L'Entrevista! (Mario Gómez)

.
Avui divendres, entrevista. El protagonista d'aquesta setmana és Mario Gómez, estudiant de diplomatura.
.

1.Estudiant de Biblioteconomia i Documentació: elecció per vocació o última opció?

Va ser la primera opció. Una amiga de la meva germana em va recomanar fer la Diplomatura. A mi m’interessava, perquè és una carrera pont per accedir al segon grau de periodisme, que és el que sempre m’ha interessat.


2. No t'has perdut mai una classe de...

Doncs alguna classe feta per l’Amadeu Pons, Jorge Franganillo o la Nora Vela. Si et sóc sincer al principi em perdia alguna que altre, però amb el pas dels anys ja he intentat ser una mica més regular. Els primers mesos em costava molt aixecar-me, no m’acostumava. Per sort la cosa ha canviat, o això intento jaja.


3. Has après molt de/amb...

Professors, companys, amics. Durant aquests cinc anys he conegut a molta gent. Tots ells m’han ensenyat moltes coses, tant per intentar millorar com a documentalista/bibliotecari com també per ser millor persona.


4. Entre classe i classe, quin és el teu espai preferit per perdre't?

El Bar Kraf sense dubte. El Manolo i la Mari són com part d’aquesta facultat. Imagina’t que l’any que es va fer la nostra orla volíem que sortissin també amb nosaltres. És el meu espai preferit, ens tracten molt bé i jo més que treballadors d’un bar els considero dos bons amics.


5. Tens alguna escena memorable viscuda a la facultat?

Més d’una, però pel bé de molta gent serà millor esmentar alguna que altra menys censurable. Caigudes enmig de classe, relliscades impossibles fetes realitat, cadires volant, escoltar habibis del company del costat abans d’un examen final...Hi ha tants que mai acabaria. Però em quedo amb una: un matí a l’aula d’informàtica estàvem fent classe amb el Jorge Franganillo, aquell dia se'l veia inspirat. Quan de sobte diu “mireu, un negre sense samarreta a l’aula del costat”. I tothom rient, pensant que era una broma, però és que era veritat !!! .


6. Catalogació, Classificació o Indexació?

La meva gran assignatura pendent d’aquesta diplomatura. La veritat és que la catalogació ha sigut el millor que he sabut fer de moment. Encara queda aquest semestre per confirmar que ja sóc un semi diplomat. Costa, però estic segur que ho aconseguiré...


7. En quin tipus d'unitat d'informació t'agradaria treballar "quan siguis gran"?

Tots els meus companys respondrien al instant, periodisme. Es un somni que sempre he tingut des de ben petit, i la veritat es que les coses no van gens malament. Sóc el cap de redacció de la web de bàsquet www.encancha.com (publicitat subliminal, senyors) i és el meu segon any en aquest món. I he de dir que m’encanta, és com un somni del que mai m’agradaria despertar. És per això que vull treballar en algun mitjà de comunicació dintre de molt poc. Però primer he d’acabar la diplomatura, és complicat equilibrar temps entre estudis i treball. És obvi que primer són els estudis, però la web em treu molt de temps. Malgrat tot, ja queda poc per acabar la diplomatura.


8. Has fet algun tipus de conveni o beca? Explica'ns l'experiència.

La veritat es que durant aquest anys he tingut sort parlant de convenis. Vaig començar a Rosa Sensat, vaig aprendre molt. L’Estiu passat vaig anar a treballar a la OIT a Ginebra, i l’experiència també va ser molt profitosa. Desprès d’un intent frustrat d’Erasmus a Groningen per treballar en una biblioteca, finalment vaig trobar un altre conveni a la EUTIB de la UPC, on ara estic treballant com a becari. Progresses com a estudiant, però també com a treballador, i et vas introduint en el món de la biblioteconomia.


9. Tens alguna idea sobre a quin lloc fer el pràcticum?

Mitjà de comunicació. “No hase falta que dises nada más”. Però qualsevol altra opció ,benvinguda serà. No tinc cap problema en treballar i progressar com a bibliotecari, arxiver o narrador de contes.


10. Una cançó que descrigui el teu estat d'ànim actual?

Cientocero, de Supersubmarina. La veritat es que últimament no paro de trobar nous grups que mai havia sentit a parlar. Estic començant a caure en el “Lado oscuro”. Però ara no paro quiet. Recomano Love of lesbian, Vetusta Morla, Second, Supersubmarina... és un no parar.


11. L'última pel•lícula que has vist:

Slumdog Millionaire. Recomanable, però per res és la millor pel•lícula de la dècada com deia més d’un crític. El que s’ha de fer per treure diners a la gent...


12. L'últim llibre que has llegit:

“El libro de Homer”. Gran novel•la que em van regalar per el meu aniversari. És molt divertit i entretingut.


13. El teu número de la sort?

El 7. Era petit i vaig entrar a jugar a l’equip de bàsquet del col•legi. Com no tenia número per jugar el partit, el meu millor amic en aquell moment em va donar la seva samarreta perquè jo també pogués jugar. Portava el número 7, i des d’aquell dia va ser el meu número de la sort. Fa poc, cinc anys desprès vaig tornar a veure’l. El que destí trenca, el facebook el retorna jaja.


14. Un color.

El blau. SOY AZUL.


15. I per acabar, ens podries dir una biblio-imatge de silenci?

Sortir de la facultat plovent i a sobre sense paraigües. Arribar al metro i començar a llegir el diari mentre escoltes música de l’Ipod. És una forma d’oblidar tot el que t’envolta durant la mitja hora fins a casa.

.

8 comentaris:

Eli Ramirez. 20 de març, 2009 21:27  

"és una carrera pont per accedir al segon grau de periodisme"

No crec que biblioteconomia sigui "una carrera pont", tot i així, si el que vols és periodisme, perquè dius que sempre va ser aquesta la teva primera opció? xD

Anònim 21 de març, 2009 15:32  

Perque vaig treure un 6'5 a la sele? :D

Albert Ventura (Teto) 22 de març, 2009 22:41  

Ai que ver que "gentuza" hay en la uni...
y no lo digo por ti Mario, sino por el negro sin camiseta!! jajaja que risa. Bueno un saludo para el encanchero nº1.

PD: bestiales las 4 prorrogas de hoy..

edgetolife 23 de març, 2009 23:14  

Mario, qué valor.
Si yo salgo de la Facultad y no llevo paraguas, de allí no me mueve ni panete hasta que no pare de llover.
Ya sabéis que, para mi, ese momento no me serviría para olvidarme de todo y relajarme, sino para irritarme y ver mi pelo destrozado. x'DDD

Jess

Anònim 23 de març, 2009 23:17  

de allí no me mueve ni panete
Qui és panete?

er mi pelo destrozado
¬¬'

edgetolife 24 de març, 2009 10:50  

Cony, no riguis...si se'm mulla el cabell em moro. Tal qual :D

Anònim 24 de març, 2009 10:59  

Com més m'ho diguis, més ganes tindré de venir amb un got d'aigua sobre al teu cap

Tal qual :D :D :D

edgetolife 24 de març, 2009 19:41  

No es broma...ni se t'acudeixi, puc arribar a plorar i tot i no ho dic en broma xD i més amb lo susceptible que estic aquests dies :__

Vull dir...m'emprenyaria seriosament.

Related Posts with Thumbnails
El blog no-oficial dels estudiants BiD!
.
.

Cerca!

Carlota Abad
Laura Jurado
Virgínia Martínez
Eli Ramirez
Inma Tortosa
Albert Ventura
Enric Zapatero



Enllaços amics