Resistents i deportades: Exposició a la planta baixa

.
Aquests dies podem veure una nova exposició a la Facultat (situada a la planta baixa, a la zona on hi ha les bústies). La mostra porta el títol de "Resistents i Deportades":

..L’exposició Resistents i Deportades, de l’Amical Mauthausen, és una mostra itinerant que recull fotografies, dibuixos i escrits de les dones que van patir la vivència d’estar empresonades als camps de concentració nazis.
La mostra vol recordar la lluita de les dones contra els feixismes; per això s'estructura en diferents blocs temàtics: descripció dels personatges, el seu paper a la Guerra Civil espanyola, l'exili, el treball a la resistència i la deportació, la vida al camp de Ravensbrück (Alemanya), el dia a dia de les deportades, l'alliberament del c
amp, etc.
L’objectiu d’aquesta mostra itinerant no és altre que fer un reconeixement a les dones que van lluitar per la democràcia i que han estat oblidades. “Ara hi ha democràcia, però els valors del feixisme, com la violència, la intolerància o el masclisme continuen vius en alguns sectors de la societat”, va afirmar Neus Català, l’única supervivent catalana de Ravensbrück.
.
Perseguint el mateix objectiu, l'Àrea d'Educació de la Diputació està p
ortant a terme un programa de recuperació de la memòria històrica amb la intenció de transmetre als joves la realitat històrica de manera objectiva.
Vol oferir una visió dels plantejaments avançats i moderns previs a l'aparició del feixisme a Espanya i Europa i també donar a conèixer les conseqüències de la instauració dels règim
s autoritaris que vulneren els drets i les llibertats de les persones.
.

.
Realment, si teniu una mica de temps, val la pena parar-se i mirar-se-la bé!

.

Related Posts with Thumbnails
El blog no-oficial dels estudiants BiD!
.
.

Cerca!

Carlota Abad
Laura Jurado
Virgínia Martínez
Eli Ramirez
Inma Tortosa
Albert Ventura
Enric Zapatero



Enllaços amics