Vine a donar sang!

.
Amb una vegada no n'hi ha prou.

Després de la gran campanya de màrketing (pancartes i monaders publicitaris escampats per la facultat), aquest dijous pel matí tindreu la oportunitat de donar sang.
El Banc de Sang i Teixits necessita més de 1000 donacions de sang al dia per tal de garantir el subministrament als hospitals i clíniques de Catalunya.
.
Si teniu qualsevol dubte, podeu fer una ullada a la plana web Banc de Sang. Allà hi trobareu força informació, i fins i tot un resum de les preguntes més freqüents.
.

Torna... El repte dels divendres!

.

Si ja sou estudiants de la Facultat, segur que ja sabeu (o alemenys us sona) que és això del Repte dels Divendres:
.
.
Es tracta d'un concurs setmanal on s'han de contestar unes quantes preguntes al voltant d'un tema (personatges, esdeveniments, institucions...).
Per poder trobar la resposta correcta, s'han d'utilitzar diferents fonts d'informació (en altres paraules: no sempre es troba la resposta al google).

El temps per respondre-les acostuma a ser d'una setmana i, entre tots els encertants setmanals, es sorteja un lot de llibres. A banda de tot això, cada setmana que encerteu les preguntes (a banda de si us han tocat o no els llibres) paseu a formar part del rànking del concurs i, a final de curs, entrareu al sorteig d'un premi especial (fa dos anys que el premi especial és un ordinador portàtil)

Us aconsellem que doneu un cop d'ull al "campus de l'assignatura: "http://campusvirtual.ub.edu/course/view.php?id=624 (a hores d'ara hi ha les preguntes de l'any passat encara posades)

Com a consell us podem dir que a vegades les preguntes semblen una mica difícils d'entrada, però que quan trobeu una dada, normalment les altres ja van sortint soles.

Animeu-vos a participar!
-

La imatge del dia

.

Obrim una nova secció, on esperem la vostra col·laboració.

"La imatge del dia" (que no cal que sigui cada dia, però s'anomena així) vol ser un reflex il·lustratiu del dia a dia de la facultat.
Si feu alguna foto (les podeu fer amb el mòbil mateix, com aquesta que ens acompanya avui), o feu algún dibuix.... i ho voleu compartir, podeu enviar-ho a blogdeldijous@hotmail.com
.

Esperem la vostra col·laboració!
.

La Facultat torna de vacances. I l'exposició també!

-
Efectivament, la fantàstica exposició de postals de la qual ja ens
vam fer ressó ha tornat.

Us donem les gràcies a tots els participants, que ens heu donat molta enveja (sana, però enveja!) dels llocs des dels quals ens heu enviat les postals.

Enguany tenim una exposició ben sucosa. Hi podem trobar de tot els llocs: des de les fredes terres de Polònia o Dinamarca fins al caliu de Buenos Aires o Filipines...

Si passeu pel primer pis, no dubteu en fer-hi una repassada!



També s'ha afegit un mapa en el qual es separa l'exposició entre els estudiants de Pràctiques d'Estiu i tots els altres, entre els quals s'inclouen, a més d'alumnes, professors, personal PAS i altres...


Esperem que cada any s'engreixi més la llista de persones, tot i que no ens podem queixar, tenim una de les facultats més internacionals!
.

Berenar "post-pràctiques d'estiu"

.

Tal com es va fer al juny (recordem-ho), aquesta tarda ha tingut lloc un segon berenar, on alguns dels estudiants que van marxar a l'estiu de pràctiques, han pogut compartir anècdotes i experiències.

La cita ha estat a les 19 h, al mateix lloc: "El Fornet" (Comtes de Bell-lloc, 107), molt a prop de la facultat (el punt vermell és la facultat i el blau, el bar) (xD):
.

Han vingut uns 12 dels 33 estudiants participants en el programa. També ha vingut el professor Amadeu Pons i la Candela Ollé que, (exclusiva!), a partir d'ara es farà càrrec de les pràctiques d'estiu.

Si voleu saber més coses, podeu entrar al MòbilsBiD i accedir a l'etiqueta "pràctiques d'estiu", on podreu llegir moltes de les experiències d'aquests estudiants (Entreu-hi!)
.
.

Recursos per trobar feina


A la pàgina web de la facultat trobem una selecció de recursos per a poder trobar feina:

http://www.ub.edu/biblio/index.php?option=com_content&task=view&id=498&Itemid=5

Com podeu veure, hi ha diferents apartats:

- Orientació i informació per trobar feina
- Webs, bloGs i portals de feina
- Recursos per a emprenedors
- Col·legis i associacions
- Informació sobre oposicions
- Directoris d'empreses
- Llistes de distribució

A més, hi ha també un ampli apartat per si el que voleu es treballar a l'estranger.

A banda de tot això, la Facultat també ofereix per als seus diplomats i llicenciats un servei grauït, el SIOF:

http://www.ub.edu/biblio/index.php?option=com_content&task=view&id=500&Itemid=5"

I per a estudiants, tenim l'OPIL, del qual properament en farem una entrada.
.

Inici de les classes

.
Avui, 15 de setembre, [com milers de nens a Catalunya] les classes han començat a la nostra facultat.
Les aules, fins ara buides, tornen a estar plenes de gent, apunts, carpetes i bolis nous.
.

Cursos d'inserció laboral

.

Fins el dia 10 d'octubre podeu fer la inscripció per als cursos de formació d'inserció laboral (organitzats per FeinaUB).

Poden ser reconeguts com a crèdits de lliure elecció i tracten de temes relacionats amb la recerca de feina i les competències transversals.

Hi ha un curs virtual (6 crèdits de lliure elecció) i tallers presencials d'un dia (1 crèdit).
Aquí podreu llegir més informació.


Per altra banda, (i sense tenir res a veure)

L'Imperi Google segueix abarcant més i més. Com ja sabeu, fa poc han creat un nou navegador.
Ara, consultant estadístiques ens hem fixat que ja sou varis els que heu entrat al blog mitjançant aquesta via. :-)
.

Nou curs, nova carpeta

.
S'han acabat les vacances i el blog torna!

Us deixem amb la imatge de la nova carpeta:
. Alguns ja la tindreu (els que vàreu fer la matriculació al juliol)

Com ja sabeu, des de fa un parell d'anys que la carpeta es tria mitjançant un concurs en el qual pot participar qualsevol estudiant de la UB (com la UPC fa anys que fa).
El disseny guanyador ha estat doncs, aquest. L'autora és la Lourdes Soriano, de la facultat de Geografia i Història. Van votar-la 2.502 persones.
-

Related Posts with Thumbnails
El blog no-oficial dels estudiants BiD!
.
.

Cerca!

Carlota Abad
Laura Jurado
Virgínia Martínez
Eli Ramirez
Inma Tortosa
Albert Ventura
Enric Zapatero



Enllaços amics