L'entrevista: L'equip de TecnoBid!

.

Avui fem una excepció, i l'entrevista, en versió reduïda, està dedicada a un grup d'alumnes que, acompanyats de la Mireia Ribera com a tutora i de Jordi Serrano com a padrí, arrenquen tot just demà un nou projecte molt interessant: TecnoBid, un blog sobre noves tecnologies aplicades a la nostra carrera. Demà mateix el tindrem als nostres links, així que prepareu-vos per gaudir de notícies i, sobretot, uns complets articles que, cada dues setmanes, ens portaran els nostres companys Fran Grifé, Núria Carbó, Jesús Arqued, Alejandro Ruiz i Manel Muñoz, entre d'altres.

Aquí us deixem una breu entrevista que els hi hem fet, esperem que tots visiteu el blog de TecnoBid (sense deixar de visitar el nostre, és clar!):


Com va neixer TecnoBiD?
Va ser una iniciativa de la professora Mireia Ribera, que ens va enredar a partir del nostre interès en el tema de tecnologies aplicades als estudis que estem fent. El professor Jordi Serrano també s’hi va sumar com a padrí.

De què tracta exactament?
De les tecnologies emergents en relació als nostres estudis. Volem aprendre tot allò que ens interessa d’aquest món (Internet, programari…) que no coneixem amb profunditat i compartir-ho amb els nostres companys.

Com us organitzeu en equip?
Ens reunim cada quinze dies i anem fent. Si algú té ganes d’incorporar-se al grup serà benvingut/da! Sobretot: necessitem fotògrafs i/o fotògrafes! Ens intercanviem les idees en una intranet i hem creat un compte tecnobid per centralitzar els vostres missatges.

Quins són els vostres objectius?
Endinsar-nos en aquests temes relacionats amb la tecnologia, divertir-nos i fer que la gent de la Facultat s’hi interessi; ens agradaria que el bloc fos un fòrum de participació de tots els alumnes (i potser més endavant del món mundial); i també aprendre a treballar en grup.

Street View by Google: La Facultat!

-
Com ja segur q sabeu, fa poc que Google ha ampliat el seu servei de Street View a vàries ciutats espanyoles, entre elles, Barcelona.
(Surten imatges de tots els carrers, súper currat XD)

Fa bastant temps el cotxe-google va passar per davant de la nostra facultat. Segons els testimonis, era un cotxe fosc amb una mena d'antena al seu capdemunt.

Aquests van ser alguns dels resultats:
. (Alumnes reconeguts: Meritxell Graupera, Montse Grau i Mario Gómez)

Ara observeu aquestes imatges curioses:

1. Dos estudiants de la facultat (Pau de la Fuente, Jordi Vendrell) miren en direcció Hospitalet:
.
.
2. I ara mirem aquesta segona foto, on els dos estudiants miren cap a l'altra direcció:


Que feien? Que miraven?
EL COTXE DE GOOGLE! (per no parar-s'hi!!!!!!!!):
.
.

Els estudiants ficticis del Moodle

- .
Els estudiants ficticis del Moodle....

- Qui són?
- Què hi fan?
- Per a què serveixen?

No els coneixem, però ens acompanyen a moltes de les nostres assignatures...
Algú sap quina funció fan? (els hem reunit a tots 10 per a presentar-vos-els!)(n'hi haurà més??)
.

Cinefòrum: Barcelona al cinema

.

Demà dijous comença el cinefòrum de la Xarxa de Dinamització Lingüística (que està al mateix edifici de la facultat, al final de tot). Aquest trimestre el tema és "Barcelona al cinema", i es projectaran pel·lícules ambientades a Barcelona en diferents moments de la història.
Serà cada dijous a les 19h, i l'entrada és gratuïta.
,

.La llista de pel·lícules i dates són les següents:.
-
23/10: La ciutat dels prodigis (Aula Valverde)
6/11: La plaça del diamant (Sala d'actes)
13/11: Terra i llibertat (Aula Valverde)
4/12: A la ciutat (Aula Valverde)
18/12: En construcció (Aula Valverde)
.

Pràcticum

.

Aviat farà un mes que uns quants alumnes de la Facultat han començat la seva aventura final de la Diplomatura, el que coneixem com a Pràcticum!
Amb una afluència més moderada d'alumnes, degut a que és el primer semestre, els nostres companys es preparen per al món laboral amb una estada que durarà ben bé fins a finals d'any.


Les visites han estat prou interessants. Els alumnes de Biblioteques Especialitzades han visitat el Consorci "El Far" (Centre d'Estudis del Mar), el Museu de Zoologia i l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona. Els de Biblioteques Públiques han estat a les biblioteques Vapor Badia (a Sabadell), Bellvitge i Horta-Can Mariner. I els de mitjans de comunicació i audiovisuals han conegut la Filmoteca de Catalunya, l'Institut d'Estudis Fotogràfics i TVE.

Biblioteca Pública: Espai obert a l'aprenentatge

.


Avui i demà s'estan celebrarant, a Badalona, les terceres Jornades Interprofessionals del Grup de Biblioteques Catalanes Associades a la UNESCO.

En aquesta ocasió, les jornades van enfocades a mostrar la biblioteca com agent educador.

(Tríptic)

.

L'Entrevista

.
Avui encetem una nova temporada de la secció l'Entrevista, en la què periòdicament un alumne de la facultat respon a les preguntes plantejades per l’equip de redactors del blog sobre el dia a dia a la nostra facultat.
La primera protagonista d'aquesta setmana és la Carlota Abad, estudiant de la diplomatura.
.

1.Estudiant de Biblioteconomia i Documentació/Documentació: elecció per vocació o última opció?
.La meva història és complicada, doncs quan vaig començar a preparar-me per la selectivitat volia ser mestre d'educació infantil però després vaig veure que no era precisament la meva vocació així que vaig decidir per veus, tirar més cap a la banda de publicitat i relacions públiques però tampoc m'acabava de convèncer. Així, una setmana abans de presentar-me a la selectivitat vaig tornar a fer una ullada al llibre de carreres que tenen als centres escolars i per casualitat vaig veure aquesta carrera, i ho vaig veure tot molt més clar. El més curiós és que des de petita havia dit que volia ser bibliotecària i aquí hem teniu!!!
.
2. No t’has perdut mai una classe de...
Doncs diria que segur que me n'he perdut una de totes les assignatures, però ara que hi penso, em sembla que de Recursos Tecnològics en Unitats d'Informació no me'n vaig arribar a perdre cap.

3. Has aprés molt de/amb...
.Estic aprenent molt d'ànalisi de contingut amb la Silvia Argudo, és el tercer any que la faig i veig que cada cop milloro més! O això penso!

4. Entre classe i classe, quin és el teu espai preferit per perdre’t?
L'espai de les escales de la Universitat que està habilitat per als minusvàlids. Sempre ens reunim allà amb el grup d'amics!

5. Tens alguna escena memorable viscuda a la facultat?
.Buf! En tinc moltíssimes, des de un noi vestit de mapache fins a discussions, reconciliacions, amics invisibles per Nadal, riures a classe... però el moment memorable, memorable, va ser per Sant Jordi ara fa dos anys, perquè va ser quan vaig començar a conèixer els de tercer (ara amics meus), vam fer la gimcana de Sant Jordi, el Singstar, la botifarrada, i quan em vaig començar a embolicar amb l'AEBID del que ara ja en sóc representant!!!
.

6. Catalogació, Classificació o Indexació?
Ara per ara catalogació perquè és el que se'm dóna millor. Quan acabi ja ho veurem!

7. En quin tipus d’unitat d’informació t’agradaria treballar quan siguis gran?
El meu pensament inicial era treballar en una empresa especialitzada en biologia i la genètica, però ara crec que les meves aspiracions es mouen més cap a les empreses de màrqueting. De totes maneres, no hi ha res decidit, i sent jo, puc canviar avui mateix d'opinió!

8. Has fet algun tipus de conveni o beca? Explica’ns l’experiència.
Espero fer el meu primer conveni a partir del Febrer.

9. Una cançó que descrigui el teu estat d’ànim actual:
Anybody There de The Script: “Well if i'm judged on the life i've been living, And if heaven is not soul forgiving, Well i don't care, Cause i wont know, Anybody there.”

10. L’última pel·lícula que has vist:
Matilda

11. L’últim llibre que has llegit:
L'esglèsia del mar d'Ildefonso Falcones

12. El teu número de la sort?
El 7

13. Un color:
Negre

14. I per acabar, ens podries dir una biblio-imatge de silenci?
Una parella fent-se un petó enmig dels prestatges dels números antics de publicacions en sèrie de la biblioteca.
.

Més coses sobre el dia 24... !

.
Com ja sabeu, el dia 24 és un dia no lectiu. Es celebra la Festa Institucional de la Facultat (que aquest any ha canviat de data). Això vol dir que no hi ha classes, però que es fan vàries activitats a les quals esteu tots convidats!

Anem a recordar-les:

Matí: Visita institucional d'alumnat i professorat de la Facultat a la Biblioteca de Catalunya. Per fer la inscripció heu d'enviar un correu electrònic a Mercè Garcia (mercegarciab@ub.edu) fins el divendres 17 d'octubre. Són places limitades. L'horari de visita previst: 10:30 hores, directament a la seu de la Biblioteca de Catalunya (carrer Hospital, 56).

Tarda: (16:30 hores), a l'Aula Jordi Rubió i Balaguer (espai 210): Trobada festiva "Els professionals de la informació en clau d'humor":

- Conferència de Nora Vela "Els professionals de la informació en clau d'humor: mostra seleccionada i comentada d'humor gràfic".

- Projecció d'un muntatge de pel·lícules de cine que recull moments estel·lars de les biblioteques i dels bibliotecaris en films famosos. "Biblioteques de cine" és el nom d'aquest muntatge realitzat ara fa 12 anys per un grup d'alumnes de la nostra Facultat.
.
Animeu-vos-hi i veniu!
.

Torna la Coral!

.

La Coral BiD (que també té blog) torna enguany, i té un missatge per a tots vosaltres:

Teniu ganes de cantar?Properament tornarem a començar els assajos de la CORAL BID i aquest any amb una novetat: TENIM DIRECTOR/A!


A més, la primera reunió extraordinària tindrà lloc aquest proper dijous 16 d'octubre a les 18 hores amb la nova directora a la sala d'actes.

No hi falteu!
.

Nova exposició!

.

La Facultat ja pot presumir de nova exposició! En aquesta ocasió es un recull de les postals del curs 2007/2008 que es duen a terme a l'assignatura Preservació i Conservació, gràcies a la original idea de la professora Maria Elvira.

Si visiteu aquest blog, podreu votar la postal que més us agradi, que inclouen una imatge original per una cara i recomanacions sobre la cura dels llibres a l'altra.

A més, la vitrina dreta conté, de forma retrospectiva, les postals del curs 2006/2007, fora de competició.

No us oblideu de votar per la postal que us agradi més!
.
.

La Vanguardia per a tothom!

.

Si heu observat últimament "l'apartat de diaris" de la Facultat, segur que us heu adonat d'una novetat important:
.
-
Efectivament! ara cada matí hi ha dos pilonets de "Vanguardies" esperant a ser agafats (crec que al cap de poques hores desapareixen, o sigui que els de tarda potser ni els heu vist O_o).

.
Canviant de tema: S'està celebrant a Barcelona (des d'ahir i fins demà) el saló LIBER. Aquest any arriba a la seva 26ena edició i compta com a covidat especial la cultura del Québec.


.
(*A banda del seu interès editorial, també resulta molt interessant per als que col·leccionen punts de llibre! ;D)
.

Premis Tutors 2008

,Abans d'hir va tenir lloc -al despatx de becaris (007)- un esdeveniment social de gran rellevància: l'entrega dels "Premis Tutors 2008"!
L'antiga becària de l'OPIL (Oficina de Pràctiques i Informació Laboral) va ser l'encarregada de fer l'entrega als dos tutors que més convenis de cooperació educativa havien signat el curs anterior. El resultat va ser un ajustadíssim empat tècnic entre l'Àlex Cosials i el Jesús Gascón.
A la cerimònia d'entrega va assistir el nou becari de l'OPIL.

Els premis van haver de ser sortejats mitjançant un complex mecanisme d'atzar, conegut popularment com a dau.

Així doncs, mentre l'Àlex va guanyar la capsa de dolços típics de la zona basca (que gairebé no van sortir del despatx), el Jesús es va endur un interessant manual de conversa euskera per a millorar-ne l'aprenentatge i ampliar horitzons.

Aquí tenim una imatge dels dos premiats. Moltes felicitats!


Noves angloamericanes!

.Ja són aquí!

Les noves Anglos han aterrat a la Facultat amb més força (i pes) que mai. Enguany, presenten un nou i arriscat format que, tot i ser força pràctic de cara a les esmenes (ja podeu guardar al calaix les tisores i la cola), sí que hem de dir que en directe es una mica aparatòs.

Aquí podeu veure les pestanyes que us facilitaran molt la cerca i us estalviaran el temps que molts veterans hem passat posant-ne d'externes...

I aquí la veieu en comparació amb una persona:
.
Com podeu veure, el dia que la hagueu de portar a classe oblideu-vos de bossa: la motxilla d'acampada o el carro de la compra seran els millors acompanyants!

*Traducció de les Anglo-American cataloguing rules, second edition, 2002 revision, 2005 update. Revisió catalana a cura d'Assumpció Estivill Rius, professora de la Facultat.

I Jornada de Difusió Cultural i World Wide Web

.

Aquest dijous (9 d'octubre) tindrà lloc a la Facultat la I Jornada de Difusió Cultural i World Wide Web.
.
La Jornada sobre Difusió Cultural i World Wide Web es proposa com una plataforma d'intercanvi d'idees i de debat per als professionals i estudiosos de la Mediació i la Difusió Cultural que duen a terme la seva tasca en el sí de la Web, típicament, a través de la concepció, disseny i manteniment de llocs web vinculats amb el coneixement, l'art i la cultura.
.
La Jornada està adreçada a professionals, investigadors i estudiosos de la museologia, la museografia, la comunicació i la difusió del patrimoni cultural i la gestió cultural.
.
L'horari és matí i tarda, en horari de 9.30 a 13.30 h. i de 15.00 a 18.00 h. Donat que el nombre de places és limitat, haureu de confirmar la vostra assistència abans de dimarts 7 (avui).
-

Festa institucional: Nova Data!!!

.

Doncs sí. Aquest curs canvia la data de la festa institucional de la Facultat.

Tindrà lloc el pròxim divendres dia 24 d'octubre, i les activitats que es duran a terme seran diverses.

De moment us en podem avançar aquestes:

- Pel matí, es farà una visita institucional a la Biblioteca de Catalunya.

- Per la tarda, la projecció d'un muntatge que uns alumnes van crear fa 12 anys, on recopil·len imatges clàssiques bibliotecàries al cinema.

Estigueu atents, ja que aviat donarem més dades!
.

S'acosta el nou Futbid 08/09 ...

.Un any més, desde la direcció de l'equip de Futbol Sala de la Diplomatura, els Futbid s'està elaborant un equip que disputarà per tercer any consecutiu la competició de futbol sala que organitza Esports UB.
L'equip comptarà amb noves incorporacions com el Xavi o l'Oscar i també en destaquen baixes com les de l'Alberto o el Marc respecte l'any passat.

Enguany el primer partit serà el 30 d'octubre, però encara no es coneixen els rivals. Els horaris en què jugaran els Futbid seran els dijous entre les 13h i les 15h. Una vegada començada la competició anireu rebent més informació en forma de cròniques dels partits i dels esdeveniments relacionats amb els Futbid.

Per a qualsevol dubte podeu contactar amb nosaltres a:

El Blog dóna sang!

.

Ja us ho recordàvem ahir. Avui s'ha tornat a habilitar la sala del pis baix de la Facultat per a donar sang, com passa tant sovint, i com haureu deduït pel "petit" i original cartell de les escales.

Avui, el blog (bé, servidor) els hi ha fet una visita i ha comprovat que molta gent ha decidit ser solidària i donar una mica de sang (que en tenim força).

El servei ha estat inmillorable, així com els productes alimentaris. Sucs d'en Doraemon, bastonets, entrepans i aigua estaven entre altres delicatessen per a cobrir la despesa de sang!

Aprofitem la ocasió per a animar a tots aquells que volen fer-ho però tenen una mica de por. No passa res! No fa mal, i en 15 minuts ja sereu fora. Així que ja sabeu, mai se sap quan algú pot necessitar sang!
.

Perquè llegir és important :-)

.
Una mica d'humor literari...
.

(Gràcies Nora per la imatge!)
-

Related Posts with Thumbnails
El blog no-oficial dels estudiants BiD!
.
.

Cerca!

Carlota Abad
Laura Jurado
Virgínia Martínez
Eli Ramirez
Inma Tortosa
Albert Ventura
Enric Zapatero



Enllaços amics