1 d'abril: Jornada de Portes obertes!

.

JORNADA DE PORTES OBERTES 2009
Data:
1 d'abril de 2009
Programa:

9:30 (Aula 210)

Recepció per part del Degà de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació i presentació per part dels caps d'estudis dels ensenyaments participants.

11-11:30 (Planta 0)

Pausa cafè

11:30-13:30

Presentació dels diferents estudis:

· Antropologia Social i Cultural (Aula 4F1, 4ª planta) 
· Filosofia (Sala Valverde, planta baixa) 
· Geografia (Aula 308, 3ª planta) 
· Història (Aula 2F4, 2ª planta) 
· Història de l'Art (Aula 210, 2ª planta) 
· Informació i Documentació (Aula 4F2, 4ª planta)

Adreçada a:
A estudiants de batxillerat interessats en conèixer els ensenyaments que oferten les Facultats de Biblioteconomia i Documentació, Filosofia, i Geografia i Història.
Inscripcions:

A través del següent formulari

Podeu consultar la vostra inscripció al llistat d'alumnes inscrits

Lloc:

Aula Rubió i Balaguer (210) de la 
Facultat de Biblioteconomia i Documentació 
Melcior de Palau, 140 
08014 Barcelona

 
 

II Jornada de Biblioteca Pública i Inmigració

.

Demà dimecres, dia 30, es durà a terme la segona jornada de Biblioteca pública i inmigració: "Un treball necessari davant una realitat inqüestionable"
.
La Jornada es realitzarà a la Biblioteca Bonnemaison, i està organitzada pel Consorci de Biblioteques de Barcelona, Goethe Institut, Institut Français i el Consulat dels Estats Units a Barcelona.

La nostra Facultat forma part de la llista d'entitats col·laboradores, juntament amb el COBDC, la Diputació de Barcelona, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Biblioteques Públiques de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

Podeu veure el programa sencer aquí:
http://bpimmigracio.blogspot.com/
.

L'entrevista! (Candela Ollé)

.

I avui, com cada divendres, entrevista!
.
Si la setmana passada li feiem a un alumne, aquesta setmana toca professor/a. Per tant avui, a la secció de l'entrevista, Candela Ollé!:
.

.

1. Com va néixer el teu interès per la biblioteconomia?
De fet la meva curiositat inicial va ser per la documentació.

Jo estudiava primer de Periodisme a la UAB i tenia una assignatura de documentació periodística. La professora ens va parlar del títol de llicenciat amb itinerari (o especialització) en documentació. En un principi volia aconseguir-lo, però havia de fer tots els crèdits de lliure elecció de Documentació, i a la UAB només feien torn de tarda de Documentació i no m’anava gens bé l’horari. Finalment, vaig fer-ne algunes però vaig canviar l’itinerari pel doctorat en documentació. I tres anys després, vaig aterrar a la Facultat de BiD.

.
2. Què et va fer dedicar-te a la docència?
La beca de recerca i docència de doctorat em va “obligar” a fer classes com a professora ajudant. D’això ja fa més de tres cursos, i actualment combino la tesi, la col·laboració amb grups de recerca, els programes d’estiu a l’estranger, l’ajuda en l’organització dels Seminaris Aula Jordi Rubió i Balaguer i alguns crèdits de docència. Tot i això sóc encara professora novata.

.
3. Podries compartir amb els lectors alguna anècdota divertida de classe?
D’anècdotes o curiositats per explicar en tinc poques, us parlaré de la primera. Va ser en el meu primer dia de classe com a professora. Jo acabava d’entrar a l’aula però no havia arribat encara a la taula del professor, i un alumne es va dirigir a mi i em va preguntar si coneixia la nova professora (jo era la professora substituta). Quan li vaig dir que era jo, la seva cara es va desencaixar. Suposo que s’esperava algú altre.

.
4. Per quina assignatura de la carrera sents més predilecció? (no comptis la teva!)
Les assignatures dels meus companys de despatx (sobretot catalogació) em criden l’atenció. Sé que per molts alumnes són un malson. Però, després de seguir indirectament tantes tutories i revisions d’exàmens, crec que algun dia m’animaré a aprendre’n!

.
5. Què opines dels canvis que s'estan produint als ensenyaments universitaris?
Els canvis, quan són per millor, a tothom li agraden. Ara de moment tenim la teoria de l’EEES, però encara no sabem com funcionarà. Jo estaria contenta si les futures promocions no en paguen les conseqüències i poden sortir tant preparades com les actuals. De promocions “conillet d’índies” en tinc experiència, jo vaig ser-ho d’ESO i batxillerat. Espero que al proper curs tot estigui més que preparat.

.
6. Pots recomanar una cançó als lectors del blog?
Losing my religion, de REM, un clàssic però que cada vegada que sona em fa cantar des del principi fins al final.

.
7. I una pel·lícula?
Gran Torino, la darrera que he vist.

.
8. I, evidentment, un llibre?
M’agrada molt Isabel-Clara Simó: El gust amarg de la cervesa, potser no el millor, però en el seu moment em va agradar molt.

.
9. Quines tres coses t'enduries a una illa deserta?
Amb la meva parella i la càmera de fotos ja en tindria prou.

.
10. Per últim, podries dir-nos una biblio-imatge de silenci?
Els estudiants de MIR que passen mesos a la biblioteca de la facultat.

.

Sentada contra el Grau

.

Aquest migdia a la Facultat s'hi ha viscut una activitat poc freqüent (almenys al Campus Sants!): una sentada en contra de l'aprovació del Grau.

Aproximadament unes 50 persones s'han reunit i han cridat consignes en contra de la nova titulació i el procés de Bolonya en general.

L'acció ha estat totalment pacífica, i des del Blog, al marge de les opinions sobre el Grau (tothom és lliure d'opinar) creiem que és una iniciativa molt bona i positiva que els alumnes es mullin i lluitin pel que creuen.

Aquesta tarda, a les 19:30, està programada una sortida des de la Facultat cap a la manifestació que tindrà lloc a les 20h a Plaça Universitat.

Podreu trobar moltes fotografies de l'esdeveniment al nou lloc Flickr dels estudiants bid, que és obert a tothom i que ja podeu trobar a la nostra barra de links.
.

Assemblea d'estudiants

.

Estrenem nous col·laboradors: Cristina Martínez i Jesús Arqued Rios. A partir d'avui ens faran arribar informació de temes que puguin ser del vostre interès com a estudiants d'aquesta facultat:

Avui, dimecres 25 de febrer, s’ha celebrat, a les 12:00 hores una Assamblea d’Estudiants en la qual es convidaven a participar a tots els alumnes de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació.
El tema principal de debat ha estat la implantació del Pla de Bolonya. Amb una roda ordenada de preguntes, els participants han pogut donar la seva opinió sobre els últims esdeveniments que han succeït en les últimes setmanes. Entre els diferents punts tractats, s’ha creat una comissió “estudiantsbid” per portar a terme, de manera organitzada, els actes reivindicatius en contra de la implantació del Pla de Bolonya i la repressió indiscriminada dels Mossos.

Els actes propers aprovats són els següents:

-Sentada a la porta de la Facultat, 12:00-12:15. “Per una Universitat Pública i de tothom”.
-Quedada, a les 19:30 h, a la porta de la Facultat per anar-hi conjuntament a la manifestació que es celebrarà dijous 26 contra la carga policial i el Pla de Bolonya.
-Propera assemblea: dimecres 1 d’abril a les 13 hores, aula 22. (Oberta a tothom)

Des d’aquí ens adrecem a tots els alumnes per animar-vos a formar part del comitè “estudiantsbids”. (grup estudiantil obert a tothom)

Per a més informació estudiantsbid@gmail.com
.

Avui, vídeos

.
Dues curiositats.

1. A la Televisió Central Xinesa (CCTV) fan un programa que s'anomena "World famous universities", i fa poc la UB en va ser protagonista.
El reportatge (que es va emetre integrament en xinès) fa un repàs complet de l'activitat docent i investigadora de la UB, amb entrevistes diverses. Al vídeo hi surten imatges de la Facultat de Belles Arts, Dret, Medicina, el campus Mundet i Esports UB (hola? i nosaltres?)
Aquí tenim la web del programa: "University of Barcelona".
http://space.tv.cctv.com/video/VIDE1232707582129945 (el vídeo)

2. Tot i que ja fa dies, us posem el nou anunci promocional de les biblioteques públiques de Catalunya (produït per la Direcció General d'Atenció Ciutadana de la Generalitat). El personatge escollit enguany és la cantant Beth:
.


(l'any passat era el Sr. Picó):
.



Concurs de Sant Jordi! (fotografia i narrativa)

.
Torna Sant Jordi... torna el concurs!
La Comissió de Dinamització Lingüística convoca enguany dues modalitats:

Categoria A: Audiovisual-fotografia: "La Facultat als ulls dels seus estudiants"
Que podrà ser una sola fotografia, una sèrie de fotos, un fotomuntatge...

Categoria B: Literatura narrativa de viatge: "Una estada a..."
Experiències personals o acadèmiques viscudes per alumnes o exalumnes de la Facultat a fora de Catalunya tant en estades vinculades a programes de mobilitat com a viatges de plaer i oci.

Data màxima? Fins el 23 d'abril
Premis? un val de llibreria per valor de 120 euros per a cada categoria.

*En el cas de les fotografies, les obres guardonades podran servir en la difusió dels ensenyaments de la Facultat (tríptics, web, guia de l’estudiant)
.(una de les fotografies guanyadores del curs passat)

.

Escollits els estudiants erasmus per al proper curs!

.
Tal com apareix al Full del Dijous, ja s'han escollit els estudiants que l'any vinent marxaran d'Erasmus. Són els següents:

- Jesús Arqued i Beatriz Pedrosa a Oslo
- Rosa Bertran a Tessalònica
- Núria Cangròs a Aberystwyth
- Mireia Escolà a Roma
- Cristina Martínez a Viterbo

Sis persones, només. Suposem que és per causa de la implantació del Grau que la gent vol acabar el que ja ha començat. Aviam si per al curs vinent s'hi anima més gent, i moltes felicitats als que marxeu!
.

L'Entrevista! (Mario Gómez)

.
Avui divendres, entrevista. El protagonista d'aquesta setmana és Mario Gómez, estudiant de diplomatura.
.

1.Estudiant de Biblioteconomia i Documentació: elecció per vocació o última opció?

Va ser la primera opció. Una amiga de la meva germana em va recomanar fer la Diplomatura. A mi m’interessava, perquè és una carrera pont per accedir al segon grau de periodisme, que és el que sempre m’ha interessat.


2. No t'has perdut mai una classe de...

Doncs alguna classe feta per l’Amadeu Pons, Jorge Franganillo o la Nora Vela. Si et sóc sincer al principi em perdia alguna que altre, però amb el pas dels anys ja he intentat ser una mica més regular. Els primers mesos em costava molt aixecar-me, no m’acostumava. Per sort la cosa ha canviat, o això intento jaja.


3. Has après molt de/amb...

Professors, companys, amics. Durant aquests cinc anys he conegut a molta gent. Tots ells m’han ensenyat moltes coses, tant per intentar millorar com a documentalista/bibliotecari com també per ser millor persona.


4. Entre classe i classe, quin és el teu espai preferit per perdre't?

El Bar Kraf sense dubte. El Manolo i la Mari són com part d’aquesta facultat. Imagina’t que l’any que es va fer la nostra orla volíem que sortissin també amb nosaltres. És el meu espai preferit, ens tracten molt bé i jo més que treballadors d’un bar els considero dos bons amics.


5. Tens alguna escena memorable viscuda a la facultat?

Més d’una, però pel bé de molta gent serà millor esmentar alguna que altra menys censurable. Caigudes enmig de classe, relliscades impossibles fetes realitat, cadires volant, escoltar habibis del company del costat abans d’un examen final...Hi ha tants que mai acabaria. Però em quedo amb una: un matí a l’aula d’informàtica estàvem fent classe amb el Jorge Franganillo, aquell dia se'l veia inspirat. Quan de sobte diu “mireu, un negre sense samarreta a l’aula del costat”. I tothom rient, pensant que era una broma, però és que era veritat !!! .


6. Catalogació, Classificació o Indexació?

La meva gran assignatura pendent d’aquesta diplomatura. La veritat és que la catalogació ha sigut el millor que he sabut fer de moment. Encara queda aquest semestre per confirmar que ja sóc un semi diplomat. Costa, però estic segur que ho aconseguiré...


7. En quin tipus d'unitat d'informació t'agradaria treballar "quan siguis gran"?

Tots els meus companys respondrien al instant, periodisme. Es un somni que sempre he tingut des de ben petit, i la veritat es que les coses no van gens malament. Sóc el cap de redacció de la web de bàsquet www.encancha.com (publicitat subliminal, senyors) i és el meu segon any en aquest món. I he de dir que m’encanta, és com un somni del que mai m’agradaria despertar. És per això que vull treballar en algun mitjà de comunicació dintre de molt poc. Però primer he d’acabar la diplomatura, és complicat equilibrar temps entre estudis i treball. És obvi que primer són els estudis, però la web em treu molt de temps. Malgrat tot, ja queda poc per acabar la diplomatura.


8. Has fet algun tipus de conveni o beca? Explica'ns l'experiència.

La veritat es que durant aquest anys he tingut sort parlant de convenis. Vaig començar a Rosa Sensat, vaig aprendre molt. L’Estiu passat vaig anar a treballar a la OIT a Ginebra, i l’experiència també va ser molt profitosa. Desprès d’un intent frustrat d’Erasmus a Groningen per treballar en una biblioteca, finalment vaig trobar un altre conveni a la EUTIB de la UPC, on ara estic treballant com a becari. Progresses com a estudiant, però també com a treballador, i et vas introduint en el món de la biblioteconomia.


9. Tens alguna idea sobre a quin lloc fer el pràcticum?

Mitjà de comunicació. “No hase falta que dises nada más”. Però qualsevol altra opció ,benvinguda serà. No tinc cap problema en treballar i progressar com a bibliotecari, arxiver o narrador de contes.


10. Una cançó que descrigui el teu estat d'ànim actual?

Cientocero, de Supersubmarina. La veritat es que últimament no paro de trobar nous grups que mai havia sentit a parlar. Estic començant a caure en el “Lado oscuro”. Però ara no paro quiet. Recomano Love of lesbian, Vetusta Morla, Second, Supersubmarina... és un no parar.


11. L'última pel•lícula que has vist:

Slumdog Millionaire. Recomanable, però per res és la millor pel•lícula de la dècada com deia més d’un crític. El que s’ha de fer per treure diners a la gent...


12. L'últim llibre que has llegit:

“El libro de Homer”. Gran novel•la que em van regalar per el meu aniversari. És molt divertit i entretingut.


13. El teu número de la sort?

El 7. Era petit i vaig entrar a jugar a l’equip de bàsquet del col•legi. Com no tenia número per jugar el partit, el meu millor amic en aquell moment em va donar la seva samarreta perquè jo també pogués jugar. Portava el número 7, i des d’aquell dia va ser el meu número de la sort. Fa poc, cinc anys desprès vaig tornar a veure’l. El que destí trenca, el facebook el retorna jaja.


14. Un color.

El blau. SOY AZUL.


15. I per acabar, ens podries dir una biblio-imatge de silenci?

Sortir de la facultat plovent i a sobre sense paraigües. Arribar al metro i començar a llegir el diari mentre escoltes música de l’Ipod. És una forma d’oblidar tot el que t’envolta durant la mitja hora fins a casa.

.

Donació de sang

.

.
Avui, de nou, ha tornat la jornada de donació de sang. Durant tot el matí, no han estat poques les persones que han passat a posar el seu granet de sorra.

L'obsequi en aquesta ocasió ha estat un petit targeter molt útil i elegant, així com un bon esmorzar (quasi vermut per als últims).

A més d'aquesta jornada, avui a la Facultat s'han dut a terme les eleccions de Junta. En definitiva, un dijous mogudet!
.

Nova expo al primer pis!

.

Aquesta setmana, si us hi heu fixat, han marxat les revistes de l'Associació ARCE i s'ha donat pas a una nova exposició.
La mostra porta per títol: "El so enregistrat: Història del document sonor" i es podrà veure fins a finals d'abril. L'han muntada des del Grup de Documentació Musical del COBDC.

Val la pena parar-se a mirar-la, ja que hi ha objectes força curiosos i que no solen ser fàcils de veure, com els tubs de cera. Altres, com els cassettes, us faran reviure vells moments de música no digital (sembla que faci mil anys, dels kasets!)

Algunes imatges de la expo:
..

Participa, que tots som artistes!

.
El blog comença una exposició virtual: una MOSTRA DE DIBUIXOS FETS A CLASSE!

.
De que tracta? fàcil! El propi nom ho diu: dibuixos que hàgiu fet a hores de classe (tots n'hem fet, perquè negar-ho?). Podeu enviar-nos-les a l'adreça de correu del blog (blogdeldijous@hotmail.com). Si voleu, els publicarem de forma anònima!
Serveix qualsevol dibuix, tant i fa si té qualitat artística com no. Tot és art! Tot serveix!
.
Això sí: NO publicarem dibuixos ofensius.
.
Vinga, treieu l'artista que porteu dins!
.

Ja tenim carpeta guanyadora

.

Ja han sortit els resultats de la carpeta per al proper curs. La guanyadora ha estat...
"Universitat Urbana"
.

.

S'han realitzat un total de 4743 vots, dels quals 3674 han estat cap aquest disseny (majoria aclaparadora) (un 77% de vots)

Si vau enviar un disseny i no us han seleccionat, també teniu premi: un passi per dos messos a Esports UB. Podreu passar a recollir-lo a l'acte de lliurament de premis, que tindrà lloc el dia de Sant Jordi (23/4), a les 12 a l'Aula Magna de l'edifici històric (Plaça Universitat)
.

L'Entrevista! (Concha Rodríguez)

.

Seguint amb la dualitat corresponent (profe-alumne-profe), la protagonista de l’Entrevista d’aquesta setmana és la professora Concha Rodríguez, Secretària de Departament de Biblioteconomia i Documentació, i nova doctora de la Facultat.

1. Com va néixer el teu interès per la biblioteconomia?


Gràcies a l’exemple d’una bibliotecària de la Facultat de Filosofia que ara està a la biblioteca de Geografia, Història i Filosofia y que es diu Margarita. El seu bon fer i el seu tracte amable van ser decisius. El contingut lúdic, detectivesc i ètic inherent a la Biblioteconomia van fer la resta.

2. Què et va fer dedicar-te a la docència?

Era la sortida “natural” als estudis de Filosofia. Sortosament, en acabar, vaig trobar feina a l’Escola P. Enric d’Ossó a l’Hospitalet de Llobregat. Després d’uns anys a l’ensenyament públic i a l’Administració, vaig ingressar l’octubre de 1993 a l’Escola “Jordi Rubió i Balaguer” de Biblioteconomia i Documentació, gràcies a què un company de promoció, en Xavier Tarraubella, m’animà a retornar a la docència i que ho fés a l’Escola. I així fins avui.


3. Podries compartir amb els lectors alguna anècdota divertida de classe?

Divertida no és la paraula… recordo moments emotius, apassionats en els que he notat la sintonia amb els alumnes. Sintonia que en molts casos segueix un cop acabats els estudis tot compartint taula i conversa.


4. Per quina assignatura de la carrera sents més predilecció? (no comptis la teva!)

No m’he amagat mai. És més ho he dit sempre: a mi el que m’agrada és catalogar. És un joc de pistes extraordinari.


5. Què opines dels canvis que s'estan produint als ensenyaments universitaris?

Són un repte que hem de saber aprofitar. La implantació, no cal dir-ho, és difícil, perquè les persones busquem sempre l’aixopluc de la seguretat parmenídea. Però Heràclit ja ho savia que mai ens podrem banyar dues vegades a la mateixa aigua. L’EEES ens dóna l’oportunitat d’aprendre a desenvolupar competències que ens seran útils al llarg de la vida personal i professional, sortejar els obstacles, les dificultats i les oportunitats que se’ns presentin


6. Pots recomanar una cançó als lectors del bloc?

Una, és difícil, però ho intentaré: Layla de l’Eric Clapton. Bellíssima sempre.


7. I una pel·lícula?

Recordo una preciosa de Jean Renoir, El río. Fa molt de temps que no la veig, potser ara és el moment de recuperar-la.


8. I, evidentment, un llibre?

Impossible: qualsevol de l’Esther Tusquets, Orgull i prejudici de la Jane Austen, Te deix, amor, la mar com a penyora de la Carme Riera, el fragment final de la Crítica de la raó pràctica de Kant i tants d’altres gràcies als quals he viscut moments inoblidables.


9. Quines tres coses t'enduries a una illa deserta?

No m’enduria res, només la companyia d’en Jordi, la Teresa i en Miquel.


10. Per últim, podries dir-nos una biblio-imatge de silenci?

La sala de consulta de la Secció de Reserva de la UB Fons Antic.

Primera final Futbid

.

Demà, divendres 13 de març a les 13:30 els Futbid juguen els vuitens de final contra l'equip de Medicina, el campió de fa dues temporades de tota la UB. El partit serà com sempre a les instal·lacions de la UB de Zona Universitària (al final de la línia verda de metro).
Desde l'equip s'ha mostrat optimisme davant del difícil equip que ha tocat, tot i que sense l'ajuda d'una grada que cridi i animi serà molt complicat passar l'eliminatòria.

Animeu-vos a venir per donar ànims i suport! Us hi esperem a tots!


Pràctiques d'estiu!!!


Si per Nadal torna el turró, al març torna...... LA CONVOCATÒRIA PER LES PRÀCTIQUES D'ESTIU!

Ja estan aquí! a la pàgina web de la facultat!
.

Podeu veure que hi ha molts llocs nous, com per exemple, el CERN! (European Organization for Nuclear Research, a Ginebra) o l'Ambaixada d'Espanya a Londres.

Si que és cert que a molts llocs no s'ofereix cap mena d'ajuda... però també està bé pensar que és una gran oportunitat per conèixer nous llocs i nous entorns laborals (alguns dels quals són molt innacessibles per a estudiants).

Per saber-ne les condicions i requisits, us he de dirigir a aquesta web. Bàsicament, heu de recordar una cosa: TENIU TEMPS FINS AL 17 D'ABRIL! Haureu de presentar una sol·licitut formal, un currículum i una carta de motivació (i certificats d'idiomes si fes falta).

Si teniu algún dubte o pregunta, podeu posar-vos en contacte amb Candela Ollé (olle.candela@ub.edu)

No us les deixeu escapar! :-)

.

Vota la carpeta UB 2009/10! + FUTBID

.

Fins dijous podeu votar la carpeta que us agradi més per a que sigui la guanyadora del concurs de disseny de carpetes. Penseu que és molt important votar perquè serà la carpeta que tindrem tots l'any vinent! (i si no us n'agrada cap, voteu igual per la menys pitjor ;-D).

Us posem els dissenys finalistes:

1. I sense tu
.

2. Projectem l'esperit de la UB
.

3. UB. La teva ciutat
.

4. Universitat urbana
.

Per votar, us heu d'identificar com a membres de la UB aquí: http://www2.ub.edu/comint/carpetaub/votacions2009.php

--------------------------

Per cert, els FUTBID comencen aquest divendres l'etapa final del camionat de la UB. Ben aviat més notícies de la mà del capità de l'equip i col·laborador d'aquest blog, Albert Ventura. Estigueu atents!
.

Inici dels pràcticums

.
Avui molts estudiants de la Facultat han iniciat el seu pràcticum. Com ja sabeu, es tracta d'unes pràctiques obligatòries a final de diplomatura per tal de posar en pràctica tot allò que s'ha après al llarg del transcurs dels cursos.
.
Enguany hi ha nous centres per anar. Són els següents:
.
- Centre d'Iniciatives i Recerques Europees a la Mediterrània
- Gestió Integral de Recursos Orgànics - Centre Tecnològic (Mollet)

A més, aquest any una estudiant farà les pràctiques en un BIBLIOBÚS! (Fet INÈDIT a la facultat). En concret serà a bord del "Garrigues-Segrià".
Ben aviat serà entrevistada al blog per a què ens expliqui la experiència.
.

.

Els alumnes de pràcticum han realitzat aquests dies diverses visites. Podeu llegir-ne més al Full del Dijous d'aquesta setmana.

.

L'Entrevista! (Laura López)

.
I com cada divendres... entrevista!

Avui és el torn de Laura López, estudiant de segon de diplomatura.

1.Estudiant de Biblioteconomia i Documentació: elecció per vocació o última opció?
En principi per vocació. És cert que abans d'aquesta diplomatura vaig intentar fer la llicenciatura de filologia hispànica, però no em va acabar de satisfer i ho vaig deixar còrrer. Quan, al cap d'un parell d'anys, vaig decidir tornar a estudiar aquesta va ser la primera i única opció.

2. No t'has perdut mai una classe de...
Me n'he perdut moltes! Treballo 40 hores setmanals... és gairebé impossible que assisteixi a totes les classes, siguin de l'assignatura que siguin... Però si m'he de quedar amb una... he procurat no perdre'm mai les classes de fonts i serveis d'informació.

3. Has aprés molt de/amb...
D'un professor? L'Amadeu Pons, sens dubte! Potser n'he aprés més que amb d'altres perquè anava més a classe, o potser perque l'assignatura m'agradava més, o... no li treiem mèrit, la motivació que l'Amadeu m'ha aportat ha sigut molta!

4. Entre classe i classe, quin és el teu espai preferit per perdre't?
Un cigarret a la porta?

5. Tens alguna escena memorable viscuda a la facultat?
Porto molt poc temps per tenir escenes memorables... o si més no... que siguin interessants! Jo em quedaria amb el primer examen... la nit abans, els nervis del principi, les converses amb els companys de després...

6. Catalogació, Classificació o Indexació?
Ara per ara em quedo amb la catalogació, que és l'únic que estic fent, però... no ho firmo. Estic al primer curs!

7. En quin tipus d'unitat d'informació t'agradaria treballar "quan siguis gran"?
Trobo molt interessant treballar en una biblioteca... més que en arxius o com a documentalista, però si em demanes més precisió... demanaria que no fos una biblioteca pública. He fet un treball per una assignatura sobre les biblioteques de presons i és un món que m'ha cridat molt l'atenció.

8. Has fet algun tipus de conveni o beca? Explica'ns l'experiència.
No he realitzat cap tipus de conveni ni beca pel moment.

9.
Tens alguna idea sobre a quin lloc fer el pràcticum?
No sé ben bé com funciona... però m'agradaria que fos a Catalunya (que tinc coneixement que es pot realitzar fora). Quan m'expliquin una mica més podré tenir una idea més o menys aproximada.

10. Una cançó que descrigui el teu estat d'ànim actual?
Estic molt cansada, així que... "Hoy no me puedo levantar"

11. L'última pel·lícula que has vist:

La venganza, dirigida per Pierre Morel

12. L'últim llibre que has llegit:
El enigma del cuatro, de Ian Caldwell i Dustin Thomason.

13. El teu número de la sort?
Els horòscops diuen que el 3... però a mi m'agrada el 7

14. Un color

El blau

15. I per acabar, ens podries dir una biblio-imatge de silenci?
Em quedo en la època d'examens, quan obren les sales d'estudi fins la matinada... al anar cap a la porta de sortida has de passar pel vestíbul, que està en absolut silenci i amb molt poca llum. Es un moment en el que, si pogués, m'asseuria a relaxar-me.
.

La UB diu no. L'EEES tira endavant.

.
Font: www.ub.edu


El Claustre de la UB vota NO a la paralització de l'aplicació de l'Espai europeu d'ensenyament superior

El Claustre de la UB s'ha reunit en sessió ordinària, el dijous 5 de març; durant la sessió el rector Dídac Ramírez ha llegit un informe de la gestió de l'equip de govern, i s'ha votat la resolució presentada pels estudiants: "S'ha de paralitzar l'aplicació de l'espai europeu d'ensenyament superior (EEES), conegut com a procés de Bolonya, per iniciar un procés de debat sobre el futur de la univesitat pública?" (...).

Pel que que fa a la resolució presentada pels representants de l'alumnat, hi ha hagut un total de 165 vots emesos (dels quals18 són d'estudiants presents). 126 vots han estat contraris a la resolució, mentre que el sí ha obtingut 35 vots. Hi ha hagut 4 vots en blanc i cap nul.


Comunicat de l'equip de govern de la UB:
L'equip de govern de la Universitat de Barcelona, amb el rector Dídac Ramírez al capdavant, vol fer constar, tal com ha fet avui davant del Claustre, que concep l'espai europeu d'educació superior com el marc de treball que ha de permetre a la UB continuar sent universitat de referència i que, en cap moment, dubtarà en l'aplicació dels acords que en aquest sentit han aprovat els diferents òrgans competents.
.

Nous traductors

.
Us agradaria llegir el blog en alemany?
Ara ja podeu fer-ho!

Hem incorporat al blog un nou pack de traducció, i s'hi inclou l'alemany:
. L'espanyol, el francès i l'anglès es mantenen, però ara per una altra via (així si falla un, tenim l'altre). I sí, d'acord: no tenim lectors en altres idiomes... però mira, oferir aquest servei és gratuït i mai se sap quan pot ser útil :-)

Si el voleu per als vostres blogs, preneu nota:

Traductor model 1
Traductor model 2
.

Arxius 2.0

.
Avui us parlem d'arxius.


Des de gener que hi ha un blog nou sobre arxvística, amb un enfocament digital. L'autor és David González, estudiant del màster en Gestió de Continguts Digitals aquí a la Facultat.
Ell és tècnic a la secció d'imatge i so de l'Arxiu Històric de Sabadell.

Tal com ell mateix diu, l'objectiu del blog és comentar programes open access per a l'edició de fotografies i audiovisuals, anàlisi de fototeques digitals, pàgines web d'arxius fotogràfics i jornades sobre preservació digital i noves tecnologies.

Aquest n'és l'enllaç:
http://arxiusdospuntzero.blogspot.com
Li desitgem molta sort en aquest nou projecte!
.

Seminari Jordi Rubió: Roy Tennant

.

Aquesta tarda s'ha donat tret de sortida al nou seminari de l'Aula Jordi Rubió i Balaguer, amb una conferència inagural de Roy Tennant: "21st Century Description and Access".

Després d'una breu presentació per part del degà de la Facultat, Cristóbal Urbano i del director del CBUC, Lluís Anglada, Tennant ha exposat la seva feina, així com la seva opinió del futur de la descripció de documents. 

Tot just acabar la seva intervenció, s'ha donat pas a les preguntes del públic assistent, que gairebé ha omplert la sala d'actes.

El seminari continuarà dijous que ve, a la mateixa sala d'actes.




Seminari Aula Rubió: "La Catalogació en un món global"

.
Avui a la sala d'actes s'inicia el segon seminari de l'Aula Jordi Rubió i Balaguer.

La conferència inaugural serà a càrrec de Roy Tennant, i portarà per títol: "21st Century Description and Access"

Serà a les 5 de la tarda. Si voleu assistir-hi us heu de posar en contacte amb secretaria (hi haurà servei de traducció simultània).

Per dijous (5 de març) la programació és la següent:

17h -- Conferència "L'evolució internacional de les regles de catalogació: l'aproximació francesa" (a càrrec de Françoise Leresche, de la BNF)

17:45h -- Taula rodona: "Què hem de fer davant els canvis en normativa de catalogació?" (participants: Mar Hernández, Imma Ferran, Assumpció Estivill i Lluís Anglada)

.

Related Posts with Thumbnails
El blog no-oficial dels estudiants BiD!
.
.

Cerca!

Carlota Abad
Laura Jurado
Virgínia Martínez
Eli Ramirez
Inma Tortosa
Albert Ventura
Enric Zapatero



Enllaços amics