Facebook!

.
Com recordareu, fa un temps que us vam recomanar un grup bibliotecari al que podíeu afegir-vos, el MusicaBiD de Lastfm, en el qual es reunia tota la música que escoltàvem.

Doncs bé, avui la ocasió és una mica més especial. Com sabreu, cada cop més el FaceBook és una eina de relació social més assentada, per diversos aspectes: és menys farragós i hortera que el MySpace, més complex que el Fotolog, i més seriòs que tots els anteriors, a l'hora que ofereix infinitat d'aplicacions amb les quals pots compartir la teva manera de pensar, la teva música, les teves fotos i, sobretot, trobar aquells amics dels quals no sabies gairebé res!

L'important és que tenim un
grup propi, el de la Facultat, al que ens podem afegir tots els estudiants (i diplomats i llicenciats!), i així, tot i que passin els anys, les classes, les feines... sempre podrem retrobar-nos!

Edit:
L'enllaç del grup de Last FM ja funciona perfectament. Gràcies, Jessica!
.

Seminari sobre preservació digital

.
La tarda del proper 8 de maig (després del pont!) podreu gaudir d'un seminari (com podeu comprobar al lloc web de la Facultat) prou interessant: l'Alice Keefer presentarà a la Sra. Fynette Eaton (consultora a Eaton Consulting, ex-Change Management Officer del Electronic Records Archives Program (ERA) a la National Archives and Records Administration (NARA) dels Estats Units d'Amèrica i ex- directora de la Technical Services Division als Smithsonian Institution Archives.) a “Preservation of digital records at the National Archives: implementing a new system and post-implementation evaluation", és a dir, "Preservación de los documentos digitales en el Archivo Nacional de los Estados Unidos: la implantación de un sistema nuevo y la evaluación posterior."”

En aquest seminari es parlarà de la preservació digital a l'Arxiu Nacional dels Estats Units, dins el marc de l'assignatura Preservació i conservació del màster en Gestió de continguts digitals.

L'acte tindrà lloc dijous, 8 de maig de 2008, de 17:00 a 20:30 a l'Aula Jordi Rubió i Balaguer (210). No us ho perdeu!
.

L'Entrevista!


Torna l'entrevista del blog! En aquesta ocasió, amb el diplomat i estudiant de Llicenciatura Oriol Bras.


1. Estudiant de Biblioteconomia i Documentació/Documentació: elecció per vocació o última opció?

Doncs jo la veritat volia fer Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona, però com que no m’arribava la nota, vaig decidir-me estudiar Biblioteconomia i Documentació, ja que un conegut meu també ho havia estudiat i m’ho va recomanar personalment. A primer cop d’ull ho vaig trobar molt estrany, el nom i tot, però un cop em vaig informar sobre les possibles sortides ho vaig trobar realment interessant.
I actualment, segueixo els meus estudis aquí, fent la Llicenciatura en Documentació, un cop acabada la Diplomatura al juny del 2007.

2. Quin pensament et va pasar pel cap el primer dia que vas entrar a la Facultat?

El pensament que em va passar el primer cap que vaig entrar a la Facultat va ser “com trobar-me sol en el desert”, perquè per mi era poc habitual saber que hi havia una Facultat a Barcelona al costat de dues escoles i tan aprop de l’Estació de Sants.
A més a més em vaig sentir una mica decepcionat que no hi hagués gespa, ni bar, instal·lacions no precisament molt noves etc..
I al principi al no conèixer ningú també em sentia estrany i pensant “Collons, on m’he ficat!”.

3. No t’has perdut mai una classe de...

Catalogació descriptiva

4. Has aprés molt de/amb...

Bibliografia general i Sistemàtica amb l’estimada Nora Vela.

5. Entre classe i classe, quin és el teu espai preferit per perdre’t?

La veritat que m’agrada sortir al carrer una estona a que em toqui l’aire. Sinó es fan les hores insuportables.

6. Tens alguna anècdota memorable viscuda a la facultat?

Bueno no és res de l’altre món, però va ser molt casualitat trobar-me a una persona, en la qual vaig coincidir en una discoteca, i al cap de pocs dies va i me la trobo allà. És d’aquelles típiques situacions que no saps perquè ni com, però et quedes amb la cara d’algú i després veure-la en un lloc tan familiar és realment sorprenent. És allò que és diu “El món és un mocador”.


7. Catalogació, Classificació o Indexació?

Catalogació

8. En quin tipus d’unitat d’informació t’agradaria treballar quan siguis gran?

M’agradaria treballar en centres de documentació d’empreses per exemple. Tot i que realment és difícil de dir, perquè tot està en funció de com està el mercat laboral, les ofertes que hi hagi sobre la taula etc...


9. Has fet algun tipus de conveni o beca? Explica’ns l’experiència.

Sí vaig fer un conveni a la Biblioteca General de la Universitat Pompeu Fabra. Realment va ser una bona experiència, ja que hi havia molt bon ambient, tot i que la feina en certs moments era força monòtona.
I d’aquí pocs dies sabré si em donen una beca.

10. Alguna ajuda orientativa per als futurs alumnes de Pràcticum?

Doncs que cadascú trigui el que li sembli més interessant i on es pot sentir més còmode.
Jo el vaig fer a TV3 Televisió de Catalunya, i la veritat va ser apassionant. Qui em diria a mi, que en aquesta carrera tan estranya al principi, em duria aquí per alguns mesos.

11. Una cançó que descrigui el teu estat d’ànim actual

Me enamora de Juanes.

12. L’última pel·lícula que has vist:

Sweeney Told de Tom Burton

13. L’últim llibre que has llegit:

Pasapalabra. Tot i que sembli estrany estan en una carrera de llibres, només acostumo a llegir premsa.

14. El teu número de la sort?

14

15. Un color:

Vermell

16. I per acabar, ens podries dir una biblio-imatge de silenci?

Llegir un llibre, en una cala de ses Illes Balears, amb la mar de fons, en el moment de la posta de sol.

Sant Jordi 2008: la crònica oficial.

.
Sembla ser que les plujes dels últims dies s'han apartat del cel per poder, un any més, gaudir de la diada de Sant Jordi de la millor manera posible.


Nem per pasos:

- En primer lloc, la taula d'intercanvi de llibres: vàries persones al llarg del matí s'han anat apropapant a la taula d'intercanvi que hi havia a la entrada de la facultat. Si no heu tingut oportunitat de passar-hi, encara podreu fer-ho durant demà (i demà passat?).

- A les 10:00 s'ha iniciat la II Biblio-gimcana organitzada pels nois i noies d'AEBID. Aquest any els concursants (7 equips) ho han tingut una mica més fàcil que l'any passat. Entre les proves que han hagut de fer destaquem: Trobar el títol d'una pel·lícula a través d'una xifra codificada en CDU (i després fer-se una foto representant tal peli), inventar-se una recepta per a un biblio-còctel, disfressar-se dels Village People, etc.... fins i tot han hagut de cercar per a tota la facultat 126 pokemons. [Cal dir que l'any passat havien de cercar boles de drac, i a dia d'avui encara n'han aparegut dues! per tant, és probable que fins l'any que vé ens anem trobant pokémons...)

Els guanyadors han estat: Aida Esteban, Héctor, Ana María i Laura Horcajo, que s'han emportat cadascún d'ells un lot de productes del COBDC (una bossa, vàries publicacions, boli amb punter per a PDA/NDS i fins i tot un pen-drive!)

El segon premi ha anat a parar a l'equip format per Alea Ardanuy, Dani Rio i Núria Segura, que s'han emportat uns rellotges de la UB oferts per la Facultat.

Felicitats a tots els guanyadors i gràcies a tots els participants!. Aqui us deixem amb un parell de fotos abans de continuar amb la crònica...

(tots col·locats, esperant a començar!)

(entrepans d'estar per casa...)


A continuació, hi ha hagut una doble sessió a la sala d'actes: per començar, les noies de dansa del ventre ens han fet una actuació. La posada en escena ha estat molt bé: poca llum, espelmetes..
Han fet tres balls:
.

I tot seguit, s'ha donat pas a la Coral BiD.
Els nois i noies de la coral han fet un repertori que incloïa músiques de varis estils i fins i tot en idiomes desconeguts!
Han cantat unes 8 cançons, amb clàssics com Boig per tu, Que tinguem sort... però també cançons tan maques (i tant probablement desconegudes) com ara Sense vent (Vem kan sengla). (Eh, ostres, no digueu que no és maca la cançó? al youtube surt un vídeo d'uns nens de primària cantant-la) (vídeo) (ais, si es que posa la pell de gallina! és super macaaaaaaaaa!)

*De moment, no disposem de fotos del concert. Tot arribara!

Al migdia, hi ha hagut el pica-pica ofert per la Diputació de Barcelona. Aquest any hi havia moooolta més gent que l'any passat (aquí teniu la crònica de l'any passat):
.

I llavors ja, s'ha procedit a dinar i a repartir els premis de la gimcana. Tot seguit s'han muntat dues playstations: una per jugar al Futbol-Pro i l'altre per jugar al Singstar.
.Els guanyadors, contents.
,

Cal dir que a mitja tarda ha baixat un professor de la facultat a cantar una cançó amb nosaltres. Potser per això ara plou?? ;-)

Finalment, el partit de futbol organitzat per FutBiD, on també s'ha d'agraïr la col·laboració i entusiasme del conserge, que ha vingut a fer de porter una bona estona!:
.

I bé, ja està (bé, déu ni dó, no? ha semblat un dia de 48 hores!). Esperem que l'any que vé tothom s'hi animi tant o més!
.

Sant Jordi!

.
Feliç diada de Sant Jordi!!!!!!!!!


Avui, tenim una actualització concreta: el text que llegireu a continuació és una llegenda "adaptada" de Sant Jordi. Que n'heu de fer? res en especial ... a no ser que avui estigueu participant a la "II Biblio-gimcana de Sant Jordi". Si és el cas, teniu les instruccions al full :-)

Hi havia una vegada una bibliotecària molt eixerida. La més treballadora del món, en deien! Cada matí, arribava puntual a tres quarts de 8, per a preparar la seva biblioteca, que tractava amb molt amor. A les 8 tocades, s'obrien les portes i l'interior enlluernava a tots els habitants d'un petit poble de Catalunya.


La nostra bibliotecària (nostra perquè és la protagonista) es deia Rosa, i era pél-roja. Li agradava dur vestits verds i portava unes ulleres a joc amb el color vermell del seu cabell.

Els usuaris de la biblioteca eren molts. Tanta fama tenia aquella biblioteca que els habitants de pobles llunyans acudien a fer préstecs! I, tot i així, els tornaven sempre dins del marge de temps. I fins i tot abans!

Però un dia va succeir un fet que va canviar-ho tot. Un usuari nou, anomenat Sr. Drac, va exhaurir el límit de temps no d'un préstec, sinó de 10! La Rosa estava molt decepcionada, i va intentar trucar al Sr. Drac, però resulta que no va donar telèfon de contacte. Així doncs, tot just va tancar la biblioteca, a dos quarts de nou, es va apropar a l'adreça que sí havia facilitat: Carrer Cova Molt Fosca, sense número.

Qui li anava a dir que seria una trampa! El Sr. Drac era realment un drac, dels que surten als contes, però molt més verd, lleig i llefiscós! Resulta que aquest malèfic personatge es va enamorar de la perfecta bibliotecària, i com no va poder suportar que ella no li fes cas – es clar! estava ocupada catalogant!- doncs va decidir atraure-la a la seva cova.

Però el Sr. Drac no comptava amb l'element més important de la nostra història: en Jordi! El Jordi era un noi fascinat per les biblioteques, i era el millor usuari de la biblioteca. Per això mateix, quan tot el poble es va assabentar de la tràgica notícia, cap habitant ho va dubtar: en Jordi era el millor per a fer front al Drac!

De camí cap a la cova va veure com tot el poble estava a casa amagat, amb l'excepció del bar del barri, en el qual hi havia una bella figura femenina asseguda. Però el nostre protagonista tenia una altra tasca!

Tant bon punt va arribar a la cova, el Drac va sortir rient.
- M'he menjat la Rosa! jajaja!

I en Jordi va respondre:
- Et mataré, maleït drac!

I va començar la batalla. El drac no donava crèdit: en Jordi no duia armes! Va obrir la seva motxilla, i va treure un exemplar de la CDU.
- Té! Els auxiliars de forma t'atraparan!

I li va llançar el gruixut llibre al peu dret. El drac, aqueixat, va rondinar. Però en Jordi va aprofitar la ocasió, va treure l'última edició revisada del MARC 21 i li va llançar al peu esquerre.
- La capçalera et tornarà boig!!!

I quan tot semblava acabat... el Drac va resorgir amb més força que mai! Pero en Jordi guardava la seva millor arma... Les Regles Angloamericanes!
- Espero que t'ennueguis amb la zona de notes!!!!

I el llibre va anar directe a la boca del drac. Aquest, es va ofegar i no va poder dir res més.

Però en Jordi no estava content. I la Rosa? la havia perdut per sempre! ara que volia declarar-s'hi...

Pum pum...
Pum pum...

D'on venia aquell soroll? De la panxa del drac! En Jordi va agafar una espasa que va aparèixer per art de màgia i va obrir la panxa. I sabeu que va sortir?
De debó ho voleu saber?

RES!!!

Resulta que la Rosa, la bibliotecària més poderosa dels contes, va espantar al drac amb els seus poders psicològics, i mentre el Jordi es disposava a salvar-la, ella ja feia estona que estava salvada!
Era a un bar, prenent una tònica... us sona?
I vet aquí un gos i vet aquí un gat, aquest conte s'ha acabat!

I un bé negre! Al final la Rosa, que també estava per el Jordi, va dir que ell l'havia salvat, i així es va convertir en el mite de Sant Jordi i la Rosa!

Reivindicació!

.
Fa temps que el blog no reivindica res. En aquesta ocasió, un fet que hem descobert força preocupant sobre la CDU, aquest llibre negre i fosc que ens acompanya en les nostres classificacions. Si passeu a la pàgina 52, trobareu el següent:



Amb aquesta entrada ens vol dir que podem classificar un llibre sobre depravats sexuals amb els mateixos números que una persona transexual o homosexual? Des del blog volem fer una crida per a que això canvii, i quan abans millor! Esperem les vostres opinions als respecte. (Proposaríem un boicot al llibre, però donat que és la única opció per a aprovar certes assignatures, no ho farem!)
.

Orla 2008!

.


La setmana passada va tenir lloc la sessió fotogràfica per a l'orla de la promoció de diplomatura 2005-2008 i la de llicenciatura. Aquí teniu una imatge dels primers.

Si encara no us heu pogut fer la foto i voleu contactar amb els encarregats, adreçeu-vos aquí:

orlabid2008@gmail.com
.

Pràctiques d'estiu!!!

.
Ja estan aquí! Ja han arribat!
Avui ha sortit la convocatòria 2008 de pràctiques d'estiu a l'estranger!
.

Alguns feia temps que ho esperaven, altres s'ho trobaran per primer cop... però no deixeu de donar-hi un cop d'ull!

Per començar (i abans de fer-vos il·lusions), mireu-vos les condicions i requisits. Bàsicament es necessita tenir el 50% dels crèdits aprovats, ser de la facultat, i no haver fet més de 400 hores de convenis de cooperació (aquests convenis també inclouen el pràcticum: 210h).

I ara, un cop sàpigueu que formeu part del sector potencial, mireu-vos els llocs:

.
HO HAVEU VIST? n'hi ha per triar i remenar... des de Washington D.C a Manila, passant per Berlín, Buenos Aires, Nàpols, Manchester.... Nova York... etc. Bé! I per no parlar dels centres!: arxiu ACNUR, Biblioteca d'Alexandria, British Library, el Pompidou, la OMS...
Podeu mirar-vos-ho vosaltres mateixos! hi ha de tot :-)!
.
I, si sou dels que dubten molt, podeu mirar comentaris i opinions de gent que ja ho ha fet altres vegades: Frankfurt, Buenos Aires, París (Pompidou), Berlin, Istanbul, Moscú, London, Múnich, Tolouse, Túnez, Porto, Aberystwyth (UK).

Apa doncs, a preparar sol·licituds (FINS EL 12 DE MAIG!!!!) i si hi ha sort,... a preparar les maletes!



No us hi heu fixat en que la vida és com un llibre? Librarians of the world...no us quedeu a la primera pàgina!!!! :-)

.

Gincama Sant Jordi 2008!

-.
ATENCIÓ! HI HA UN PETIT ERROR! L'ADREÇA ELECTRÒNICA CORRECTA ÉS:
aebidbcn@hotmail.com (amb bcn) (sobretot!) :-)

Recordeu l'any passat? Va haver regals per a (quasi) tots! Llibres, bosses, usb's! Aquest any no serem menys, així que haureu de passar per la Gincama del dia de Sant Jordi per a poder optar als regals! A més, serà molt divertida, ja sabeu, allò de "l'important és participar".


Les flamants guanyadores de la primera edició.

Juliols 2008

.
Des de fa un parell de setmanes, podeu trobar per la Facultat el llibret d'enguany d'Els Juliols, aquells cursos estiuencs tant frescos i divertits que ens ofereixen crèdits i informació variada.

Al marge del llibret, podeu consultar tota la informació al lloc web d'Els Juliols. En aquesta ocasió trobarem temàtiques com:


Cap a la igualtat de gènere des dels drets de la infància i l’adolescència

Che Guevara, el somni d'una revolució

Fernando Fernán Gómez, un recorregut pel cinema del franquisme i de la transició

Internet versus protecció de dades personals

A partir del 5 de maig podreu apuntar-vos!

Nous Erasmus!



Gràcies al Full dels dijous, ja coneixem els Erasmus del curs que ve:


Moltes felicitats a tots i gaudiu-ho!

S'apropa el drac...

,
Sant Jordi s'apropa..

El blog ha contactat amb AEBID i tot està en marxa. Hi haurà dinar, gimcana, concert de la coral... Molt aviat tindreu tots els detalls, així que no us ho podeu perdre (com a mínim, feu una passada!).

Estigueu atents!!
.

III Concurs de fotografia

,


Ja hi van tres! Enguany, el concurs de fotografia "La Facultat als ulls dels seus estudiants" amplia la data i podreu fer arribar les vostres fotos fins el 15 de maig!

Aquí teniu les bases

Recordem els guanyadors de les dues primeres edicions:


Guanyadors del I Concurs de fotografia "La Facultat als ulls dels seus
estudiants" (2005-06)

Modalitat de fotografia individual: Lourdes Casacuberta, "Despulla't
davant els llibres"

Modalitat de fotografia sèrie: Mario Gómez, "El meu petit món"



Guanyadors del II Concurs de fotografia "La Facultat als ulls dels seus estudiants" (2006-07)


Modalitat de fotografia individual: Marta Reyes i Eduard Simó, "La desaparició de la biblioteca tradicional...?"


Modalitat de fotografia sèrie: Eli Ramírez, "La Facultat en 16 clicks"


Animeu-vos a participar!!

Els resultats es faran públics durant l'acte acadèmic de final de curs (del qual us en anirem parlant)

Eleccions!!!

.
Així és, companys. Si no vau tenir prou amb votar al Chiki Chiki i votar les eleccions generals, ara s'hi afegeixen les eleccions dels representants d'estudiants!


Aquest dijous 10 d'abril, des de les 10 fins a les 20.15, trobareu una mesa a la primera planta de la Facultat, així que no tindreu problemes en aquest aspecte. I no hi ha excusa, ja que els que triem seràn els que ens representaran i a qui adreçarem les nostres queixes i comentaris.

Recordeu, el 10 d'abril, a votar!

I esperem que no es compleixi aquest acudit!


Jornada de portes obertes: 30.04.08


En unes setmanes, la Facultat oferirà la seva jornada de portes obertes d'enguany (conjuntament amb filosofia, geografia i història). Aquí podeu veure el programa que es seguirà el dia 30 d'abril.


Programa:

9.30 - 11.00 h: Recepció i presentació genèrica per part dels degans i/o caps d'estudis de les diplomatures i les llicenciatures:

· Biblioteconomia i Documentació (Fac. de Biblioteconomia i Documentació)
· Filosofia (Fac. de Filosofia)
· Geografia (Fac. de Geografia i Història)
· Història (Fac. de Geografia i Història)
· Història de l'Art (Fac. de Geografia i Història)

11.00 - 12.00 h : Visita global a la biblioteca de Centre.

Els alumnes interessats en Biblioteconomia i Documentació , i que hagin realitzat prèviament la inscripció escollint l'opció de "Biblioteconomia i Documentació ", a partir de les 11.00h., seran traslladats en autocar a visitar les instal·lacions de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació (a l'Edifici UB-Sants).

12.00 - 12.30 h: Descans amb aperitiu.

12.30 - 13.30 h: Activitats específiques de cada titulació (Les de Biblioteconomia i Documentació tindran lloc a l'Edifici UB-Sants).

Adreçada a:A estudiants de batxillerat interessats en conèixer les Facultats de Biblioteconomia i Documentació, Filosofia, i Geografia i Història.
Dates:
30 d'abril de 2007
Inscripcions:

Heu d'emplenar el següent formulari formulari.

Podeu consultar la vostra inscripció al llistat d'alumnes inscrits.

Lloc:

Facultat de Filosofia / Facultat de Geografia i Història
Edifici nou de la UB al Raval
c. Montalegre, 6
08001 Barcelona



Així que ja sabeu: si voleu captar nous alumnes, aquesta és la ocasió perfecta!
.

Documenea

.

Ahir va tenir lloc a la Facultat la presentació de Documenea, un sistema per a promocionar notícies que sonarà a molts en el seu aspecte, molt similar al de Menéame.


Des del blog volem animar-vos a que hi feu una visita, ja que val força la pena, i els que estigueu enganxats a aquesta forma de pujar notícies trobareu una eina adaptada al nostre àmbit.


I no oblideu deixar algun comentari!
.

Related Posts with Thumbnails
El blog no-oficial dels estudiants BiD!
.
.

Cerca!

Carlota Abad
Laura Jurado
Virgínia Martínez
Eli Ramirez
Inma Tortosa
Albert Ventura
Enric Zapatero



Enllaços amics