uns dels millors messos de la vostra vida???

MARXEU D'ERASMUS!

La convocatòria està oberta. Teniu de temps fins el dia 20 de Febrer al migdia! No són gaires dies, o sigui que comenceu a pensar-ho seriosament, plantejeu-vos aquesta opció, calculeu quatre cosetes bàsiques i envieu la sol·licitut! [És en línia].

- La sol·licitut i la informació diversa, la trobareu aqui: Clica'm (web general de la UB)

- I per saber els llocs on podeu marxar siguent estudiants de BID, heu de fer clik aquí: vinga, punxa'm! Són 19 places (9 països) en total, i una pot ser teva! L'experiència de la vostra vida us espera a un sol cop de ratolí! :-)

I si teniu ganes de llegir opinions, podeu fer-ho al MòbilsBID, el bloG que serveix perquè els estudiants i ex-estudiants de la facultat expliquin les seves experiències mòbils (entre altres informacions).

...Però si us fa pal llegir les opinions i el que voleu és la informació cara-a-cara, podeu buscar per a la facultat la gent que porta aquesta xapa, que segur que us informarà de bon gust!

I sobretot penseu que ser erasmus només té un problema: QUE DESPRÉS ETS EX-ERASMUS!

.

Ampliació de matricula

.
Dilluns comença el plaç d'ampliació de matrícula. Si voleu ampliar les assignatures del segon semestre (matricular-vos del pràcticum, per exemple), podreu fer-ho a partir de dilluns dia 28 i fins al 15 de Febrer.

Tanmateix, si el que voleu és borrar-vos d'alguna assignatura, també podreu fer-ho. En això teniu més temps: fins al 14 de Març. [És una bona opció si veieu que no podeu seguir el ritme d'una assignatura... no us tornen la pasta, però alemys no consta tampoc en el teu expedient].
.
.

Ja torna a funcionar la fotocopiadora!

.

Doncs si! Després d'un dia i mig de pànic pre-post-in-exàmens, la màquina de fer fotocòpies de la biblioteca torna a funcionar!
.

I que més dir? Avui mitja facultat estava fent l'exàmen de catalogació descriptiva...


.

Exposició al 1er pis!

.

.
Des de dilluns passat, dia 14 de gener, a les vitrines d'exposició del primer pis de la Facultat es pot veure una selecció de notícies de la premsa escrita que tracten sobre les persones amb necessitats especials per accedir als serveis bibliotecaris. La mostra, amb el títol "Les biblioteques, on són?: com informa la premsa sobre els col·lectius amb necessitats especials", forma part de la cartellera que han elaborat, de forma participativa, els alumnes de l'assignatura optativa Serveis Especials (professora M. Rosa Seguí) al llarg del curs, amb l'objectiu de veure l'impacte de la premsa escrita sobre els temes esmentats.
.
La exposició perdurarà fins a principis del nou semestre.
En breu, fotografies de l'exposició!
.

L'Entrevista

.

El protagonista de L’Entrevista d’aquesta setmana és el nostre company Antonio Martín Romero, alumne de la diplomatura.


1. Estudiant de Biblioteconomia i Documentació: elecció per vocació o última opció?
Última opció

2. No t’has perdut mai una classe de...
Història de la producció documental

3. Has aprés molt de/amb...
Els companys

4. Entre classe i classe, quin és el teu espai preferit per perdre’t?
La sala d’estudi que hi ha al costat dels ordinadors

5. Tens alguna escena memorable viscuda a la facultat?
La xerrada de Nora Vela a la cerimònia de graduació.

6. Catalogació, Classificació o Indexació?
Classificació. Visca la CDU!!!!!

7. En quin tipus d’unitat d’informació t’agradaria treballar quan siguis gran?
Biblioteca Virtual Mundial

8. Has fet algun tipus de conveni o beca? Explica’ns l’experiència.
Conveni, al Consell de l’audiovisual de Catalunya. L’experiència és molt bona: bon clima de treball, un ambient molt tranquil i sobre tot, ha sigut un repte per la quantitat de treball a fer.

9. Una cançó que descrigui el teu estat d’ànim actual:
1973 James Blunt, no se que diu la cançó però m’agrada.

10. L’última pel·lícula que has vist?
1408, esperava més ensurts.

11. L’últim llibre que has llegit:
CIS Airlines,.... no l’acabaré.....

12. El teu número de la sort?
El tinc??????????????

13. Un color:
El verd

14. I per acabar, ens podries dir una biblio-imatge de silenci?
La quarta planta.

Ets estudiant de la facultat i vols participar en aquesta secció? Escriu-nos!

Estudiar

.

Resultats de l'enquesta! (+ eina nova pel blog)

.
Comencem aquesta [horrible] setmana d'exàmens amb dues coses:

1. Els resultats de l'enquesta "I tu quina demanaries aprovar?". Han hagut 65 vots per a diplomatura i 24 per a llicenciatura.
.
Els resultats per a diplomatura han estat:

- Amb un 35% (23 vots), Catalogació descriptiva. La nostra, com no, assignatura preferida!
- En un segon lloc, Anàlisi de Contingut. 19 vots, 29%.
- Molt seguida d'anàlisi, OCL. Aquesta assignatura ha estat votada per un 27% (18 vots)
- En un quart lloc i tenim els "altres", amb 12 vots (un 18% del total)
- Biblioteques públiques s'ha quedat en un cinquè lloc (8 vots, 12%)
- Finalment la menys temuda de les temudes ha estat Història de la Producció documental, amb només 4 vots que representaven el 12% dels vots.

Els resultats de llicenciatura han estat:

- En primer lloc, estadística. Ja pel nom fa por, oi? L'han votat 12 persones (un 50%)
- Seguidament , "altres"; amb 9 vots (el 37%)
- En tercer lloc ens trobem amb els Sistemes informàtics, que han obtingut 3 vots (12%)
- Finalment hi ha hagut un empat tècnic entre Representació del coneixement i llenguatges documentals i administració de bases de dades, totes dues de segon. Han tingut 2 vots (un 8% del total)


2. Ja tenim traductor automàtic!!!

...Are you a student of librarianship and documentation? Read in english: the blog of thrusday!

...Est-ce que tu es étudiant de bibliothéconomie et documentation ? Lire en françoise: le blog du jeudi!

...¿Eres estudiante de biblioteconomía y documentación? Lee en castellano: el blog del jueves!

*FELIÇOS EXÀMENS*

L'Entrevista

.
Al blogdelsdijous inaugurem una nova secció, L’Entrevista, a on setmanalment un alumne de la facultat respondrà les preguntes plantejades per l’equip de redactors del blog sobre el dia a dia a la nostra universitat.

El primer protagonista de L’Entrevista d’avui és en Daniel Río Romo, recent diplomat en Biblioteconomia i Documentació i actual estudiant de primer de la llicenciatura.



1. Estudiant de Biblioteconomia i Documentació/Documentació: elecció per vocació o última opció?
Elecció per vocació. Va ser la meva primera opció. Sempre he estat molt vinculat a la biblioteca pública, des de que vaig anar a viure a Vilanova. Recordo que al crèdit de síntesi de primer d’ESO vaig fer una entrevista a la bibliotecària del meu poble perquè estava molt interessat en saber com funcionava una biblioteca… i tenia 12-13 anys!

2. No t’has perdut mai una classe de...
No acostumo a perdre classes voluntàriament… i és que tinc una consciència molt traicionera!!! Podria dir-te a quines classes he faltat, ja que han sigut molt poques…. M’haurien de donar un premi a l’assistència! La cosa és que com que faig tantes hores de viatge per venir a la uni, després em sap greu anar-me’n sense haver entrat a classe!

3. Has aprés molt de/amb...
Doncs mira, la veritat és que he après molt de molts, però recordo especialment les classes de la Nora Vela. Dels de la llicenciatura no diré res que encara no hi ha les notes tancades.

4. Entre classe i classe, quin és el teu espai preferit per perdre’t?
Sóc molt poc estable amb aquestes coses… podria dir-se que cada any trobo un lloc preferit per estar, però normalment m’ha agradat molt estar-me a les butaques del tercer pis. I al primer pis, allà on hi ha la taula amb els tres bancs i què a primer curs estava ple de gent perquè es podia fumar (tot i que jo no fumo!).Ara ja no passo gaire temps pel primer pis, ja que quasi no tinc classes per allà abaix…

5. Tens alguna escena memorable viscuda a la facultat?
Uff, si… però que es puguin explicar... La veritat és que tinc escenes memorables cada setmana. Una de les que recordo: que em sonés el mòbil a meitat de la classe del Jorge Franganillo i em fes un comentari sobre la melodia que portava. No diré quina era ja que em fa vergonya. I la història de la lletera a una classe de la Concha Rodríguez també és meva. Ho dic per si encara se’n recorda i l’explica als de tercer. Quina vergonya vaig passar aquell semestre! I és que no es poden fer símils amb la planificació, perquè et marquen per sempre!

6. Catalogació, Classificació o Indexació?
Aquesta si que és dura… El que menys m’agradava era la indexació. És que jo era de números. Suposo que la catalogació, però en el meu temps lliure!

7. En quin tipus d’unitat d’informació t’agradaria treballar quan siguis gran?
Vocacionalment a biblioteca pública, però amb el pràcticum i la llicenciatura estic ampliant horitzons i la veritat és que no em faria res provar coses diferents. Quan acabi la carrera m’agradaria agafar-me una de les beques que fan a Florència o ParÍs, però suposo que ho hauré de pensar millor i parlar-ho amb l’Amadeu Pons l’any que ve.

8. Has fet algun tipus de conveni o beca? Explica’ns l’experiència.
De moment n’he fet tres. Les dues primeres eren pràctiques d’estiu a l’estranger, la primera a Frankfurt, a segon de carrera, i la segona a Tunis l’any passat. La veritat és que resulta molt enriquidor, no només pel treball que fas, sinó per la gent que coneixies i la manera com arribes a conèixer-te a tu mateix. Des d’aquí animo a tothom a que se’n vagi a l’estiu, i que no tingui cap por als llocs exòtics, que s’hi està molt bé.

A l’estranger els treballs acostumen a ser normalets, no cal oblidar que no és el pràcticum, però només per l’experiència val la pena anar-hi. Encara no entenc com és que hi ha gent que no li pica la curiositat, si jo estic desitjant repetir!

Actualment estic fent un conveni a la Mediateca de Casa Àsia, i el treball és força interessant. Bàsicament faig atenció al públic, i altres tasques que m’encomanen, però sens dubte el millor és el lloc. El fons és molt interessant si t’interessen els temes asiàtics, i l’edifici és molt maco… Us recomano que feu una visita, jo estic divendres a la tarda i dissabtes al matí, i estaré encantat d’ensenyar-vos la mediateca!

9. Alguna ajuda orientativa per als futurs alumnes de Pràcticum?
Jo vaig fer el pràcticum a la Biblioteca Central d’Igualada, i la veritat és que m’ho vaig passar molt bé. Us recomano que trieu el centre en funció del que a vosaltres us motiva, i no de la feina que us hagin dit que s’ha de fer. És cert que a Biblioteques Públiques s’ha de currar molt, però la veritat és que vaig aprendre molt i vaig agafar molta experiència i ara em moc molt millor en aquests ambients.

També us diria que, sobretot, i ara sonarà a mite, no ho deixeu tot cap a l’últim moment. Teniu un més de “relax” en el que us podeu aclimatar al funcionament del centre, però passat aquest més seria interessant començar amb la memòria per tal de no anar apurats. I sobretot, encara que no ho demanin, porteu al dia un diari de pràctiques, us serà molt útil a l’hora de fer el comentari del funcionament del centre! I el més important: disfruteu-ho!

10. Una cançó que descrigui el teu estat d'ànim actual:
M’apassiona la música de tots els estils, així que em seria difícil dir-te una només. De les més noves que he escoltat, m’agrada molt In my arms, del nou Cd de Kylie Minogue, X. Una cançó que va molt en sintonia amb el meu jo actual seria Green Light, del B’Day de Beyoncé, ja que té un ritme molt contagiós i em recorda al concert que va donar al Sant Jordi. Podria contestar un qüestionari només parlant-vos de música!!! Dues de les meves cançons preferides: I wish I Could Fly, de Roxette i Vision of Love, de Mariah Carey.

11. L’última pel·lícula que has vista?
Al cine l’última que he vist ha estat [REC], de Jaume Balagueró, i m’ha semblat molt bona, sens dubte una de les grans pel·lícules de gènere que s’han fet al nostre país, i a sobre ambientada a Barcelona. Una obra mestra! I a casa, fa poquets dies: Scoop, de Woody Allen. M’ha agradat molt també, i es que m’agrada més l’Allen humorístic que el seriós, i la pel·lícula té dos grans alicients: l’actuació d’Allen i la de Scarlett Johansson.

12. L’últim llibre que has llegit?
Arrancad las semillas, fusilad a los niños, del nòbel japonés Kenzaburo Oé. M’ha semblat un llibre molt interessant que pretén donar eines per a la reflexió. Molt en la línia de El Señor de las Moscas, de William Golding. Ara estic començant Dr. Jeyill i Mr. Hyde. I simultàniament estic llegint diversos mangues: Love Hina, Video Girl AI i Lamu... Amb raó trigo tant en acabar els llibres, perquè n’enceto 5 alhora!

13. El teu número de la sort?
No em preguntis perquè, ja que no en tinc n’idea, però l’11

14. Un color:
No m’ho he plantejat mai però m’agrada molt el contrast Negre/groc/vermell, així que un dels tres.

15. I per acabar, ens podries dir una biblio-imatge de silenci?
Caminar per la biblioteca quan encara no està oberta i no hi ha ningú, ni tan sols els companys de treball. Aquí és quan realment pots sentir el silenci i la tranquil·litat abans de començar a treballar.

I la propera setmana, no et perdis L’Entrevista al nostre company Antonio Martín Romero, alumne de la diplomatura.
Ets estudiant de la facultat i vols participar en aquesta secció? Escriu-nos!

Enquesta ampliada

.
Al marge esquerra tenim una segona enquesta, per als de llicenciatura. :)
.

Nit de Reis!!


Aquesta nit arriben els Reis :)

... Com que l'any passat ja vam demanar joguines, aquest any anem més a l'afer pràctic i abstracte. Com podeu veure, hem afegit una petita enquesta al lateral esquerra, i podeu fer les vostres votacions (segur q les més votades serà catalogació descriptiva i anàlisi... jajaja).
.
Podeu votar més d'una opció, i hem inclós l'opció "altres" per votar assignatures q no estan a la llista (ens hem limitat a posar les més comentades, i això que classificació i indexació és de segon semestre, perquè sinó, tindria un lloc d'honor!)
.


Feliç 2008!!!

.
.Ja estem al 2008!

Des del blog us desitgem una feliç entrada d'any....! No cada dia es comença un any nou, no? Avui és un dia únic! Mai més tornareu a celebrar q comença el 2008! XD
.
I aprofitant, compartim algunes de les postals nadalenques que han anat arribant a la nostra redacció. Bé, ...són dues:

- La primera ens l'ha enviat la Nora Vela:
.

I la segona, és la de la facultat, (vaja, la que vam rebre tots al correu electrònic .... :P)


Que aquest any, com es pot observar, l'han utilitzat per promocionar el Repte dels Divendres.
-
I per cert, ara que parlem del repte: ... algun cop heu pensat que els resultats estaven manipulats? Que sempre toca al qui fa dies que no li toca?
.

Doncs bé, un equip d'investigadors -contractat pel blog- hJustificar a ambos ladosa dut a terme un [breu] seguiment i podem confirmar que NO hi ha trampa...: es fa un sorteig real (amb un aparell de BINGO i tot, que va treien boletes per decidir qui guanya). Ben aviat us posarem el reportatge.....
.
Fins llavors, disfruteu del que queda de festes!
.

Related Posts with Thumbnails
El blog no-oficial dels estudiants BiD!
.
.

Cerca!

Carlota Abad
Laura Jurado
Virgínia Martínez
Eli Ramirez
Inma Tortosa
Albert Ventura
Enric Zapatero



Enllaços amics