L'entrevista! (Candela Ollé)

.

I avui, com cada divendres, entrevista!
.
Si la setmana passada li feiem a un alumne, aquesta setmana toca professor/a. Per tant avui, a la secció de l'entrevista, Candela Ollé!:
.

.

1. Com va néixer el teu interès per la biblioteconomia?
De fet la meva curiositat inicial va ser per la documentació.

Jo estudiava primer de Periodisme a la UAB i tenia una assignatura de documentació periodística. La professora ens va parlar del títol de llicenciat amb itinerari (o especialització) en documentació. En un principi volia aconseguir-lo, però havia de fer tots els crèdits de lliure elecció de Documentació, i a la UAB només feien torn de tarda de Documentació i no m’anava gens bé l’horari. Finalment, vaig fer-ne algunes però vaig canviar l’itinerari pel doctorat en documentació. I tres anys després, vaig aterrar a la Facultat de BiD.

.
2. Què et va fer dedicar-te a la docència?
La beca de recerca i docència de doctorat em va “obligar” a fer classes com a professora ajudant. D’això ja fa més de tres cursos, i actualment combino la tesi, la col·laboració amb grups de recerca, els programes d’estiu a l’estranger, l’ajuda en l’organització dels Seminaris Aula Jordi Rubió i Balaguer i alguns crèdits de docència. Tot i això sóc encara professora novata.

.
3. Podries compartir amb els lectors alguna anècdota divertida de classe?
D’anècdotes o curiositats per explicar en tinc poques, us parlaré de la primera. Va ser en el meu primer dia de classe com a professora. Jo acabava d’entrar a l’aula però no havia arribat encara a la taula del professor, i un alumne es va dirigir a mi i em va preguntar si coneixia la nova professora (jo era la professora substituta). Quan li vaig dir que era jo, la seva cara es va desencaixar. Suposo que s’esperava algú altre.

.
4. Per quina assignatura de la carrera sents més predilecció? (no comptis la teva!)
Les assignatures dels meus companys de despatx (sobretot catalogació) em criden l’atenció. Sé que per molts alumnes són un malson. Però, després de seguir indirectament tantes tutories i revisions d’exàmens, crec que algun dia m’animaré a aprendre’n!

.
5. Què opines dels canvis que s'estan produint als ensenyaments universitaris?
Els canvis, quan són per millor, a tothom li agraden. Ara de moment tenim la teoria de l’EEES, però encara no sabem com funcionarà. Jo estaria contenta si les futures promocions no en paguen les conseqüències i poden sortir tant preparades com les actuals. De promocions “conillet d’índies” en tinc experiència, jo vaig ser-ho d’ESO i batxillerat. Espero que al proper curs tot estigui més que preparat.

.
6. Pots recomanar una cançó als lectors del blog?
Losing my religion, de REM, un clàssic però que cada vegada que sona em fa cantar des del principi fins al final.

.
7. I una pel·lícula?
Gran Torino, la darrera que he vist.

.
8. I, evidentment, un llibre?
M’agrada molt Isabel-Clara Simó: El gust amarg de la cervesa, potser no el millor, però en el seu moment em va agradar molt.

.
9. Quines tres coses t'enduries a una illa deserta?
Amb la meva parella i la càmera de fotos ja en tindria prou.

.
10. Per últim, podries dir-nos una biblio-imatge de silenci?
Els estudiants de MIR que passen mesos a la biblioteca de la facultat.

.

Related Posts with Thumbnails
El blog no-oficial dels estudiants BiD!
.
.

Cerca!

Carlota Abad
Laura Jurado
Virgínia Martínez
Eli Ramirez
Inma Tortosa
Albert Ventura
Enric Zapatero



Enllaços amics