L'entrevista!

.
Com cada cap de setmana, arriba... l'entrevista!

Aquesta setmana, Llum Soriano, estudiant de Documentació.

.
  1. Estudiant de Documentació: elecció per vocació o última opció?

La veritat és que vaig descobrir que existia la carrera de Biblioteconomia l’últim dia de selectivitat, donat que anava ja decidida a fer Biologia (després de pendre la difícil decisió de si batxillerat de ciències per a Biologia, o de lletres per a Història). La vaig ficar de segona opció llavors, però no em vaig arrepentir de fer-la.

Supose que sí tinc vocació de bibliotecària, o gestora d'informació o com preferiu, donat que ara estic fent la llicenciatura de Documentació i m'agrada (encara que reconec que algunes assignatures són un pal). A més a més, com va dir un amic meu, només algú com jo podria estudiar Biblioteconomia o Documentació.


  1. No t’has perdut mai una classe de...

Si lleven aquelles vegades que per causa major no he pogut assistir (metges i similars), procurava no pedre'm les classes de “Planificació i Avaluació de Sistemes d'Informació i Documentació”, amb la Carina Rey, ni “Estadística”, amb Antoni Cosculluela.

A València (puix la diplomatura la vaig fer a la Universitat de València), intentava assistir a totes les classes de “Història del llibre manuscrit” i de “Sistema arxivístic i bibliotecari”, impartides pel genial Vicent Pons.


  1. Has aprés molt de/amb...

Vaig aprendre molt amb la Carina Rey, a Planificació i Avaluació de Sistemes, així com a les classes de Xavier Triadó (encara que molts pensen el contrari, el tema de l'economia s'hauria d'impartir des de l'ESO).


  1. Entre classe i classe, quin és el teu espai preferit per perdre’t?

Crec que el lloc que més m'agrada és l'aula d'estudi, al tercer pis, en horari quan hi ha poca gent: s'hi està molt tranquil i hi han bones vistes. També hi ha bones butaques, sinó estan ja pillades xD


  1. Tens alguna escena memorable viscuda a la facultat?

Recorde el curs passat, quan em quedava algunes vesprades i em feia una súper xocolata amb un company de classe.


  1. Catalogació, Classificació o Indexació?

Quasi que em quedaria amb indexació, ja que trobe interessant saber de què va un document. I perquè m'agrada complicar-me la vida! xD


  1. En quin tipus d’unitat d’informació t’agradaria treballar quan siguis gran?

Uhm... Això de quan siga gran... Preferiria jubilar-me i no treballar, sincerament!

A banda les bromes, m'agradaria treballar a un arxiu,centre de documentació o biblioteca especialitzada en història. Encara que també veig atractiva la opció de docent.


  1. Has fet algun tipus de conveni o beca? Explica’ns l’experiència.

El curs passat en vaig fer un, a un gabinet d'arquitectura i urbanisme. Requeria una base de dades per a la seua xicoteta biblioteca. Va ser una bona experiència, donat que la resta dels treballadors eren molt bona gent i, al ser una empresa menuda, ens coneixiem tots i tots estàvem al mateix lloc.

Ara he començat un altre conveni, a La Factoria de la UPC.


  1. Alguna ajuda orientativa per als futurs alumnes de Pràcticum?

Potser siga una xorrada, però cal tindre molt en compte quina és la documentació a aportar i els formularis a omplir. Ah! I deixeu ben clar quin és el vostre horari i quina la vostra feina a fer.

I el més important, si teniu cap problema de com s'ha de fer una tasca, no dubteu a preguntar, encara que l'encarregat o els companys es burlin. És útil apuntar la metodologia a seguir, encara que siga en un esborrany.


  1. Una cançó que descrigui el teu estat d’ànim actual:

No ho tinc massa clar, però potser “I want it all”, de Queen.


  1. L’última pel·lícula que has vist:

La última fou “Quemar después de leer”, però no m'ha agradat massa.


  1. L’últim llibre que has llegit:

L'últim que vaig llegir fou el primer volum de la serie “La Guerra de la Reina Araña”, que em van regalar uns amics pel meu aniversari. Quan puga, continuaré llegint els següents, però a dia de hui estic llegint “Corsarios de Levante”, de Perez-Reverte, que el tenia un poc abandonat i em ve ideal per a llegir al metro perque és edició de butxaca. A banda, estic rellegint per tercera o quarta vegada “El Retorno del Rey”, de Tolkien.


  1. El teu número de la sort?

L'1, encara que el 5 també em cau bé.


  1. Un color:

Roig


  1. I per acabar, ens podries dir una biblio-imatge de silenci?

Una biblioteca a les 8 del matí.



A banda de l'entrevista, avui els nostres companys de TecnoBiD han publicat una nova entrada, sobre Netvibes. A què espereu a llegir-ho? :-)



Related Posts with Thumbnails
El blog no-oficial dels estudiants BiD!
.
.

Cerca!

Carlota Abad
Laura Jurado
Virgínia Martínez
Eli Ramirez
Inma Tortosa
Albert Ventura
Enric Zapatero



Enllaços amics