L'Entrevista

.
Al blogdelsdijous inaugurem una nova secció, L’Entrevista, a on setmanalment un alumne de la facultat respondrà les preguntes plantejades per l’equip de redactors del blog sobre el dia a dia a la nostra universitat.

El primer protagonista de L’Entrevista d’avui és en Daniel Río Romo, recent diplomat en Biblioteconomia i Documentació i actual estudiant de primer de la llicenciatura.



1. Estudiant de Biblioteconomia i Documentació/Documentació: elecció per vocació o última opció?
Elecció per vocació. Va ser la meva primera opció. Sempre he estat molt vinculat a la biblioteca pública, des de que vaig anar a viure a Vilanova. Recordo que al crèdit de síntesi de primer d’ESO vaig fer una entrevista a la bibliotecària del meu poble perquè estava molt interessat en saber com funcionava una biblioteca… i tenia 12-13 anys!

2. No t’has perdut mai una classe de...
No acostumo a perdre classes voluntàriament… i és que tinc una consciència molt traicionera!!! Podria dir-te a quines classes he faltat, ja que han sigut molt poques…. M’haurien de donar un premi a l’assistència! La cosa és que com que faig tantes hores de viatge per venir a la uni, després em sap greu anar-me’n sense haver entrat a classe!

3. Has aprés molt de/amb...
Doncs mira, la veritat és que he après molt de molts, però recordo especialment les classes de la Nora Vela. Dels de la llicenciatura no diré res que encara no hi ha les notes tancades.

4. Entre classe i classe, quin és el teu espai preferit per perdre’t?
Sóc molt poc estable amb aquestes coses… podria dir-se que cada any trobo un lloc preferit per estar, però normalment m’ha agradat molt estar-me a les butaques del tercer pis. I al primer pis, allà on hi ha la taula amb els tres bancs i què a primer curs estava ple de gent perquè es podia fumar (tot i que jo no fumo!).Ara ja no passo gaire temps pel primer pis, ja que quasi no tinc classes per allà abaix…

5. Tens alguna escena memorable viscuda a la facultat?
Uff, si… però que es puguin explicar... La veritat és que tinc escenes memorables cada setmana. Una de les que recordo: que em sonés el mòbil a meitat de la classe del Jorge Franganillo i em fes un comentari sobre la melodia que portava. No diré quina era ja que em fa vergonya. I la història de la lletera a una classe de la Concha Rodríguez també és meva. Ho dic per si encara se’n recorda i l’explica als de tercer. Quina vergonya vaig passar aquell semestre! I és que no es poden fer símils amb la planificació, perquè et marquen per sempre!

6. Catalogació, Classificació o Indexació?
Aquesta si que és dura… El que menys m’agradava era la indexació. És que jo era de números. Suposo que la catalogació, però en el meu temps lliure!

7. En quin tipus d’unitat d’informació t’agradaria treballar quan siguis gran?
Vocacionalment a biblioteca pública, però amb el pràcticum i la llicenciatura estic ampliant horitzons i la veritat és que no em faria res provar coses diferents. Quan acabi la carrera m’agradaria agafar-me una de les beques que fan a Florència o ParÍs, però suposo que ho hauré de pensar millor i parlar-ho amb l’Amadeu Pons l’any que ve.

8. Has fet algun tipus de conveni o beca? Explica’ns l’experiència.
De moment n’he fet tres. Les dues primeres eren pràctiques d’estiu a l’estranger, la primera a Frankfurt, a segon de carrera, i la segona a Tunis l’any passat. La veritat és que resulta molt enriquidor, no només pel treball que fas, sinó per la gent que coneixies i la manera com arribes a conèixer-te a tu mateix. Des d’aquí animo a tothom a que se’n vagi a l’estiu, i que no tingui cap por als llocs exòtics, que s’hi està molt bé.

A l’estranger els treballs acostumen a ser normalets, no cal oblidar que no és el pràcticum, però només per l’experiència val la pena anar-hi. Encara no entenc com és que hi ha gent que no li pica la curiositat, si jo estic desitjant repetir!

Actualment estic fent un conveni a la Mediateca de Casa Àsia, i el treball és força interessant. Bàsicament faig atenció al públic, i altres tasques que m’encomanen, però sens dubte el millor és el lloc. El fons és molt interessant si t’interessen els temes asiàtics, i l’edifici és molt maco… Us recomano que feu una visita, jo estic divendres a la tarda i dissabtes al matí, i estaré encantat d’ensenyar-vos la mediateca!

9. Alguna ajuda orientativa per als futurs alumnes de Pràcticum?
Jo vaig fer el pràcticum a la Biblioteca Central d’Igualada, i la veritat és que m’ho vaig passar molt bé. Us recomano que trieu el centre en funció del que a vosaltres us motiva, i no de la feina que us hagin dit que s’ha de fer. És cert que a Biblioteques Públiques s’ha de currar molt, però la veritat és que vaig aprendre molt i vaig agafar molta experiència i ara em moc molt millor en aquests ambients.

També us diria que, sobretot, i ara sonarà a mite, no ho deixeu tot cap a l’últim moment. Teniu un més de “relax” en el que us podeu aclimatar al funcionament del centre, però passat aquest més seria interessant començar amb la memòria per tal de no anar apurats. I sobretot, encara que no ho demanin, porteu al dia un diari de pràctiques, us serà molt útil a l’hora de fer el comentari del funcionament del centre! I el més important: disfruteu-ho!

10. Una cançó que descrigui el teu estat d'ànim actual:
M’apassiona la música de tots els estils, així que em seria difícil dir-te una només. De les més noves que he escoltat, m’agrada molt In my arms, del nou Cd de Kylie Minogue, X. Una cançó que va molt en sintonia amb el meu jo actual seria Green Light, del B’Day de Beyoncé, ja que té un ritme molt contagiós i em recorda al concert que va donar al Sant Jordi. Podria contestar un qüestionari només parlant-vos de música!!! Dues de les meves cançons preferides: I wish I Could Fly, de Roxette i Vision of Love, de Mariah Carey.

11. L’última pel·lícula que has vista?
Al cine l’última que he vist ha estat [REC], de Jaume Balagueró, i m’ha semblat molt bona, sens dubte una de les grans pel·lícules de gènere que s’han fet al nostre país, i a sobre ambientada a Barcelona. Una obra mestra! I a casa, fa poquets dies: Scoop, de Woody Allen. M’ha agradat molt també, i es que m’agrada més l’Allen humorístic que el seriós, i la pel·lícula té dos grans alicients: l’actuació d’Allen i la de Scarlett Johansson.

12. L’últim llibre que has llegit?
Arrancad las semillas, fusilad a los niños, del nòbel japonés Kenzaburo Oé. M’ha semblat un llibre molt interessant que pretén donar eines per a la reflexió. Molt en la línia de El Señor de las Moscas, de William Golding. Ara estic començant Dr. Jeyill i Mr. Hyde. I simultàniament estic llegint diversos mangues: Love Hina, Video Girl AI i Lamu... Amb raó trigo tant en acabar els llibres, perquè n’enceto 5 alhora!

13. El teu número de la sort?
No em preguntis perquè, ja que no en tinc n’idea, però l’11

14. Un color:
No m’ho he plantejat mai però m’agrada molt el contrast Negre/groc/vermell, així que un dels tres.

15. I per acabar, ens podries dir una biblio-imatge de silenci?
Caminar per la biblioteca quan encara no està oberta i no hi ha ningú, ni tan sols els companys de treball. Aquí és quan realment pots sentir el silenci i la tranquil·litat abans de començar a treballar.

I la propera setmana, no et perdis L’Entrevista al nostre company Antonio Martín Romero, alumne de la diplomatura.
Ets estudiant de la facultat i vols participar en aquesta secció? Escriu-nos!

12 comentaris:

Eli Ramirez 11 de gener, 2008 11:54  

Suposo que la catalogació, però en el meu temps lliure!

Faré veure q no ho he llegit XDDDD
:P

Anònim 11 de gener, 2008 17:03  

hahahahaha

"Una biblio-imatge de Silenci?" xDDD Em recorda a cert programa...x'D

Encantada d'haver-te conegut en persona, per fi! :D

Jessica

P.D.: A que no saps a *qui* vaig anar a veure ahir? (lalalala...al final t'hauré de demanar el MSN o aquest blog semblarà una telenovela x'D)

Albert Ventura (Teto) 11 de gener, 2008 20:37  

"l’actuació d’Allen i la de Scarlett Johansson."

sobretot la de la Scarlett jejeje.

molt atractiva l'entrevista! amb ganes de que arribi la pròxima!

Soyyoeldani 11 de gener, 2008 23:42  

Eis!!!

Soc el Dani, xDDDD!!!

Com a lector assiduu del blog és un plaer que m'hague fet l'entrevista, us animo a tots a contestar les preguntes perquè és molt entretingut!

Quina il·lu!!!! jejejjejeje

(i per cert, la Vilanova és Vilanova del Camí, a l'Anoia, que no Vilanova i la Geltrú!!! --> la terra que em crida) xDDD

I si l'aznar parlava català a la intimitat... es que no puc catalogar en el meu temps lliure!! xDDD (esta era per la bibliogirl, xDDD)

Y futboy, es veritat, el que més em va agradar va ser la Scarlett, però el Woody és molt gran (menys quan es dedica a la música!)

Que vagi bé!!!

Eli Ramirez 12 de gener, 2008 01:50  

jejeje

1. Jessica, et dic el mateix, un plaer.

"A que no saps a *qui* vaig anar a veure ahir?"

deixa'm adivinar.. el seu nom comença per A i el seu congmom acaba amb E? (;D)

2. Albert, tu no t'animes a respondre el qüestionari? Necessitem 22-23 voluntaris per aquesta temporada. ;)

3. Dani, catalogar en la intimitat és... és... és molt friki!!! (ara em confesaré jo: tinc la imatge de les angloamericanes com a "fondo de pantalla" del mòbil .. i d'avatar al msn-... jajajaJAJAJ
(és només per època d'exàmens, per concienciar-me XD!)

Fins aviat ;)

Anònim 13 de gener, 2008 11:57  

Quan l'Allen toca el clarinet segueix sent igual de gran, Dani :P Sinó haver-lo vist al Palau!

Soyyoeldani 13 de gener, 2008 12:16  

Hola anónim!

Jo no soc qui per negar que l'Allen sigui o no gran... però el prefereixo com actor/director/guionista que com a clarinetista... potser és que l'instrument en sí no em fa gaire el pés.... però no se, crec que es munta molt rebombori quan tampoc és una de les seves facetes més destacables.... ho entenc que ho faci com a afició.... però vendre tantes entrades...... no se no se...

De totes maneres l'Allen és un director molt gran! (sempre després de Tim Burton, Tarantino i Lars Von Trier, les meves debilitats cinematogràfiques.... PER A QUAN GRANS DIRECTORES DE RENOM!!!!)

adeu!

Albert Ventura (Teto) 13 de gener, 2008 15:28  

m'animo si, però deixem-ho per més endavant, passat exàmens i Londres! de moment vull deleitar-me coneixent altre gent (jajaja!)
vinga bon cap de 7mana.

Eli Ramirez. 13 de gener, 2008 17:00  

Ei futboy, com a mínim et podria tocar d'aqui 5 setmanes, perquè ja tenim els candidats per a les properes cinc entrevistes :P
:)))

Ah una cosa, ara k dius Londres, lo de la British quan hi aneu? perque jo vaig parlar amb la ¿Tania? per coincidir una mica, ja que nosaltres en principi tb hi anirem (com a bons freaks q som :P)
Bueno ja parlarem

Vagi bé! (i feliços exàmens) XD

Anònim 13 de gener, 2008 19:56  

Eli! Us faig una breu visita per dir-vos que no us he pogut contestar encara els mails perquè:

1) M'he quedat sense ordinador fins aquest dijous que ve :S

2) Vaig fatal de temps amb els exàmens xDDD

Dijous (si puc abans, abans!) us dono senyals de vida (encara que ens veurem abans per la facultat, suposo :))!

Meeeeerci i estudieu molt! (pregueu per mi i perquè aprovi Organització d'arxius...(necessito un miracle :_D))

Jessica

Eli Ramirez. 13 de gener, 2008 20:25  

jejejeej
Tranki no passa res! ;)

Sort als exàmens!!!!

Anònim 25 de gener, 2008 11:43  

"Tim Burton, Tarantino i Lars Von Trier" + Sofia Coppola i Adrienne Shelly Sí sí sí...que grans que són tots :P

Related Posts with Thumbnails
El blog no-oficial dels estudiants BiD!
.
.

Cerca!

Carlota Abad
Laura Jurado
Virgínia Martínez
Eli Ramirez
Inma Tortosa
Albert Ventura
Enric Zapatero



Enllaços amics