L'Entrevista!

.
Continuem amb les entrevistes a diferents alumnes de la Facultat. Aquesta setmana, Joaquim Navia, estudiant de Diplomatura.
.
1. Estudiant de Biblioteconomia i Documentació: elecció per vocació o última opció?

Sincerament, la primera opció va ser Filologia Anglesa ja que m’ha agradat molt l’anglès des de sempre, el que passa és que vaig reflexionar sobre les seves sortides professionals i em vaig adonar que eren massa escasses; així que, gràcies a la orientació que em va donar un orientador professional, vaig escollir Biblioteconomia ja que és una carrera que es correspon bastant amb el meu caràcter: tranquil·litat, paciència, inquietud per la cultura en general, i si a això li sumem que té moltes sortides professionals doncs, és l’elecció perfecte!


2. No t’has perdut mai una classe de...

Classificació i Indexació amb Rosa Seguí, la qual em va encomanar el seu entusiasme i passió per l’assignatura des del primer dia. A més, la considero una persona excel·lent i encantadora.


3. Has après molt de/amb...

De l’Andreu Sulé. Considero que és un professor molt exigent però amb el qual s’aprèn molt i molt bé. Per altra banda, m’agrada molt la seva forma de dur a terme les classes ja que les fa molt dinàmiques i amenitzades.


4. Entre classe i classe, quin és el teu espai preferit per perdre’t?

Just davant de les escales en el moment exacte d’arribar a una planta determinada ja que és un dels punts on més em trobo amb gent que puja i baixa i sempre coincideixo amb algú conegut per “petar la xerradeta”.


5. Tens alguna escena memorable viscuda a la facultat?

Doncs sí i molt anecdòtica! La qüestió és que Rosa Seguí, professora de la facultat, durant el curs en què vaig coincidir amb ella a l’assignatura de Classificació i Indexació, em va demanar que li cantés una cançó que està dedicada al seu poble “La dansa de Castellterçol” i, sabent ella prèviament que jo canto en una coral, doncs, em va demanar si li podia cantar. En definitiva, un dia vaig passar-me pel seu despatx i li vaig cantar un fragment per tal de dedicar-li. Va ser súper divertit i emotiu!


6. Catalogació, Classificació o Indexació?

Classificació i Indexació sense cap mena de dubte ja que és una de les assignatures en què més ganes i motivació hi he posat, gràcies a això, vaig treure una bona nota.


7. En quin tipus d’unitat d’informació t’agradaria treballar quan siguis gran?

Doncs tenint en compte que em vull especialitzar en documentació musical i que canto en una coral, doncs en qualsevol centre especialitzat en aquesta disciplina i, si no, tampoc em faria res treballar en un arxiu històric i/o un museu donat que m’apassiona l’art en general.


8. Has fet algun tipus de conveni o beca? Explica’ns l’experiència.

I tant! N’he fet un parell, al MNAC i a ESADE respectivament. Haig de constatar que dels dos he tret coses molt positives quant a experiència i formació professional però destaco especialment l’experiència a ESADE ja que l’ambient era excel·lent i on, per primera vegada, vaig fer atenció a l’usuari que és una faceta de la Biblioteconomia molt important per mi.


9. Alguna ajuda orientativa per als futurs alumnes de Pràcticum?

Per a mi és fonamental que el centre on es realitzin les pràctiques compleixi amb les expectatives dels estudiants en el sentit que puguin fer-les en un centre que els hi agradi en funció de les seves preferències i també que esdevingui un centre on puguin dur a terme totes i cadascuna de les tasques pròpies d’un bibliotecari. Aquests elements són fonamentals per a encarar amb garanties d’èxit la memòria escrita així com l’exposició. Per últim, és bàsic assistir-hi a totes les reunions amb el tutor i no deixar per a l’últim moment l’elaboració de la memòria escrita ja que és una feina que cal anar fent poc a poc i amb molta cura.


10. Una cançó que descrigui el teu estat d’ànim actual:

N’hi ha moltes que m’agraden sobretot de grups com The Cranberries, The Beatles, ABBA i com a cantant en solitari les escrites per John Denver, sens dubte! però si hagués de triar una, aquesta seria “The River” de Bruce Springsteen ja que és un dels millors músics dels temps que corren.


11. L’última pel·lícula que has vist:

La darrera pel·lícula que he vist és “Sangre de mayo” i que, per cert, la recomano a tothom ja que narra amb molta versemblança la invasió de les tropes napoleòniques a Madrid i l’ambient que es respirava a aquesta ciutat en aquella època. Destaco la posada en escena dels personatges i la caracterització dels mateixos.


12. L’últim llibre que has llegit:

El Enigma Vivaldi, és un llibre que em va cridar molt l’atenció ja que és un dels meus compositors preferits.


13. El teu número de la sort?

El número 8, sempre m’ha agradat.


14. Un color:

El color vermell sense cap mena de dubte ja que està molt lligat a la passió i el romanticisme que són trets de la meva personalitat.


15. I per acabar, ens podries dir una biblio-imatge de silenci?

Tenint present que m’encanta molt la natura doncs, llegint un llibre a la muntanya on es respiri aire pur i, si pot ser, al costat d’un riu.
.

1 comentaris:

Mariaina 15 de novembre, 2008 13:55  

Sí, senyor! El Bruce és taaaaaaaaaan gran... a mi m'encanta!! ^^ I Secret Garden, ohh és tan tan tan bonica! xD

M'ha agrdat coneixe't una micarrona més Quim :)

Related Posts with Thumbnails
El blog no-oficial dels estudiants BiD!
.
.

Cerca!

Carlota Abad
Laura Jurado
Virgínia Martínez
Eli Ramirez
Inma Tortosa
Albert Ventura
Enric Zapatero



Enllaços amics