COBDC: Mòdul formatiu: Eines per a la gestió del dia a dia de les biblioteques

.
A través del COBDC ens arriba la següent informació:
.

El proper mes d’octubre començarà el mòdul formatiu centrat en les eines per a la gestió de biblioteques.
´
El mòdul està format per quatre cursos: planificar i gestionar un pressupost, lideratge i equips de treball, avaluació i xarxes relacionals.
´
Encara ets a temps de matricular-te a un dels cursos, o si ho prefereixes, al mòdul sencer i gaudir d’un preu més reduït.

Si la teva biblioteca o centre de documentació està interessat en inscriure més d’una persona, oferim preus especials per la inscripció de més de 3 persones.

.
A més, aquests cursos, en la versió completa, estan reconeguts amb 2’5 crèdits de lliure elecció a la Universitat de Barcelona.

-
Aprofita i marxa de vacances amb un curs matriculat on participaran professionals de renom de cada temàtica.


Tota la informació a: http://www.cobdc.org/cursos/2008/curs0108.html
..

La nostra Facultat

.
Properament hi haurà per la Facultat alumnes nous, ... alumnes de nou accès que vindran a matricular-se (a saber quants acabaran i quants ho deixaran als dos messos!) O_O! :-)


Hem recuperat per a la ocasió el video que va muntar l'equip UB, sobre la nostra facultat (forma part d'una col·lecció de vídeos on es mostren les diferents facultats de la UB
.



Per cert, al vídeo surt publicitat dels "Esports UB"... però no us feu il·lusions: al Campus Sants no tenim pista de tenis!
(però... es va intentar !) jajajajaj
.

WiFi i Biblioteques. Perill ?

.
Fa poc va sortir un titular que pot mostrar una mica d'alarmisme:

"La Biblioteca Nacional de Francia renuncia al WiFi"

(via Iwetel)
Los motivos declarados son la calidad del servicio y también la aplicación del principio de precaución a fin de no exponer al personal que allí trabaja así como al conjunto de los usuarios a los peligros de las radiaciones de los campos electromagnéticos de 2,4 GHz.
(...)

Esta decisión llega exactamente después de la prórroga de algunas bibliotecas de la Ciudad de París donde el WiFi está en entredicho a raíz de enfermedades de varios miembros del personal. El movimiento se extiende inexorablemente como una mancha de aceite después de que el personal de la Biblioteca Sainte-Geneviève pide también la desconexión de los terminales WiFi y también después de que el Comité de Higiene y Seguridad (CHS) de la Universidad de Censier-Sorbona de París acaba de decidir la desconexión delr WiFi.

És motiu d'alarma?
Potser no...
Potser si...

Sabeu una cosa?
Cap als anys 20 van començar a aparèixer productes que duien com a lema "La radioactividad te hará sentir más sano". Eren begudes i cremes miraculoses que contenien elements radioactius. I en van començar a fer ús totalment incoscient fins que va començar a morir gent...
Més informació a: Fogonazos.

D'aquí 20 anys diran: Que n'eren d'incoscients, amb el wi-fi a tot arreu! xD



Una postal per la facultat !

.
Tal com es va fer l'any passat, aquest estiu també podeu enviar postals a la facultat des del lloc on estigueu passant les vacances estiuenques!


Tant i fa si heu anat a Tòkio o a Olot, si us heu quedat a casa disfrutant de la vostra pròpia ciutat/poble, si heu anat a descobrir les 10 ciutats més fantàstiques del món, si heu agafat el cotxe, la moto, la bici, el tramvia, l'avió, el vaixell...

Qualsevol lloc és ideal per enviar des d'allà una postal!
La Facultat les anirà rebent i llavors es muntarà una exposició a l'espai del primer pis (sota el títol de "la Facultat ha tornat de vacances").

Així, quan sigui setembre i ens tornem a enfrontar amb el dia i dia avorrit i monòton, podrem mirar les postals...i envejar els dies d'estiu... i desesperar-nos encara més... etc. (-_-') jajaja

- On s'ha d'enviar la postal? a la Facultat! (Facultat de Biblioteconomia i Documentació. Melcior de Palau, 140, 08014 Barcelona) (Indiqueu el remitent!)
.

Una altra cosa!
Recordeu fer les vostres votacions per la millor frase mítica, a patatabrava: VOTEU! A final de mes, publicarem la frase guanyadora!
.

Mega sopar de final de curs

.
Ahir divendres 4 de juliol es va organitzar un d'aquells sopars que fan història. I tot gràcies a l'Oriol Granero, estudiant de diplomatura.

.
Comencem pel començament:
.
Fa algunes setmanes l'Oriol va començar a convocar un sopar de manera "global", no volia només un sopar de classe, sinó un sopar on tothom de la facultat poguès unir-s'hi, fos de primer, segon, tercer, matí, tarda.... Els mails van anar reenviant-se i al final es va reunir una bona pila de gent.
El lloc de trobada va ser a plaça Universitat, i el lloc de sopar era un secret que només sabia ell.
,
.
Un cop va arribar tothom (al final unes 45 persones, perquè moltes altres es van "donar de baixa") l'Oriol va dirigir-nos al "restaurant": era el "Centro de Castilla y León", prop d'allà.

Ens van preparar una taula molt grossa. I hi havien llibres pels costats. Era com sopar en una petita biblioteca:
.
.
El sopar va consistir en plats variats (truita de patates, embotit vari, amanida, calamars, pà amb tomàquet...).
Va ser una experiència curiosa i força única. Va estar molt bé!
Foto del grup, al sortir:
.
.
I després, per si el sopar no hagues tingut prous elements unificadors, es va produir un altre fet històric: la majoria de gent que va anar al sopar va anar a la discoteca Plataforma, i tot seguit van anar arribant altres grups de gent de la facultat (alumnes d'altres cursos que no havien pogut venir al sopar i havien sopat per conta pròpia) a la mateixa discoteca.
Va ser com una mena de bibliofarra no-proposada :)!
-

Related Posts with Thumbnails
El blog no-oficial dels estudiants BiD!
.
.

Cerca!

Carlota Abad
Laura Jurado
Virgínia Martínez
Eli Ramirez
Inma Tortosa
Albert Ventura
Enric Zapatero



Enllaços amics