El Repte del Divendres (Setmana del 15 al 22 de maig)

.
S'acosten temps de treballs i feina, i el blog no s'actualitza tant com voldríem.
Setmana nova, repte nou!. Animeu-vos, que queden pocs!!!!
.

Com molts de vosaltres ja sabeu, la Facultat organitza setmanalment un concurs on es plantejen uns enigmes que s'han de resoldre amb l'ajuda de diverses fonts d'informació. Per donar més visibilitat al concurs, al Blog us anirem posant setmanalment les preguntes del repte. Podeu, igualment, consultar-les al lloc original: Espai del Repte al Campus Virtual. .
.
El termini per enviar les respostes és el divendres, 15 de maig de 2009, a les 12 h del migdia. La solució, amb les fonts que hàgiu fet servir i els comentaris que cregueu oportuns, cal enviar-la a: gascon@ub.edu. Vegeu les bases d'aquest concurs al campus virtual.

Fa uns dies, s'ha inaugurat un museu de línies molt clares:

A la paret es veu un

Naturalment, l'estrella de les exposicions deu ser l'intrèpid periodista creat per l'autor. Periodista que va voltar arreu del món i una mica més enllà. D'entre tots els llocs que visità (el Tíbet, Austràlia, etc.), quins són llocs inexistents i imaginaris (almenys en el seu nom)?

El periodista en qüestió no paga hipoteca: viu, des d'una de les seves aventures, a un palauet al mig del camp. Aquest edifici fictici, com la majoria d'objectes i paisatges que apareixen en les obres de l'autor, es basa en un de real, lleugerament modificat. Poc després d'haver-se construït, el palau passà a mans de la Corona. A qui va regalar-lo el rei? Expliqueu qui era aquesta senyora.

Per a acabar, no ens mourem en un àmbit molt diferent. Fa relativament poc, al final d'aquest mes de gener, va morir l'inventor d'un conegut producte de plàstic: sempre somrients, poden moure només el cap, els braços i les cames. I el cas és que quan van néixer podien girar-se'n els canells i tot.

Qui era aquesta persona, quins personatges representaven les primeres sèries del producte i qui va distribuir-les a Espanya quan van arribar-hi?


>> Animeu-vos a participar! Si consulteu el Campus Virtual, veureu que també hi ha un "Repte del Repte", en el qual podeu guanyar una tapa i una beguda al bar Kraf.

Ah! aquesta setmana, els llibres que podeu guanyar, són aquests! sort!
.

Related Posts with Thumbnails
El blog no-oficial dels estudiants BiD!
.
.

Cerca!

Carlota Abad
Laura Jurado
Virgínia Martínez
Eli Ramirez
Inma Tortosa
Albert Ventura
Enric Zapatero



Enllaços amics