L'Entrevista! (Maite Comalat)

.
Després d'una petita pausa involuntària, torna la secció "més esperada" dels divendres... l'entrevista! En aquest cas s'entrevista, novament, a un membre del professorat d'aquesta facultat. Segur que molts de vosaltres l'heu tingut com a professora, i si més no, segur que sabeu qui és! Avui amb tots vosaltres, Maite Comalat:
.

.

1. Com va néixer el teu interès per la biblioteconomia?

Sincerament, mentre feia la llicenciatura d’història passava hores a la biblioteca i vaig descobrir que m’atreia la idea d’estar a l’altra banda del taulell…No tinc, ho sento, una història d’infantesa d’aquelles que fan enveja d’escoltar, o de llegir...

.

2. Què et va fer dedicar-te a la docència?

Jo ja donava classes, al principi a primària i després a secundària, mentre estudiava Biblioteconomia. Acabada de diplomar m’ho van proposar i em va semblar interessant poder experimentar-ho. Segur que no vaig valorar tot el que suposava però ara me n’alegro perquè sinó potser no m’hi hauria llençat.

.

3. Podries compartir amb els lectors alguna anècdota divertida de classe?

Unes quantes, però en trio una que em remunta a la prehistòria (exagero, evidentment). El primer dia dels meus primers anys com a professora havia de sortir al passadís per avisar als alumnes que ja havia arribat perquè es quedaven tots a fora esperant i no entenien que jo era la professora! Ara pot fer gràcia però en aquell moment, amb el neguit que ja portava, només em faltava haver de fer allò, sortir al passadís a cridar-los... Uf, quina vergonya! amb la feina que havia tingut per fer cara de “profe” i organitzant-me els papers per portar-los a la mà i que es veiessin. Ara ja fa temps que no em passa, per suposat, i no diré que ho trobo a faltar... encara que pugui semblar hipòcrita.

.

4. Per quina assignatura de la carrera sents més predilecció? (no comptis la teva!)

De les que es fan ara no sabria decidir-me per una en concret. De tota manera, segur que si m’hi poso una estona més llarga podria escollir unes quantes. A veure... potser “Atenció a l’usuari”, crec fermament en la necessitat de comunicar-nos-hi bé i em sembla que, de vegades, no sabem posar-nos en el seu lloc.

.

5. Què opines dels canvis que s'estan produint als ensenyaments universitaris?

Em semblen una molt bona oportunitat per revisar i aprofitar l’experiència que tenim i un repte fer una proposta concreta que respongui a les expectatives i a les necessitats. Això no és fàcil però sí molt engrescador. Un motiu més per reflexionar sobre la nostra pràctica.

.

6. Pots recomanar una cançó als lectors del bloc?

No sóc gaire musical, escolto moltes coses variades i tinc “moltes” predilectes. Hauria de repassar l’Ipod i ara no el tinc a mà… potser algun descobriment recent i interessant, Equivocado de Depedro. O de més antic, el descobriment vull dir, alguna de Kevin Johansen…

.

7. I una pel·lícula?

Gattaca, sens dubte. No deixa indiferent i em sembla que no és gaire ciencia-ficció. La música, les imatges, els actors… Però també en trobaria d’altres, Cosas que nunca te dije, Vacas... O a cartellera encara, My Blueberry nights.

.

8. I, evidentment, un llibre?

Mmmmm, no puc decidir només un i triar-lo és molt díficil però… d’entrada, Los aires difíciles o El corazón helado d’Almudena Grandes.

.

9. Quines tres coses t'enduries a una illa deserta?

És una pregunta d’aquelles que mai he sabut com contestar. Creieu que m’hi trobaré tots els que han respost al llarg del temps...? Si és així, espero que els altres vulguin compartir el que es van emportar! Però si definitivament és deserta… unes olives i unes patates, acompanyades d’una clara de cervesa molt fresqueta… és el que sempre trobo a faltar quan descobreixo un lloc paradisíac.

.

10. Per últim, un clàssic: podries dir-nos una biblio-imatge de silenci?

Sempre he somniat veure aquí una biblioteca en una església. I posats a somniar a Santa Maria del Mar que és un lloc increïble. Això sé que no serà possible, i potser ja està bé que així és preciosa però... potser podríem fer-la en alguna altra, no?

Entretant aprofitaré l’excusa per fer un recull de bones pràctiques i visitaré alguns bons exemples... la Biblioteca de Zutphen a Holanda, la llibreria Selexyz Dominicanen de Maastricht o d’altres que farien la llista ben llarga... Així si s’obre un concurs tindré algunes propostes ben documentades!

.

2 comentaris:

edgetolife 13 de febrer, 2009 23:09  

Gattaca... :_)


És increïble...


Jessica

Anònim 19 de febrer, 2009 13:16  

La biblioteca del CIDOB és a una església i, al costat, la Central del Raval, també.

Related Posts with Thumbnails
El blog no-oficial dels estudiants BiD!
.
.

Cerca!

Carlota Abad
Laura Jurado
Virgínia Martínez
Eli Ramirez
Inma Tortosa
Albert Ventura
Enric Zapatero



Enllaços amics