.


Are you a hero?
.
.
Al tríptic oficial han posat el títol en dos idiomes perquè com que ara a l'Octubre Catalunya serà la convidada de la Fira del Llibre [Buchmesse] de Frankfurt, doncs ara toca fer una mica de amiguisme, com ja van fer al II Saló del LLibre. L'acte està organitzat per diferentes entitats, una d'elles l'Institut Alemany de Barcelona, Goethe Institut.
De fet, és una gran oportunitat per Catalunya. La Fira del llibre de Frankfurt és una de les més importants del món (o és la més important? I don't know!). I sempre havien convidat a països i és la primera vegada que conviden a una cultura com a tal. Aquest 2006 va ser la India, i tot Frankfurt és va dedicar a potenciar-ho: Els centres comercials rollo "Corte Inglés" tenien aparadors dedicats a tal país, i fins i tot van nar nens de la India a fer obres de teatre (en indio) a escoles de Frankfurt. Curiós, oi?
I sabeu que a Frankfurt hi ha una biblioteca catalana? Bé, això ja ho deixem per algun altre dia! [Haurem d'inciar l'apartat "biblioteques del món"]
Etiquetes de comentaris: activitats , avisos , humor , llibres
Etiquetes de comentaris: Full_del_dijous
.
I ara una de les pitjors que han tingut: [Carpeta fina i segura]
I bé, nomès afegir que faran un procès de selecció de 6 escollits posibles a premi i es deixarà a votació popular
Sort als exàmens! :)
Etiquetes de comentaris: món-universitari
.
Etiquetes de comentaris: biblioteca
Etiquetes de comentaris: televisió
.
Etiquetes de comentaris: activitats , alumnes , avisos
Nom: Rupert Giles
Nacionalitat: Britànic
Conegut per: ser el bibliotecari de capçalera de la caçavampirs més famosa del món
Si preguntèssiu quin és el bibliotecari de ficció al qual el biblioboy voldria assemblar-se, aquest seria en Rupert. Potser pel seu tarannà, per ser tan seriós i ordenat amb la seva feina, pel seu marcat accent britànic... tot i que el que realment atreu d’aquest personatge és el fet de poder compaginar aquesta feina amb la de vigilant de la caçavampirs. Ell l’entrena física i mentalment, per a lluitar contra els innumerables monstres que surten setmana rere setmana de la Boca de l’Infern©. Ningú coneix millor les raçes de dimonis, les llengües ancestrals i, per suposat, ho troba tot sense la CDU. Si coneix dotzenes de idiomes infernals, com necessitarà la CDU!
Mai l’hem vist catalogar, ja que suposem que deu ser força difícil trobar l’editor d’un llibre d’una altra dimensió, o saber si els propis dimonis tenen ISBN o algun codi similar...
La biblioteca de la sèrie Buffy The Vampire Slayer és utilitzada com a centre de reunions per a lluitar contra el mal. Molts cops en resulta l’escenari d’aquestes lluites, fet que evidencia que ni l’alumnat ni el professorat es prodiguen molt per aquella zona. A més, la biblioteca de la High School de Sunnydale, Califòrnia, pot tenir l’orgull de ser la única biblioteca escolar amb una Boca de l’Infern© pròpia!
Actualment, en Giles es troba a Europa, després de salvar el món en l’últim apocalipsi ocorregut a Sunnydale. Juntament amb la Buffy, s’encarrega d’entrenar als milers de caçavampirs que hi ha al món. Esperem que en un futur pròxim, en Rupert es retiri de la dura feina d’heroi i torni al lloc on es sent més segur: les biblioteques.
Incloem un vídeo del capítol musical on, a més de combatre el mal, catalogar i fer prèstecs, en Giles canta i no ho fa gens malament! Bibliotecari 4X4!
Etiquetes de comentaris: biblioteca , televisió , videos
(A la foto podem veure nens jugant a la pley en una biblioteca pública de qui sap on)
2. La Biblioteca de Collserola Josep Miracle torna a obrir. Ja estan acabades les obres de millora de l'edifici de la Biblioteca Collserola Josep Miracle. Passat aquest petit període, la biblioteca torna a obrir les seves portes dilluns 15 de gener, amb el seu horari habitual. (font: www.bcn.es/biblioteques)
3. També demà dilluns, a la facultat, "Seminari obert sobre repositoris i open access", a les 10:30h a l'aula 206. Es farà in english, a càrrec de Thomas Krichel.
Etiquetes de comentaris: activitats , avisos , biblioteca , facultat
Barcelona commemora el centenari del premi Nobel atorgat a Santiago Ramón y Cajal posant en marxa un ampli programa cultural amb el nom Barcelona Ciència 2007, el qual posa un accent especial en el vincle entre les ciències, la cultura i la societat. A més, aquest programa té com a objectiu divulgar la ciència que es fa a la ciutat i facilitar que estigui present arreu: als centres cívics, als centres educatius, als centres culturals,... Enguany també es commemora el centenari de la creació de l'Institut d'Estudis Catalans i el de la Junta de Ampliación de Estudios, institució precursora del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC).
Amb motiu d'aquest programa cultural, Biblioteques de Barcelona us proposa un passeig per la ciutat per tal de conèixer diverses disciplines científiques i com aquestes han anat sorgint a través de la història de Barcelonat.
Aquest itinerari proposa un recorregut des de Ciutat Vella fins a la nova façana marítima, tot mostrant espais que han estat testimoni de petits i grans descobriments, tots ells relacionats amb la disciplina científica i un motiu històric diferent.
Amb la participació d'un actor i dels assistents a l'itinerari per tal d'acostar a tothom esdeveniments científics i tecnològics que tenim molt a prop, però que sovint passen desapercebuts i que han donat a Barcelona part del seu caràcter i la seva fesomia.
+ informació:
* Tots els dissabtes al matí, a partir del 3 de febrer. De 10 a 13:30h. Cada dia es farà el mateix itinerari.Explicacions de: Núria Pujol i Margarida Mas
* Lloc de trobada: Casa de l'Ardiaca (Plaça Nova). Inscripcions a la Biblioteca de Sant Pau i Santa Creu, i val 8 euros.
Etiquetes de comentaris: activitats , avisos , biblioteca
Prometem que, desprès d'això, deixarem estar les frikades... deu ser cosa dels exàmens... ;)
Etiquetes de comentaris: humor
Avui és la nit de Reis ^____^
Etiquetes de comentaris: humor
Etiquetes de comentaris: opinió
Copyright 2009 - EL BLOG DEL DIJOUS