I després d'Obama...

.
(contribució: Bibliopop)
.

Si ahir als Estats Units 100 milions de persones van escollir Barack Obama com a nou president del país, avui dijous, uns 60. 000 votants de la UB han estat convocats a les urnes per elegir el nou rector de la institució. Personal docent i investigador, alumnat i personal d’administració i serveis decidiran quin és el veredicte final.

El catedràtic de Electrònica Josep Samitier, el catedràtic de Nutrició Marià Alemany, el catedràtic d'Ètica Norbert Bilbeny i el catedràtic de Matemàtica Financera Dídac Ramírez son els quatre candidats escollits. Durant la campanya, s’han comentat propostes molt variades: la potenciació de la investigació, millores en la docència i també el polèmic Grau de Bolonya.

Si cap d’ells no obtingués la majoria absoluta el dia 6 de novembre, es procedirà a una segona volta el dia 11 de novembre, on només hi hauran els dos candidats més votats en la primera volta.

Durant tot el dia, de 10 a 20 h, alumnes i professors s’han apropat a la facultat per poder fer servir el seu dret de vot. El matí ha estat molt mogut. Al costat de secretaria s’ha instal·lat una taula electoral, on els futurs bibliotecaris (et al.) podien escollir un dels quatre rectors triats. Tímidament, alguns s’han animat i han participat amb el seu DNI en mà.

A la tarda la cosa s’ha calmat una mica més, fins les vuit de la nit; hora en que el "col·legi electoral" ha tancat. Dintre d’uns dies sabrem el veredicte final... un nou rector ens espera!.

.

(Becari votant) (taula: Mònica Baró, Lluís Agustí, Gemma Altimira, Núria Guàrdia)
.
A la taula hi havia 4 urnes:

- "Professorat doctor amb vinculació permanent" (valor del 51%)
- "Altre personal docent / investigador" (valor del 9%)
- "Alumnes de 1er i 2on cicle, i doctorat (valor del 30%)
- "PAS" (valor del 10%)
.

4 comentaris:

Albert Ventura (Teto) 07 de novembre, 2008 13:10  

i quan es sabrà el guanyador?

Anònim 07 de novembre, 2008 15:58  

Josep Samitier (40.57 %)
Dídac Ramírez (36.00 %)
Norbert Bilbeny (16.31 %)
Marià Alemany (7.12 %)

http://www.ub.edu/eleccionsrectorat2008

Ara bé, els resultats detallats hi son en un ppt (format propietari) i no hi consta el número total de vots per facultat, només es té en compte els vots a candidats.

Anònim 07 de novembre, 2008 16:02  

S'he m'ha oblidat indicar que encara no hi ha escollit nou rector. Josep Samitier i Dídac Ramírez s'enfrontaran en un segona volta l'11 de novembre.

Anònim 07 de novembre, 2008 19:46  

Al full del dijous d'aquesta setmana ja consten els resultats de la nostra facultat, separat per "tipologia de votador" :-)
http://www.ub.edu/biblio/docs/full/fd08-11-06.pdf

Related Posts with Thumbnails
El blog no-oficial dels estudiants BiD!
.
.

Cerca!

Carlota Abad
Laura Jurado
Virgínia Martínez
Eli Ramirez
Inma Tortosa
Albert Ventura
Enric Zapatero



Enllaços amics