2422 Paraules noves!

Si amics, ja tenim 2422 paraules noves oficials per utilitzar en català!

Paraules com lífting, pica-pica, aiatol·là, píxel, xador o xat han deixat de ser incorrectes. La segona edició del Diccionari de la Llengua Catalana, de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), presentat avui, les incorpora com a part de les 2.422 noves entrades del volum, que conté 69.988 articles i 132.460 accepcions.
La inclusió de nous termes al.lusius a les noves tecnologies (web, píxel, internauta, xat) i anglicismes com lífting i càsting revelen la voluntat de tenir en compte "les transformacions de la realitat universal i valorar la qüestió pràctica en els usuaris".
(El Periódico de Catalunya)

I ja que parlem de lingüistica, la pregunta del milió: Per què blog i no bloc? Senzill: No ens agrada la paraula bloc. Sona com a "bloc de notas"... i llavors com dir que ets un blogger? Hi ha paraules que no s'haurien de traduir, no us sembla?

... Com Viquipèdia! ... A tot el món és wikipedia, no? wiki-això, wiki-lo-altre... i nosaltres viquidejant? Doncs no... No sé.

3 comentaris:

Anònim 28 de març, 2007 11:00  

doncs si tens un bloc ets un blocaire que sona una mica xirucaire, sí, no ens enganyarem, però més català que blogger que sona ianqui i a més és només una "marca" perquè pots tenir un bloc/g a altres llocs que no sigui blogger, és una proposta

Anònim 28 de març, 2007 12:29  

A més què és un bloc com aquest? Com un bloc de notes on escriure-hi, però en digital. Jo ho trobo ben trobat, el bloc.

Anònim 28 de març, 2007 14:20  

Tens raó en lo de que blogger és una marca i bé que pots tenir "blocs" allotjats a altres llocs, però si estàs a Blogger, ets un blogger. nO? Es com lo del fotolog. Si, és una marca però si tens un fotolog "de marca fotolog", pos ets un fotologer o com es digui xD

I si, "blocaire" és una mica xirucaire. I mira que jo em considero catalana eh, al 100%, però hi ha paraules que penso que no cal traduir. Bé, és nomès una opinió, sense ànims d'ofendre! Quan vam iniciar aquest "bloc" ja vam decidir que l'anomenariem blog, perque ni a un ni altre ens agradava la paraula bloc..

Ara, lo de Wikipedia, no, ho sento, no se m'acut res per defensar un canvi de nom així.

Related Posts with Thumbnails
El blog no-oficial dels estudiants BiD!
.
.

Cerca!

Carlota Abad
Laura Jurado
Virgínia Martínez
Eli Ramirez
Inma Tortosa
Albert Ventura
Enric Zapatero



Enllaços amics